pitanje za mame i sve koje znaju itimalo vise od menesto mi treba od robice za bebana koji uskoro stize? Ja ne znam nista o robici, istrazivala sam ali i dalje mi se cini ko da tapkam u mraku jer nemam konkretnog iskustva (u familiji nema bebica, a ni u drustvu tako da sam ko pale sam na svijetu).
Koju velicinu i koliko ceg da kupim? U cemu ce on izaci iz rodilista? I sto mu kupitii za spajkenje?
Cekala do jucer muzevu poznanicu da udijeli svoju robicu i zato nista nisam kupovala da bezveze ne trosimo, a ona dala bas ful malo i to je vecinom robica za 3+ mj tako da nemam nista ove najmanje robice i bas me panika oprala da necu nista stici i da ce mi mali izaci gol iz rodilista. Cak sam sanjala neke nebuloze vezane za to koliko me krenulo muciti pa pliz pomagajte.
50 I 56 su ti za pocetak. D je rodjen s 51 cm I prva 2 tjedna je nosio bodice 50,a gore po potrebi majicu benkicu s dugim rukavima i hlacice sa stopalima 56. Meni je to najbolja kombinacija jer mozes skidati oblaciti prema temperaturi. Nemoj puno kupovati jer brzo prerastu, sad smo vec na 62. Carapice si uzmi nekoliko pari. Obicno kazu bebu obuci jedan sloj vise nego sebe. Moj je izasao iz bolnice u bodiju s kratkima rukavima gore I hlacicama. Najcesce mi je kuci u bodiju bez rukava I carapicama, po potrebi benkicu stavim gore s dugim I dole hlacice ako je hladno a ovih dana je. U lidlu zna biti kao playsuit kratki rukavici I dole kratke hlacice, I sinsay I pepco ti imaju zgodnih stvarcica.
Samo brzinski..
Vrapcic namazala bi mu to mjesto uljem, ostavila 10ak min, pri kupanju istrljala frotirskom trljacicom i onda bi ga jos jos nakin kupanja dobro istrljala rucnikom na tom mjestu
Kava moze i u ri i u zg 😁
Hvala draga na pojašnjenju. 😘
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Evo i nas s pregleda. Prvo je gospodica spavala, iako su otlucaji bili oko 140.sestea mi dala napolitanke pa je pocela bas divljat 😂 kaze doktorica ctg savrsen. Ja i, dalje zatvorena, ali da me to ne baca u, bed da to apsolutno nista ne znaci. I 2 puta mi je rekla, epiduralna majka 😂 s tim da je nakon drugog puta rekla da je beba velika i da razmislim. Ovaj put nije rekla nikakve mjere. Od cetvetka idem na polikliniku. Narucena u 12 al mi, rekla sestra na salteru da se pripremim na cekanje. I sad kad sam se isla narucit, vidjela sam da ih je hrpa tamo. Ako su ovo kontralcije jednom je islo do 50,ovajndrugo 70 i 90 i zadnje blize 60,al nisam ja nista ekstra osjetila.
Rio tocno, znam kako ti je. Ova nasa djeca nece i, nece van 😂
Baby girl 💜
Evo i nas s pregleda. Prvo je gospodica spavala, iako su otlucaji bili oko 140.sestea mi dala napolitanke pa je pocela bas divljat 😂 kaze doktorica ctg savrsen. Ja i, dalje zatvorena, ali da me to ne baca u, bed da to apsolutno nista ne znaci. I 2 puta mi je rekla, epiduralna majka 😂 s tim da je nakon drugog puta rekla da je beba velika i da razmislim. Ovaj put nije rekla nikakve mjere. Od cetvetka idem na polikliniku. Narucena u 12 al mi, rekla sestra na salteru da se pripremim na cekanje. I sad kad sam se isla narucit, vidjela sam da ih je hrpa tamo. Ako su ovo kontralcije jednom je islo do 50,ovajndrugo 70 i 90 i zadnje blize 60,al nisam ja nista ekstra osjetila.
Rio tocno, znam kako ti je. Ova nasa djeca nece i, nece van 😂
https://ibb.co/p155Bd9
Baby girl 💜
Dana pripremi se na cekanje, da. Cak ja kad sam bila (popodne oko 5) je bilo samo 2 ljudi ispred mene pa sam cekala vise od sat vremena na pregled. Uzmi si za pit i jest nesto 😁 i nesto na razonodu 😁
Bokic cure. Uf danas ste se bas raspisale. Docekalo me toliko stranica da sam pomislila da je Rio sigurno rodila ili barem krenula u rodiliste 🤣😂🤣. Ne znam zasto si mi ti pala na pamet 😁
Sad ce me mame ubiti od zavisti, ali ja sam danas potegnula spavanac do 10:30 😱😱😱. Inace sam ful ranoranioc, ali zadnjih par noci se toliko cesto dizem svaka 2h da ocito nisam dosta naspavana pa produzim ujutro ili odspavam koji sat kroz dan.
Fenjer evo ja sam ovaj vikend krenula sa pranjem stvari za malu. Kroz vikend sam oprala sve krevetnine, autosjedalicu, jastuke, plahte itd. Sad perem jos rest one krevetnine sa jastucicima koji idu oko kinderbeta uz ogradu i dijelove kolica. Garderobu cu isto ovaj tjedan rijesiti, ali cekam da mi dode onaj Baby Frosch. Dragi je kupio neki Aloa Vere Sensitiv jer, necete vjerovati, ali tu kod mene NIGDJE NEMA tog Baby i sad sam na kraju preko dma Online narucila. Trebalo bi danas/sutra stici.
Ove ostale stvari sam oprala sa Persil Sensitiv za bebe.
Cestitam svim curama koje pune tjedne 🥳🥳🥳
Selena jel se vi jos drzite 3u1?! Nadam se da da obzirom da se nista nisi javila 🤞🙏
Netko je jucer rekao kako je ovo lijeto prilicno hladno i da...moram se sloziti sa time. Mozda nije hladno, ali je bas podnosljivo. Nema onih +35°/+40°. Evo kod mene danas +32° nakon skoro dva tjedna i jedva disem. Bas je tesko u tako visokoj trudnici na tim temperaturama. Tako da, hvala Bogu sto je svega par dana do sad bilo tako. Iducih tjedan dana mi kaze sve oko 26°/28° max.to mi je super.
Rio ajde za dva dana krecu Lavovi 🤭🤣🤣🤣 neces valjda jos dugo duljit... ode kod nas u grupi il bebe nece nikako il.idu ranije 😁
Ivana ja sam uzimala samo 56 i 62 ( mislim to sam pripremila ) imam par kombinezinica od male, sad sam nadopunila bodica sa kopcanjem vanjskim kratkih/ nesto dugih i hlacica .. bicvice... ( a skupilo se toga) mislim da 50 nemam nista... obzirom da mi kaze ginekolog da ce bit ko i prva mala cca nosit ce ona to dugo 🤣🤣🤣 jer mislim da je nece trebat oblacit u bodice i jos kombinezone... nego po jedan sloj... tako sam joj uzela i za iz rodilista bodic i hlacice u hm ;
Kolacic ja sam o vremenu pricala... kod nas je burica stalno i hladna su jutra i veceri... nikako normalno kako je inace po ljeti... mala.bi mi do sada se vec iskupala. A sad nije bila 5 puta na moru... ali meni odgovara
Zmya rodila.sam prvo u Du, ista smo zupanija... ali nissm bas iz Dbk.
Kaktusice i Barby kako se snalazite???? Kakve su cure?
Bokic cure. Uf danas ste se bas raspisale. Docekalo me toliko stranica da sam pomislila da je Riosigurno rodila ili barem krenula u rodiliste 🤣😂🤣. Ne znam zasto si mi ti pala na pamet 😁
Sad ce me mame ubiti od zavisti, ali ja sam danas potegnula spavanac do 10:30 😱😱😱. Inace sam ful ranoranioc, ali zadnjih par noci se toliko cesto dizem svaka 2h da ocito nisam dosta naspavana pa produzim ujutro ili odspavam koji sat kroz dan.
Fenjer evo ja sam ovaj vikend krenula sa pranjem stvari za malu. Kroz vikend sam oprala sve krevetnine, autosjedalicu, jastuke, plahte itd. Sad perem jos rest one krevetnine sa jastucicima koji idu oko kinderbeta uz ogradu i dijelove kolica. Garderobu cu isto ovaj tjedan rijesiti, ali cekam da mi dode onaj Baby Frosch. Dragi je kupio neki Aloa Vere Sensitiv jer, necete vjerovati, ali tu kod mene NIGDJE NEMA tog Baby i sad sam na kraju preko dma Online narucila. Trebalo bi danas/sutra stici.
Ove ostale stvari sam oprala sa Persil Sensitiv za bebe.
Cestitam svim curama koje pune tjedne 🥳🥳🥳
Selenajel se vi jos drzite 3u1?! Nadam se da da obzirom da se nista nisi javila 🤞🙏
Netko je jucer rekao kako je ovo lijeto prilicno hladno i da…moram se sloziti sa time. Mozda nije hladno, ali je bas podnosljivo. Nema onih +35°/+40°. Evo kod mene danas +32° nakon skoro dva tjedna i jedva disem. Bas je tesko u tako visokoj trudnici na tim temperaturama. Tako da, hvala Bogu sto je svega par dana do sad bilo tako. Iducih tjedan dana mi kaze sve oko 26°/28° max.to mi je super.
A sta si uopce od posteljine pripremila? Ja imam popluna 2 i ne znam ni sama da li da to pripremam ili ne, mislila sam samo dekice i plahte, ali nisam pametna. Ogradicu si isto odmah? To isto razmisljam staviti odmah na krevetic ili ne 🙈
Ja zapravo toliko razmisljam o tom pranju da bi mi lakse bilo sve oprati pa nek stoji hahahahha
Rio, Dana, a jesu nam lijene te naše bebe 😂 Dana, bar ti je nešto očitao ctg, meni isto u subotu bio skroz ravan 😁 ja tek u srijedu imam pregled i baš moram pitati do kad toleriraju čekanje, nisam se sjetila prije.
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
A sta si uopce od posteljine pripremila? Ja imam popluna 2 i ne znam ni sama da li da to pripremam ili ne, mislila sam samo dekice i plahte, ali nisam pametna. Ogradicu si isto odmah? To isto razmisljam staviti odmah na krevetic ili ne 🙈
Ja zapravo toliko razmisljam o tom pranju da bi mi lakse bilo sve oprati pa nek stoji hahahahha
Fenjer Pa imam krevetnine koju sam uzela za njen kinderbet 140x70. To ce tako i tako tek kasnije koristiti, ali nek bude oprano i ispeglano. Imam jastuk za ispod glave i poplun, ali to isto ne planiram koristiti prije nego tek sa kojih 5-6 mjeseci. Ali lakse mi je i draze sad oprati pa da se vani na friskom posusi nego kasnije na jesen unutra u vlaznom podrumu. Ono sto cu sad koristiti je ona jastucic ogradica za nexttokrevetic i za njen kinderbet, plahte za jedan i drugi krevetic, oprala sam dekice sto sam dobila od svih i samo sa tim cu je eventualno pokrivati. Oprala sam i jedan madrac koji je za pravilni razvoj glavice i onako da moze nogice imati podignute naslonjene na taj doljnji jastuk kao. Ne znam kak da to opisem 🙈. Onda vrecu za spavanje i vodonepropusne plahte koje sam kupila. To je generalno to. I da..jastuk za nosenje u rukama.
Sortiraj odgovore
Najstariji