Dora baš si me nasmijala s ovom štafetom! Točno je tako. Želim svima uspješne preglede danas, javite nam se sa lijepim novostima.
Jutro curkeee!
Nadam se da ste lijepo spavale! Svima koje idete danas na preglede želim uredan pregled 💖
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Bok curke, ja sam uvijek prije uzv drmnula neš slatko (bombon, cokolatin i sl) i da vidis kako bebac bude aktivan na pregledu. Nema sanse da spava ili se skriva. Eto mozda nekom pomogne u otkrivanju spola. Inace moze se nagovijestiti spol djeteta vec od 12 tjedna po spolnoj kvrziic i njenom polozaju pa pitajte ginekologa a mozete malo o tome i na netu pronaci. Ja sam svaki put ful rano saznala spol bebaca upravo po toj kvrzici.
Sretno svima na pregledima!!
Evo clanak sa neta za one kojima se ne da googlati
"Najtočnija metoda je koristeći kut spolne kvržice koja se može ultrazvučno prikazati već od 11. tjedna trudnoće. Naime, samo spolovilo nije moguće prikazati u tako ranoj trudnoći, već spolnu kvržicu (genital tubercule) koja je preteča razvoja penisa i klitorisa. Dokazano je kako je njezin izgled identičan kod razvoja muškog i ženskog spola, ali je različit kut, odnosno usmjerenje kvržice. Tako je kod dječaka, kut između spolne kvržice i donjeg dijela kralježnice veći od 30° (usmjerenje je prema gore), dok je kod curica kut manji od 30° (usmjerenje kvržice je paralelno s kralježnicom)."
Evo clanak sa neta za one kojima se ne da googlati
"Najtočnija metoda je koristećikut spolne kvržicekoja se može ultrazvučno prikazati već od 11.tjedna trudnoće. Naime, samo spolovilo nije moguće prikazati u tako ranoj trudnoći, većspolnu kvržicu (genital tubercule) koja je preteča razvoja penisa i klitorisa. Dokazano je kako je njezin izgled identičan kod razvoja muškog i ženskog spola, ali je različit kut, odnosno usmjerenje kvržice. Tako je kod dječaka,kut između spolne kvržice i donjeg dijela kralježnice veći od 30°(usmjerenje je prema gore), dok je kodcurica kut manji od 30°(usmjerenje kvržice je paralelno s kralježnicom)."
Zanimljivo. Mislim da sam to već čula / čitala... 😊
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Jutro, ja odspavala jos malo jutros, jednostavno me ta nemirna noc izmori...
Pcelice bas kao sto Dora kaze, lakse je sve te obaveze izgurati kad znas da ces kad vidis bebonju na uzv totalno iskljuciti i odleprsati u sedmo nebo 🥰
Sretno svim curama danas i da nas obraduju lijepim vijestima veceras 😘
Moj sin jucer pao na tjelesnom i natukao ruku tako da danas uzivamo doma odmarajuci i uceci krizarske ratove 🥴😵
Dora tako je budem danas malo prosetala.
Mila i ja sam rano saznala spol vec u 12 tt. Dobro se namjestio a gin ima super uzv i eto!
Mi smo saznali preko Harmonyja, ja panicarka kakva jesam i dalje mislim da je to mozda i moj DNK zbog male fetalne frakcije koju su uspjeli izvuci...
Vidjet cemo u ponedjeljak, mozda bude ipak samo potvrdio. Sa sinom smo saznali prije 12.tt.
Jutro…. sretno svima na pregledu dana :-) ima vas opet 4 čini mi se :-)
Čestitke jučer na uspješnim velikim pregledima, baš mi je drago…
Vrapčić odličan kruh izgleda… jooj ja volim te sve sa sjemenkama, ali odbijam si kupit pekač bojim se da bi to stalno radilo…
Ja isto loše spavam, tj . budi me mala po noći bar jednom ili dva puta se moram dignut do sobe njene…. tako da kad mi zazvoni sat za na posao… aufff
Čini mi se da me počelo opterećivati što ne osjećam još bebu, ne zato što mislim da sam morala , nego sam očekivala to dosta ranije u II trudnoći… počela sam i sanjati da se miče pa kad se probudim nemam pojma jel se stvarno dogodilo il sam sanjala….. hahaha stvarno imamo lude snove u trudnoći.
Joj, koma da ti se jos tak budi, moj stariji je tu negdje kao tvoja i ak je sve ok prospava cijelu noc, jedino se za piskanje zna predjutro probudit...i bas u zadnje vrijeme sam skuzila ko da se to spavanje nekak jos popravilo...
Bas sam jucer nasla u svojim biljeskama da sam drugog bebaca pocela osjecati u 17-om tjednu, a ovog isto nisam sigurna da ga jos osjetim...danas sam tocno 16 tjedana..
Ajme Kaktusica oooo ne, ne zeeeelim ucittt OPET krizarske ratove 🙈🙈🙈🙈 jedino olaksanje je sto cu s oboje odjednom
dobro da nije nista slomljeno!
Rio mlatni ti pola cokolade, za svaki slucaj
Sortiraj odgovore
Najstariji