Ofnice, ja sam do početka veljače na godišnjem, tada ću biti oko 22/23tt i onda otvaram čuvanje. Doktorica je htjela da od početka budem doma ali nisam ja htjela. Trudnoća ova nije rizična ali s obzirom na prvu koja je završila spontanim pa onda ležanje cijelu drugu trudnoću doktori valjda odmah sve drukčije gledaju. Iskreno, dosta me boli zdjelica i jako mi je teško sjedit 8 sati pa sam zato na kraju ipak odlučila na čuvanje. U svibnju nekad idem na porodiljni.
Moj mali ide u vrtić i stvarno smo prezadovoljni. Istina je da se tak mali međusobno ne znaju družiti ali ipak puno toga uče tamo i mi na njemu zbilja vidimo veliki napredak otkako je krenuo. Veliki minus je jedino brdo boleština koje pobere, ali gledajući ostalu djecu on je još super. To je valjda normalno.
Jedno pitanje za cure koje uzimaju godisnji prije čuvanja tj. prije porodiljnog, zašto si ne cuvate godišnji kad se budete vraćale?
Ja se isto dvoumim pa gledam jel mi nešto promaklo. Na godišnjem se naravno dobiva normalna plaća, to mi je jasno, ali gledam da će mi valjda taj godišnji više koristiti kad beba bude imala godinu dana ? Smijem u 2020. iskoristiti cijeli godisnji iz 2019 jel da ?
Lavandice ja sam prije trudnoce imala uzasnih problema s gljivicama, sad u trudnoci hvala Bogu nikakvih problema 🙏🏻 Meni je uvijek pomagala posebna dijeta, pamucno donje rublje oprano na 90. Donji ves uvijek mora biti suh, ako se uznojis odmah promijeniti jer vlaga pogoduje gljivica, isto tako nakon svake nuzde se dobro posusiti. Nikakvi dnevni ulosci, ni sapuni za intimno pranje to sve narusava ph rodnice pa pogoduje gljivice.
Puno probiotika.
Ako stavljas kremu nemoj ju stavljati jako debelo nego tanke slojeve. Meni su vaginalete pomagale protiv toga.
Nadam se da ces se brzo rijesiti svih ovih problema to je stvarno neugodno imati, taj svebez i peckanje
Bas znaju izluditi. Koristim saugelu za intimno pranje protiv gljivica. Koristim vec dugo, izgleda nikakve koristi od toga, samo stete. I naravno nosim tajice.. jos samo to mogu napraviti, vratit se u siroke trenirke. Sad si cesto namazem lgg ili kefir. Pa stavim ulozak da mi ne promoci, inace ih ne nosim. Izbjegavam slatko i bijeli kruh, mlijecne proizvode. Jedem vise povrca. Al ovo i dalje svrbi za poludit
Stize nam Mihael ♡
Cure,
Je li ikoja od vas isla vaditi krv za IAT u petrovu 3?
Dr.me šalje preventive radi za ta neka antitijela...ja sam inače krvna grups B+,a muž O+ ...
Lavandice ja sam jednom imala tako jaku upalu ds sam doslovno rane imala, to je bilo za poluditi. Bas ih se tesko rijesiti. Vecinom se samo treba pridrzavati tih nekih stvari i nema problema. Pokusaj na neko vrijeme ne koristit taj intimni, znam da je protiv gljivica, al mozda ti i on smeta, i nije pogodan za ph. Vecinom sve sto poremeti ph rodnice, pogoduje stvaranju gljivica.
Drzim fige da ti sto prije to prode 🤗
Olaa! Imam pitanje za one koje znaju. Bila sam danas kod ginekologa raditi briseve i papu. Naravno dok se brisevi uzimaju prisutna je i sestra koja me je vidjela do sad stotinu puta i koja zna da sam trudna jer sam stalno dolazila po neke uputnice, utrogestane, duphastone i doznake za bolovanja. Medutim kod tog ginekologa nisam nikad prije bila do danas jer trudnocu vodim privatno. Usla sam unutra i doktor kaze lezite, dignite noge i krene uzimati bris. Usput mi napravi i papu i na kraju me pita kad mi j3 bila zadnja menstruacija i tek tako sazna da sam trudna. Ajme kako se promijenio, bio je vidljivo ljut i pitao me 10 puta zasto mu to nisam rekla. Zanijemila sam, pa nije me nista ni pitao, nisam ni imala kad reci da sam trudna niti sam mislila da to trebam napominjati. Uostalom i sestra je bila prisutna... u soku izlazim van jer ocito sam nesto krivo napravila. Ne znam zasto takva nagla promjena, jeli on nesto mogao napraviti krivo ako ne zna da sam trudna?? Tako sam sad zabrinuta da ne znam hocu moci spavati!!
Olaa! Imam pitanje za one koje znaju. Bila sam danas kod ginekologa raditi briseve i papu. Naravno dok se brisevi uzimaju prisutna je i sestra koja me je vidjela do sad stotinu puta i koja zna da sam trudna jer sam stalno dolazila po neke uputnice, utrogestane, duphastone i doznake za bolovanja. Medutim kod tog ginekologa nisam nikad prije bila do danas jer trudnocu vodim privatno. Usla sam unutra i doktor kaze lezite, dignite noge i krene uzimati bris. Usput mi napravi i papu i na kraju me pita kad mi j3 bila zadnja menstruacija i tek tako sazna da sam trudna. Ajme kako se promijenio, bio je vidljivo ljut i pitao me 10 puta zasto mu to nisam rekla. Zanijemila sam, pa nije me nista ni pitao, nisam ni imala kad reci da sam trudna niti sam mislila da to trebam napominjati. Uostalom i sestra je bila prisutna… u soku izlazim van jer ocito sam nesto krivo napravila. Ne znam zasto takva nagla promjena, jeli on nesto mogao napraviti krivo ako ne zna da sam trudna?? Tako sam sad zabrinuta da ne znam hocu moci spavati!!
Koliko si trudna sada? Nevole raditi papu kad je malo veća trudnoća .Ali mislim da si ga trebala pitati sto te mucilo
Olaa! Imam pitanje za one koje znaju. Bila sam danas kod ginekologa raditi briseve i papu. Naravno dok se brisevi uzimaju prisutna je i sestra koja me je vidjela do sad stotinu puta i koja zna da sam trudna jer sam stalno dolazila po neke uputnice, utrogestane, duphastone i doznake za bolovanja. Medutim kod tog ginekologa nisam nikad prije bila do danas jer trudnocu vodim privatno. Usla sam unutra i doktor kaze lezite, dignite noge i krene uzimati bris. Usput mi napravi i papu i na kraju me pita kad mi j3 bila zadnja menstruacija i tek tako sazna da sam trudna. Ajme kako se promijenio, bio je vidljivo ljut i pitao me 10 puta zasto mu to nisam rekla. Zanijemila sam, pa nije me nista ni pitao, nisam ni imala kad reci da sam trudna niti sam mislila da to trebam napominjati. Uostalom i sestra je bila prisutna… u soku izlazim van jer ocito sam nesto krivo napravila. Ne znam zasto takva nagla promjena, jeli on nesto mogao napraviti krivo ako ne zna da sam trudna?? Tako sam sad zabrinuta da ne znam hocu moci spavati!!
Koliko si trudna sada? Nevole raditi papu kad je malo veća trudnoća .Ali mislim da si ga trebala pitati sto te mucilo
Znam da jesam, i muz me danas kudio. Ali mozak.mi je stao ...
Jedno pitanje za cure koje uzimaju godisnji prije čuvanja tj. prije porodiljnog, zašto si ne cuvate godišnji kad se budete vraćale?
Ja se isto dvoumim pa gledam jel mi nešto promaklo. Na godišnjem se naravno dobiva normalna plaća, to mi je jasno, ali gledam da će mi valjda taj godišnji više koristiti kad beba bude imala godinu dana ? Smijem u 2020. iskoristiti cijeli godisnji iz 2019 jel da ?
Ja sam odmah otvorila komplikacije,tako da godisnji za 2019 mi ostaje a termin mi je u 7 mj pa ispada da do 7mj iduce god kad bi mi porodiljni isticao da bi mi i taj godisnji propao do 6/2020 pa ne znam dali netko zna dal se moze traziti od firme da se isplati taj godisnji?cisto informativno pitam
Sortiraj odgovore
Najstariji