kolposkopija i biopsija

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • izipizi

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Molim pomoć!
    Rodila sam 13.3. carskim rezom nakon 14h pokušavanja da porod bude vaginalno. Ugl, na prvom pregledu poslije poroda, doktorica uzima uzorak za papa test. Nakon nekog vremena dolazi CIN2. (UGLAVNOM, kasnije dobivam informaciju da svaka treća žena ima cin2 poslije poroda).
    Dobivam termin za kolposkopiju i biopsiju. Kolposkopija pokaže da se nadzire nešto malo ali ništa strašno, međutim doktorica se svejedno odluči uraditi biopsiju. 
    Kolopsopija je zanemariva međutim mene je biopsija toliko boljela da sam doslovno vrištala prilikom zahvata. Prije biopsije doktorica mi je radila ekskohleaciju gdje me prije samog postupka biopsije raskrvarila. Komentirala je da je od poroda sve još jako prokrvljeno. Biopsija je bila strašna. Uzorak je uzet letz metodom, nakon čega je dr zaustavila krvarenje spaljivanjem tkiva.
    Uglavnom, nešto se očito skompliciralo jer postupak umjesto klasičnih 30min trajao 50min.
    Danas mi je 8. dan. Od završetka postupka boli me i carski rez, s obzirom da je sve prokrvljeno i osjetljivo, nije ni čudno da mi je maternica opet bolna. Ne smijem dodirnuti rez koliko boli. 
    Prvih dana krvarila, zatim je iscjedak bio sve svjetliji, međutim danas mi je 8. dan i počelo je krvarenje opet.
    Ne znam dal možda potičem iscjedak kad dojim, s obzirom da se maternica prilikom dojenja steže. 
    Ima li netko iskustva s biospijom tj oporavkom nakon biopsije? Kontrola za 3tj od zahvata, dr rekla mirovanje 7-10 dana, u slučaju obilnog krvarenja doći u bolnicu.
    Pročitala sam da se krvarenje sad može javiti ako počnu otpadati krastice s mjesta gdje je rađena biopsija. 

    Molim za pomoć jer sam očajna, ne želim pomišljali da se vraćam na kontrolu i prolazim i pregled spekulumom, a još manje neke druge postupke i zahvate. 

    Hvala puno

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.