Zuza ja ko ti jedem tako otprilike. Nikako. 🤷🏼♀️ Od slatkog olasma kekse il one hipp il bebivita za bebe. Od povrca krumpir blitvicu i tikvicu. Leso, juhice. Sve nesto kuhano i na pari. Kruh jedem isto budem ajme gladna. Mazem maslac i marmeladu domacu nekad. Mladog sira/ sira s abc sirom. Kompote. Poneki list zelene salate. To je uglavnom to.
Žuža i ja sam probala s tim da “osjeti moj miris”, ali ne možeš ih prevariti.. kod nas je po noći neki balans 50:50. Ponekad je uspijem vratiti u krevetić (ali onda moram čekati da stvarno čvrsto zaspi), a ponekad ostane s nama. Mislim da će prevagnuti ipak naš krevet, sve ju teže uspijem izmanipulirati.Ali isto me strah da mi se ne dogodi nešto kao Pčelici.🥴🥴
I ja se svako toliko sjetim čipkastih/mrežastih gaća🤣🤣
Vucice kazes bili pa prosli grcici. Kako su prosli?? 😳 Jesi mu davala sta? Mog jadnog toliko pate navecer. Cujem mu u stomacicu kao da mu netko prelijeva iz kantice u kanticu neku tekucinu. Boze sto mi ga je zao 😭
Sto se tice sna isto ima jako lagani san. A ucimo ga malo na buku jer je tu ipak i brat koji juri ko furija po stanu. I ponekad mu apsolutno nista ne smeta, a neka se trza i budi za svaku sitnicu.
On je isto sa mnom u krevetu. Stavljala sam ha u krevetic i priblizila svom uzglavlju i prebacila ruku u krevetic da osjeti moj miris. Mos si mislit. 10min max spava i krene plakanje. Stavim kod sebe u krevet, al cak i nisam njemu blizu i spava. Kako, kakooo?? 😳
Dojenje po noci- ja obavezno citam nesto na mobitelu. I cak o onda osjetim kako bih mogla klonuti, ali jednostavno se moram s necim zabavit. I imam lagano upaljeno svjetlo.
Pitanje za mame dojilje- prvi malac je sisao cca 45min ovako u pocetku. Ovaj mali max 10 minuta. Ako je 15min to je ono vauc. Meni je to tak cudno. Ugl, on lijepo dobiva na tezini. No, kak je Bebac jucer pisala, pocela sam se pitati dodje li on do tog kvalitetnog mlijeka 🤔 I onda sam mu pocela davati na iducem podoju istu cicu s kojom je zavrsio. I kak tak kratko sise, on za 5 minuta gotov i nece onda ovu drugu. I ova druga dok dodje na red mislim da ce eksplodirati. S obzirom da dobiva na tezini, jel onda ok da stalno mijenjam cice na svakom podoju? Uopce pojma nemam 🙈 Sve mi je drugacije s ovim malim nego sto je bilo s prvim.
I jos jedno pitanje- jel jedete normalno sve? Ja doslovno skoro nista ne jedem. Jedem meso, juhu, krumpir, tijesto i tikvice. Uzasno me strah jer i sad ima grceve. Pitam se sta bi bilo da normalno pocnem jesti 😭
Ja sam ti tako ovom mladem svaki podoj davala drugu ciku i to je trajalo do jedno cca 4og mjeseca zivota kad je poceo vristat i bunit se i onda sam mu svaki podoj davala obe cike i onda se smirio..tako da ako je dijete sito, zadovoljno i napreduje ja se ne bih brinula..pogotovo ako ste uhvatili vec neki ritam 😉
Elena, Bebac cure sretan rockas i ostvarenje svih zelja vam zelim! 😊🎈🎉🎊🎂
Selena..samo hrabro i dan po dan..cure su ti vec sve rekle 💪
Cure koje su rodile/ce roditi u bolnici u Karlovcu pliz ako mozete podijeliti iskustva i sto se generalno prica kakvi su gore prema rodiljama..ja ozbiljno razmisljam ici tamo roditi, mi smo gore blizu na viksi i ako ne ukinu pratnju do mog poroda otisla bih tamo, jer u zg vise nema pratnje..jel treba muz imati odijelo ili ga tamo dobije?
Meni su gleznjevi malo natekli, ali na jednoj nozi vise, a na drugoj nisam ni sama sigurna i nista me posebno ne smeta, boli itd pa je valjda to od ove vrucine..u prethodnim trudnocama mi se to nikad nije desilo 😏
Vucice kazes bili pa prosli grcici. Kako su prosli?? 😳 Jesi mu davala sta? Mog jadnog toliko pate navecer. Cujem mu u stomacicu kao da mu netko prelijeva iz kantice u kanticu neku tekucinu. Boze sto mi ga je zao 😭
Sto se tice sna isto ima jako lagani san. A ucimo ga malo na buku jer je tu ipak i brat koji juri ko furija po stanu. I ponekad mu apsolutno nista ne smeta, a neka se trza i budi za svaku sitnicu.
On je isto sa mnom u krevetu. Stavljala sam ha u krevetic i priblizila svom uzglavlju i prebacila ruku u krevetic da osjeti moj miris. Mos si mislit. 10min max spava i krene plakanje. Stavim kod sebe u krevet, al cak i nisam njemu blizu i spava. Kako, kakooo?? 😳
Dojenje po noci- ja obavezno citam nesto na mobitelu. I cak o onda osjetim kako bih mogla klonuti, ali jednostavno se moram s necim zabavit. I imam lagano upaljeno svjetlo.
Pitanje za mame dojilje- prvi malac je sisao cca 45min ovako u pocetku. Ovaj mali max 10 minuta. Ako je 15min to je ono vauc. Meni je to tak cudno. Ugl, on lijepo dobiva na tezini. No, kak je Bebac jucer pisala, pocela sam se pitati dodje li on do tog kvalitetnog mlijeka 🤔 I onda sam mu pocela davati na iducem podoju istu cicu s kojom je zavrsio. I kak tak kratko sise, on za 5 minuta gotov i nece onda ovu drugu. I ova druga dok dodje na red mislim da ce eksplodirati. S obzirom da dobiva na tezini, jel onda ok da stalno mijenjam cice na svakom podoju? Uopce pojma nemam 🙈 Sve mi je drugacije s ovim malim nego sto je bilo s prvim.
I jos jedno pitanje- jel jedete normalno sve? Ja doslovno skoro nista ne jedem. Jedem meso, juhu, krumpir, tijesto i tikvice. Uzasno me strah jer i sad ima grceve. Pitam se sta bi bilo da normalno pocnem jesti 😭
Ista stvar kod nas- preko dana nekad stariji urlice pored njega, rusi sve oko sebe- ovaj spava. Ponekad se u tisini probudi...
Dojenje isto znam da je prvi i po sat vremena znao visit na sisi, ovaj u 5-10 min posisa i kao nece vise 🤔 mislila sam da ce ce patrona danas vagu donjet da vidim di smo, al nije...
Spava sa mnom jer inace muz njurga da ne moze spavat, a i meni je lakse ovako.
A jedem sve za sad
Mimoza hvala na motivaciji ispegla ja moj ves 🤗🤗..izgleda da mi zene bas imano moc sta smo sve sposibne i koliko radnji da obavimo u toku posla ..ne treba da kazem da sam prekidala milion puta ..da sam slala emil ..telefonirala ..jel jos nisam uspjela da sredim porodjajno jel to ovde ide malo drugacije pa traje ...uglavnom jos ako uspem da napravim sad rucak jel sam popila kafu pojela 3 keksa i jogurt onda dajem samoj sebi medalju 😂😂 ..nadam se samo da je kod selene sve ok.
Zuza
E ovak grcici malo se nosamo, mazimo, probam ga malo stisnut s nogama gore pa nunat, nekad pomogne i bas cujem kako se isprdi/iskaki. Ako se ne smiruje i bas pocne vristat onda ga stavim na cicu i smiri se odmah. Ne dajem mu nista... Srce mi se kida kad tako place, govorila sam uvijek necu djetetu bit duda, ali kad krene tako plakat da bit cu duda sta god treba...
Za prehranu, patronazna rekla nista jako zacinjeno i tipicne alergene izbjegavati. Ali kad smo bili kod pedijatrice neki dan ona je rekla apsolutno nista ne trebam izbjegavati jer dijete ne moze imat grceve od onog sto sam ja pojela, samo ja mogu. Opet ne pretjerivat s bilo kojom namirnicom. Sad ne znam. Izbjegavam svjeze voce i povrce prvih mjesec dana, zacinjeno i stvari koje napuhuju. Popijem kavu jednu ujutro s dosta mlijeka i u toku dana casu piva. Dorucak fitness pahuljice i jogurt. Rucak teta mi skuha vecinom pazi da nije jako zacinjeno/masno/pohano ali jedem vise manje sve. Vecera jaja, tost sa sirom, kruh s abc namazom, pizza margarita. Izmedju belvita keksi, bademi, strudlice ili nesto iz pekare sto se nadje.
I ja svoju vecinom ucim i tjeram da se sama uspava u svom krevetu i to uspjeva lakse nekad teze .. ali vecinom ujutro zavrsi sa nama nakon hranjenja oko 6 7.. nebi htjela da se nauci na ruke ili spavat sa nama ali nekad moras popustit jer nema spavanja onda ni nama. Haha 😁😁😁 jel i vase bebe bljucaju?
Moja kako koji dan danas evo sad je dosta vec bljuckala pa pokusam dat vodice jer smo na dohrani ali i to malo bljucne.. neznam dal je do vrucina il cega evo je lezi skoro gola koliko joj je vruce jadnoj 🥴
Ona sukrvica jutros je bila plodna voda. Tako da su me zaprimili u bolnicu, 4 prsta sam otvorena i skačem
Na pilates lopti :) rekli su vidjeti kako se otvaram, pa će mi
Malo dripa dati da ubrzaju.
Trudovi su izdržljivi i ok, al naravno kad je početak.
Sortiraj odgovore
Najstariji