Jutro curke! Samo da cestitamTrudy, Mrvicak i Zarana rodenju bebica!!!
Kako si ti?
.
Hvala draga Pcelice 🥰
Kozica mi smo svojima poceli navlaciti nakon nekog vremena za vrijeme kupanja i to cemo radit dok god ne budu dovoljno veliki da si sami to pociste 😁 neki vele da kao to nije potrebno jer deckici sami kad otkriju pisulinca i pocnu se igrati s njime navlace i kozicu, ali mi svojima to radimo, ako nista barem zbog higijene 🤷♀️
Kako si ti?
Hvala na pitanju. Prilično sam uplašena ali nastojim se smiriti radi beba. Pijem terapiju za kontrakcije i strogo mirujem (krevet-wc, uopće ne sjedim, jedem na boku) jer mi je cerviks prije tjedan dana bio 20 MM, ušće T.
Navodno je to jer mi je jedna bebica glavom dolje i prilično me lupa a i zbog mojih malo kg a već velike težine trbuha (2 bebe i 2 plodne vode....).
Boga molim za svaki dan koji smo zajedno🙏🙏🙏🙏 Sad mi je prvi cilj 32... a nadam se da ću nekako uspjeti do 35. 🙏Vidim da je i naša Rose imala problema pa je daleko stigla, mislim da je i Svea imala problema (sorry cure ako sam pomjesala....)
Kako tvoj šećer? Kile? Meni odgodili guk tako da će razmak biti skoro 4 tjedna.
Problem je sto sam omrsavila od dijete, dr.kaze da to nije dobro, sad sam na +5. Uzimam dosta vitamina pa se nadam da njima ništa ne fali. 🙏
30.07.🥰🥰
Jutro cure, ja obavila malo plac i kavicu s majkom...
Negdje sam procitala da kada trudnica ide u intervalima po noci piskit to se njen organizam navikava na one nocne podoje koje ce bebica trazit kada se rodi. Znaci doslovno svaka 2 i pol sata sam se probudila i naravno posto pristisak na mjehur dolje nikad ne nestane morala sam i na wc taman i da samo par kapi bilo Sreca pa funkcioniram kroz dan normalno. Nasa papiga me kune vec drugu noc za redom sto posto iako se ja suljam uvijek po mraku haha
Kako si ti?
Hvala na pitanju. Prilično sam uplašena ali nastojim se smiriti radi beba. Pijem terapiju za kontrakcije i strogo mirujem (krevet-wc, uopće ne sjedim, jedem na boku) jer mi je cerviks prije tjedan dana bio 20 MM, ušće T.
Navodno je to jer mi je jedna bebica glavom dolje i prilično me lupa a i zbog mojih malo kg a već velike težine trbuha (2 bebe i 2 plodne vode….).
Boga molim za svaki dan koji smo zajedno🙏🙏🙏🙏 Sad mi je prvi cilj 32… a nadam se da ću nekako uspjeti do 35. 🙏Vidim da je i naša Rose imala problema pa je daleko stigla, mislim da je i Svea imala problema (sorry cure ako sam pomjesala….)
Kako tvoj šećer? Kile? Meni odgodili guk tako da će razmak biti skoro 4 tjedna.
Problem je sto sam omrsavila od dijete, dr.kaze da to nije dobro, sad sam na +5. Uzimam dosta vitamina pa se nadam da njima ništa ne fali. 🙏
Vjerujem da se bojis, ali ja sam sigurna da ce sve biti dobro na kraju i da cete izgurati do nekih lijepih tjedana. Jesu ti prestale kontrakcije sada na terapiju?
Kada opet imas kontrolu? Drzim fige da sto dulje izdrzite u komadu 🤞 Pokusaj se ne stresirati toliko, zaokupi si misli stvarima za bebe, ili citaj knjige, nesto, ni stres ti nije dobar. Bebe su svaki dan sve spremnije za zivot vani i svaki dan nek ti bude mala festa 🥰
Ja sam isto dobila 5kg, stojim na istoj kilazi otkad sam na dijeti, ali vjerujem da ce sada krenuti i kile, ako ne zbog hrane- zbog bebe. Bebe si uzmu sve sto im treba od nas, glavno jedi puno povrca i voca ako ti ne dize secer. Ja sam si mjerila nakon voca i voce mi ne podize secer tako da u tome gustam.
Jutrooo! Di ste zenske? Opet nam se korona zakuhava.. a bezveze bas, nadam se da nece jako 🤨
Bebac, yvette, Vucice ja od prve posjete patronazne, cistim pisulinca stapicem namocenim sa bademovim uljem. Laaaagano ga navucem samo da vidim rupicu i pocistim ostatke kreme ako ima, jednom dnevno ujutro je dovoljno.
Suha koza oko zglobova na rukicama i nogicama, cisti se dijete, obnavlja koza, ja sam samo sa kremim za guzu il bademovim uljem malo natapkala nogice, a ovo na rukicama sa purelanon, samo mrvicu.
Preksinoc smo odradili prvi kupanjac, sva sam se ustrtarila, nisam znala kako da drzim malog, koja panika.. al ajde naviknit ce se mama.
Jutro krafnice 😘😘 malo sam u guzvi bila jucer pa nisam stigla redovno pratiti.
Cestitke Zari na princezi.🥰🥰🥰 ovo rucno otvaranje mi stvarno zvuci uzas..zao mi je radi teskog poroda ali bitno sa je dobro proslo.
Rose, kako si...jel te jos proljev muci? Vidjela sam negdje da si napisala al nisam ubrala jel te jos muci. Neki probiotik svakako uzimaj (moze Linex) , mozes i aktivni ugljen (on ostane u crijevima ne apsorbira se u mlijeko).
Suha koža - kod bebača koji se rode poslije termina je malo i suša koža ,mom bebanu je dosta suha ,al je rekla patronaža ne uljiti kožu direktno nego kod suhog pranja samo dobro nauljiti vodu i mokrom krpicom potapkati kožu i ručnikom lagano tapkajući sušiti. Naravno u pregibima (pazuh,iza koljena,prepone i guza)baš treba pobrisati, ali poslije sušenja namazati masnu kremu na pregibe...
Pišulinac ne navlačiti kožicu ,nego samo malo povući da se otkrije vrh uretre i mokrim štapićem ili vrhom blazinice pobrisati tu rupicu da može piškiti.
Mi se još nismo kupali(samo suho pranje) ,pupak nam radi problem, mali u dva tri sata koliko između podoja i prematanja odspava napiša pelenu do bola, i sumnjam da je i tu dio problema...Jako ima lagan san, majke ti spusti ga u kindač a on se probudi, nema šanse da ga u snu presvučem a da on ostane spavati...
Sreća mamina
Dobrodošao
Nemam kontrakcija vise, pijem i normabele zbog stresa i pomaze mi; ništa me ne boli osim sto su bebani bas aktivni pa se moram okretati jer na svakom boku nekom smeta 😂
Idem na kontrolu u pon. Zamolila sam za 2 tjedna razmaka jer mi je najveći napor ići u bolnicu, užasno mi se vrti kad hodam jer stalno ležim, ne smijem sjediti ni hodati zbog cerviksa....
A kad ću raditi guk ću jesti malo vise da vidim kako reagira šećer jer već mi je dosta piletine i junetine na lešo, maslaca za zajutrak, dijetne salame ili svježeg sira za doručak i samo 3 manje voćke dnevno... prošli puta sam nakon svakog vađenja krvi jela obrok (vađenja po danu) i šećer mi na idućem vađenju bio oko 5, nekad i ispod 5, samo jednom 6... Dr kaže da je to dobro. A tebi?
30.07.🥰🥰
Fenjer-zaboravila sam stisnuti citiraj
Inače, ostale cure, čestitam na punim tjednima.
Cure koje ste rodile, lijepo je citati koliko uživate u bebacima. A ujedno i mi koje još imamo dosta do toga, skupljamo savjete (Npr.o pisulincu 😂)
30.07.🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji