Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • samy_lo
    30. Siječanj 2019. 14:15

Lia28 ja sam isla prosle sedmice i po uzv sam bila 6+5,i pise na nalazu pravilna gestacijska vrecica 23 mm sto odgovara 6+5 sa pocetnim naznakama embriona( uzv radjen preko stomaka) ponovo uzv za 14 dana,tj.sljedeci petak,pa nadam se da bude sve ok

• Semyzg31
    30. Siječanj 2019. 14:23

Ofnica

Semyzg31

Ja danas krv vadila i sestra mi je za OGTT rekla da si ponesem limun kad dodem da stavim malo u čašu da mi bude lakse popit. Ja cu ga radit za 2tj i frka me jer kila sam bas natukla lijepe se doslovno 🙄🙄

Nije baš to tako koma za popiti, popije se na eks. Jedino je preporuka dan prije mjerenja ne jesti puno ugljikohidrata i šećera kako bi dobili realne vrijednosti na mjerenju. Sigurno iste vrijednosti ne bi imala da jedeš dan prije meso s povrćem/salate/povrtna variva ili knedle/tjestenine/puno voća. Koliko se sjećam, mislim da su mi čak rekli iza 18h dan prije uopće ne jesti više.

Super tnx pripazit cu na to 😊

• ABC123
    30. Siječanj 2019. 14:26

Lia ja sam otisla ranije zbog prevelikih bolova i djaba se isprepadala da bi mi kroz 2-3 sedmice rekli da su to normalni bolovi u ranoj trudnoci ali eto i ja sam isla odmah radi sigurnost..ali samo pozitivno bit ce sve dobro ❤️

30. Siječanj 2019. 14:33

babyq

Evo jedna slikica.Okrenuo se leđima tako da se vidi profil,ruka a pogledajte nogu.🤣🤣🤣

Preslatko 😍

• marinica29
    30. Siječanj 2019. 14:43

Pozdrav. Evo nas sa pregleda. Sve uredu. Mjerila mi cervix. Malo pogledala uzv,cura taman palac cuclala 😍. Zadnji put mu radila anomaly pa sad samo da pregleda plodnu vodu i vidi jel sve u redu. I idem idući tjedan vaditi krv za ogtt. U prvoj to nisam radila tak da vidjet cemo. I da,4.5 kg sam dobila za ovih 22 tjedna 😀 sad su počele nagli skakat kile

Lina28
    30. Siječanj 2019. 14:43

Moja sogorica je neki dan imala prvi ultrazvuk, po zadnjoj menst. Je bila 7+3 , a beba se vidjela ali jaaaako
    Mala, po velicini za 6+2. Tako da to sve ovisi u prvim tjednima i do ovulacije kasnije i oplodnje, definitivno sam za da se treba pricekat sto kasnije za prvi uzv..
    Mene isto narucila na prvi uzv sa 6+3 i sve se vidjelo i beba je bila velicinom za 7+3, ali ja oduvijek imam jako rano ovulaciju i tocno tako sam i ocekivala da ce bit.. tako da draga me brini, sve ce bit ok ☺️

Ofnica
    30. Siječanj 2019. 15:19

Lina28

Hvala Ofnica, i ja bi rekla da moze.
    Jel imate neku ideju kakav madrac trebamo kupit za bebe, na nesto posebno obratit paznju? Cijene variraju jako pa ne znam sto odabrat..

Ja bih gledala da je madrac od memorijske pjene (ne s oprugama, postoje džepičaste jezgre i bonell jezgre) i da je minimalno 10cm debljine, a bitna je i gustoća/tvrdoća pjene. Jer ćeš taj madrac realno koristiti dok god dijete spava u kinderbetu, cca 2god, neki čak i duže. Madraci s oprugama su generalno tvrđi, a od pjene se po  lijepo prilagođavaju tijelu i težini, a opet daju dovoljno čvrstu potporu tijelu. Najbolja je inače hladno lijevana pjena, ali i memory pjena čisto solidno diše.Također, pazi kad kupuješ madrac "ne pleše" tj. da na knap sjeda u krevetić, da okolo nema lufta i prostora, da ne bi npr zaglavila ruka ili noga, meni je to bilo jako bitno. Bitno je da madrac ima i presvlaku od prirodnih materijala koja se da skidati i prati. Mi smo osobno uzeli madrac u magic baby za nekih 500kn i ja sam jako zadovoljna. 

• mateja13
    30. Siječanj 2019. 15:25

samy_lo

mateja13

samy_lo

I moj prvi pregled je u petak,samo je kod tebe vjerovatno veca trudnoca za 2 sedmice,ako je termin po zm 3.9

Samy meni je ipak danas bio prvi pregled i sve je hvala Bogu ok 😊, srčeko kuca naveliko i ok je veličina ploda - izračunala mi ginekologica 8+6, termin 4.9. tako da se pratimo ;) kako je tebi bilo? Meni malo štitnjača skočila pa ću na eutirox i moram mjeriti tlak iduća 3 da i moram vaditi urinokulturu :/ ali dobro se osjećam pa ne brinem. Mislim da ću krenuti s laganim vježbanjem da se baš skroz ne opustim, a ostale curke fakat su vam lijepe trbice :)), ja se ne bum slikala jer em kaj se još ništa ne vidi, em kaj su me i prije trudnoće znali pitati kaj sam trudna, jednostavno mi je nakon operacije mioma tak ostao trbuh kao da sam trudna, bez obzira koliko vježbala, možda i geni ali rekao mi doktor da treba vremena da se maternica vrati u 

Ja idem ponovo 8.2 na uzv,jer sam sad po mjerama sa uzv 7+2,na pregledu mi bi tad 6+5 i sve ide svojim tokom kako rece doktor,jos nije doslo do tog da srce kuca,pa narucena za 2 sedmice,vjerojatno mi je kasnila ovulacija.No,imam mucnine po cio dan,pa kazem sigurno je sve u najboljem redu.Brojim dane do sljedeceg uzv,i nadam se da ce biti sve po skolski :)

Ma bit će sigurno! Samo opušteno i nemoj puno razmišljati, brzo će doći ultrazvuk ;). Sretno!

• mateja13
    30. Siječanj 2019. 15:29

Kika25

mateja13

samy_lo

I moj prvi pregled je u petak,samo je kod tebe vjerovatno 

Ej matea ja sam bila prije dva tijedna, ne trebas se narucit..e sad ti je po novome vadenje krvi u podrumu di je uzv, s lijeve strane vidjet ces kad udes uzmes broj i cekas…neces ic u vadaonu nego kad te pozove na salter uci ces na druga vrata ( bude ti ona rekla di trebas) i odma ce ti krv vadit i kad to obavis odes na uzv

Jooj super, hvalaa puno! 

• Lia28
    30. Siječanj 2019. 15:31

Cure hvala na ljepim rijecima , ovak znaci jucer sam bila 6+3 . Po mom racunanju bi bilo 6+5 jer tocno znam kada sam ovulirala jer sam isla na folikulometriju ali ok nema veze , hocu vas pitati jel bi isla za tjedan dana tocno u utorak kak je dok rekao ili mozda kasnije na primjer u petak da idem ? Bolje kasnije nego ranije ... kaj mislite 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.