Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    21. Srpanj 2020. 21:27

Hvala curke na odgovorima vezano za mlijeko. Ljubim vas. Sutra vam slikam na dnevnom svjetlu svježe mlijeko, sada mi teško slikati ovako po noći.
    Prijavljujem da je Greta konačno lijepo zaspala, izvija se i u snu, no nadam se da će se malo odmoriti jadnica moja.
    Svea moja kaka jednom u 24 sata. Možda dva puta nekada. 
    Pčelica izdajam se svakih 5 sati otprilike, bila sam pokusala i češće no svejedno dođem do tih famoznoj 300 - 350 ml u 24 sata. Veće količine kod mene ne idu nikako. Kao da mlijeka ima u dojkama, no kao da ne može sve van, imam takav dojam. Kao da ga puno i uvijek ostane unutra. Koliko ti izdojiš u jednom danu? To ti je super samo sa izdajanjem jer ćeš zbilja znati količinu kojom raspolažeš. Patronažna mi je rekla da su bebe uglavnom jače od električne izdajalice. E sad odnosi li se to na svako dijete ne bih znala... 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Vucica
    21. Srpanj 2020. 21:30

Anavo ti dajes 15? Meni pise 25 kapi po dozi...

Rose ja isto pazim da podrigne, I dosta ga drzim poviseno nakon jela. Ali svejedno puno plinova... Koliko ti dajes dnevno? 

Mimoza joj on se neda, nema sanse toliko rita nozicama I odguruje se, pogotovo kad ga boli. Probam svako toliko ali nista... 

Vrapcic mlijeko ti je super, tako je I moje bilo kad sam izdajala. Nadam se da ce I taj caj pomoci malo 🤞

Hvala vam puno na odgovorima! Mozda da probamo izgurati neko vrijeme redovno uzimati, a onda vidjeti sto s kakicom ako opet stane 🤔

21. Srpanj 2020. 21:31

Pčelica06

Vrapčić,sestro po mlijeku, identično izgleda kod mene. Svaka čast na količini! Koliko često se izdajaš? Ovo je sad baš lijepa brojka koju ja trenutno mogu samo sanjati. Imam osjećaj da ja samo nazadujem.. Razmišljam da jedan dan isključivo izdajam pa da vidim točnu količinu obzirom da ne znam koliko posiše, a nakon sisanja izdojim cca 20ml..

Ma izdajanje ti nije mjerodavno pravoj količini mlijeka koju imaš i koju beba pojede. Bitno da se na kilaži vidi napredak. 👍

Trancie
    21. Srpanj 2020. 21:34

Hvala.cure na odg. Meni je evo zadnja dva pregleda rekla da je 1 pa sad 3 stupanj... ma.ne sekiram.se previse, nako pitam 😁 zanimalo me ima li to ikakve veze da ce porod krenit ranije ... il cu ko Rio skupljat dane i preglede plodne vode....

Rose1
    21. Srpanj 2020. 21:35

Fluffy

Vrapcic, moje je zuckastije…al zavidim na izdojenoj kolicini. Nakon koliko vremena si uspjevala izdojit toliko? Meni je maksimum 20 mL..i to skupa…iz obe cice. Uopce nemam osjecaj punoce u prsima…kao da ga se malo stvara…a ona noj stop cica.
    Panda, sretno na pregledu. Meni je noc prije poroda se pojavio lagani iscjedak nekakve roskasto bez boje. Prje toga sam samo imala gusti bijeli iscjedak…pretpostavljam da je to sve sluzni cep lagano ispadao.
    Renata, normalno je da se umire pred porod. Moja je 3 dana prije poroda na ctg-u samo spavala, pa sam se okretala na bok, dizala…svasta nesto.
    Rose, super napreduje bebac. Bas mi je drago. Pitam tebe najvise jer su nam bebe slicne tezine prilikom poroda bile. Inace, jako izgleda taj prvi pregled kod pedijatra? Jel gledaju bas detaljno sve ili izgleda ko jutarnja vizita na babinjacama 😓🤨?

Da, bas je lijepo dobio, valjda nije previse. Mislim cica svskih 3-4sata, nekad i 5. I cica od 10-20min.Evo sad jeo u 5i15, zaspao u 6ipol i jos spava.koliko vi sad imate? Mi smo ti 1.put pali s kilazom kod patronazne pa za par dana dobili samo 20grama, a onda mi krenulo mlijeko, a on krenuo dobivati.

💙

Vrapčić123
    21. Srpanj 2020. 21:37

Fluffy tako je meni bilo oko 20 ml iz obje cice netom nakon poroda, vrlo mala količina. Desetak dana nakon poroda sam tu i tamo znala izvući i 60 ml, za dva obroka recimo, ukupno 100 - 120 ml sa električnom izdajalicom, izdajala sam se preko sat vremena. Danas sam izdojila recimo ovih 80 ml za 40 min iz obje cice sa električnom izdajalicom. Jel napreduje s kilazom? Ako da onda je sve ok. A vjerujem da će ti mlijeko nadoći, samo nek navlači cicu, prije će ti doći više mlijeka. 🤞🤞🤞

Vrapčić123
    21. Srpanj 2020. 21:41

Vucica

Anavo ti dajes 15? Meni pise 25 kapi po dozi…
    .
    Rose ja isto pazim da podrigne, I dosta ga drzim poviseno nakon jela. Ali svejedno puno plinova… Koliko ti dajes dnevno?
    .
    Mimoza joj on se neda, nema sanse toliko rita nozicama I odguruje se, pogotovo kad ga boli. Probam svako toliko ali nista…
    .
    Vrapcic mlijeko ti je super, tako je I moje bilo kad sam izdajala. Nadam se da ce I taj caj pomoci malo 🤞
    .
    Hvala vam puno na odgovorima! Mozda da probamo izgurati neko vrijeme redovno uzimati, a onda vidjeti sto s kakicom ako opet stane 🤔

Hvala draga. 😘

Vrapčić123
    21. Srpanj 2020. 21:46

Famozno podrigivanje: koliko ih dugo držite nakon klope, u kojem položaju, podrignu li vam pošteno onako muški i koliko puta? Znam da smo pričale već o tome.. Moja je lijena za podrignuti i uglavnom podrigne onako nježno nekako i jako ju dugo moramo držati. I koma mi je kad mi zaspi odmah nakon jela, onda nema šanse za podrignuti...

Rose1
    21. Srpanj 2020. 21:48

Vucica obicno 3×25kapi.
    Vrapcic nadam se da ce se Gretica naspavati, bas mi zao da se tako muci☹U potpunosti se slazem s tvojom patronaznom. On meni sve zivo posisa, izdajalica to nikad nije mogla. Kad je tek povremeno cicao, toliko bih bila sretna kad bi htio cicati jer bi izvukao ono sto izdajalica nije mogla

💙

Rose1
    21. Srpanj 2020. 21:52

Vrapčić123

Famozno podrigivanje: koliko ih dugo držite nakon klope, u kojem položaju, podrignu li vam pošteno onako muški i koliko puta? Znam da smo pričale već o tome.. Moja je lijena za podrignuti i uglavnom podrigne onako nježno nekako i jako ju dugo moramo držati. I koma mi je kad mi zaspi odmah nakon jela, onda nema šanse za podrignuti…

Ja ti drzim do 10min. Ponekad podrigne cim ga dignem, a nekad nakon nekog vremena. Naravno dogodi se da uopce ne podrigne. Prekjucer nije htio 4 hranjenjs za redom podrignuti. I uglavnom jako podrigne jednom, max dvaput, ali drugi put slabije. Ja ga na rame stavim

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.