Koliko ml beba posisa u jednom obroku?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Yeles

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

Pozdrav svima!Suprug i ja uskoro idemo na večeru i beba će ostati kod bake na čuvanju. Pošto dojim, zanima me koliko beba od 5 mjeseci može posisati u jednom obroku. Htjela bi se izdojiti, a nisam sigurna koju količinu?! Još se nismo razdvajale.Hvala svima!

bjap

Broj poruka: 1100

Prijavi adminu

Draga moja, mozda da vidis na kutijama ad-a kolike su procjene. Ovako, mislim da kao ni nama ni bebi nije svaki obrok kolicinski isti. Nekada posisa jer je gladna, nekada malo jer je zedna. Sretno sa izdajanjem, ja ne mogu izdojit gotovo nista zbog loseg refleksa opustanja mlijeka.

cedevita2

Broj poruka: 138

Prijavi adminu

Da..hm...i mene nesto zanima,a ne znam kakvog ovo ima smisla?naime,imam dovoljno mlijeka za bebača..a kad trebam negdje ici da se izdojim,onda ne mogu dovoljnu kolicinu koja bi bila dovoljna za jelo?   ufff..jedino ako bi se moglo skupljati izdojeno mlijeko??

• paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Cedevita, koliko ja znam možeš skupljati mlijeko i čuvati ga u npr frižideru . Tako sam ja na početku bila radila - kad bih izdojila i on ne bi sve pojeo onda bih to stavila u frižider za kasnije ili kad sam negdje išla. Ili sam znala izdojiti nakon podoja ako je što ostalo  Možda ti pomogne kaj iz ovog članka http://www.roda.hr/article/read/pohranjivanje-i-cuvanje-majcinog-mlijeka

• paris

Prijavi adminu

Yeles, možda da koji put prije te večere probaš izdojiti prije nego beba popapa pa da vidiš kolika količina mlijeka ima kad je dojka puna pa ti možda to može biti neki orijentir. Iz mog iskustva sa kombiniranjem AD i dojenja, rekla bih da bebe koje jedu AD pojedu količinski više za jedan obrok i zato papaju rjeđe dok bebe koje doje papaju češće tako da bih ja na tvom mjestu pokušala izdojiti dok je dojka puna i vidjeti o kojoj se količini radi.

Broj poruka: 5449

Prijavi adminu

Ja tu isto ne mogu puno pomoci, nikad nisam uspjela izdojiti kolicinu dostatnu za jedan obrok. Sa izdajalicom mi se nije dogadjao let down. Izdojeno mlijeko moze se cuvati u hladnjaku ili zamrznuti. Ne znam tocno koliko dugo, brijem da pise na rodinim stranicama. I obavezno pisati datume na posudice ili vrecice prihe spremanja u hladnjak ili zamrzivac.

http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• paris

Prijavi adminu

Da, to sam zaboravila - pisati datume na posudice. Ja sam kupovala sterilne posudice u apoteci za par kn (koje sam još sterilizirala posebno) i u tome držala - ima i onih aventovih i sl., ali su fakat preskupe.

Yeles

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

Hvala svima na trudu i savjetima. I mislila sam se izdojiti, pa probati na bočicu. Vidjet ćemo kako će ići pa vam javim! 
    Mlijeka imam i više nego dovoljno i mislim da neće biti problema. Prava sam "hodajuća mljekara"

clericova

Broj poruka: 112

Prijavi adminu

Moj ti je u takvim slučajevima znao pojesti oko 60-70 ml po obroku (mog, izdojenog mlijeka). Al isto mislim da ovisi od bebe do bebe. Od frendice mali pojede skoro 150 ml po obroku. Veliš da tvoja beba ima 5 mj. Moj je sa nekih 2.5 - 3 mj. tolko pojeo ak bi mu ostavila a ja nekud otišla. Neznam kolko dugo te nebude, al ono- izdoji kolko možeš pa ostavi u frižideru, to se lijepo zgrije i može papati. Mojem je uvijek bila dosta onda mala flašica od 120 ml za dva obroka. Dobro, sad je 4mj pa neznam kolko bi mu sad trebalo, nisam ga već dugo ostavljala samog, svukud ide sa mnom. :P

LuKi5

Broj poruka: 2550

Prijavi adminu

Izdojeno mlijeko se na sobnoj temperaturi moze drzat 4-6 sati; u hladnjaku 24-36 sati, u ledenici do 6 mjeseci. Bebe manje traze AD hranu jer je puno masnije mlijeko nego izdojeno pa ih duze drzi sitima, glukoza bebu drzi sitom oko 4 sata kad jede AD.

14.06.2014. L ♥

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.