E da jos da nadodam, zamrznuto izdojeno treba postupno odmrzavat u hladnjaku I tako odmrznuto se u hladnjaku moze cuvati 24 sata, a na sobnoj temperaturi 4 sata. :)
14.06.2014. L ♥
Bok cure!
Evo ja sam se jučer izdojila i dala mojoj malenoj da papa na bočicu. Izdojila sam 80ml i sve je smazala. Još sam joj malo dala i sike i bilo je ok. Tako da mislim da bi 100-120ml bilo dovoljno.
Mirno je papala i promatrala me sva u čudu, šta se sad to dešava...sisa a gleda me u oči :)
Pozdrav svima i hvala još jednom!
Yeles, super - znači uspjela si i izdojiti dovoljno i nahranit je na bočicu! Onda si tu i tamo možeš dozvoliti neki izlazak
Super super! Ja se ne mogu izdojiti, nije isti refleks opustanja mlijeka.
Ako se izdajate u vise navrata, bolje se svaki puta izdojiti u drugu posudicu i kad se sve jednako ohlade u hladnjaku onda se smiju mijesati. Bitno da su iste temperature pri mijesanju.
Da izmjeriš koliko beba posisa mlijeka treba ti jedna precizna vaga. Ja koristim jednu staru "marina" vagu još od moje majke, takve su se nekad koristile u domaćinstvu, sa pladnjem na vrhu. Bebu, komplet obučenu sa pelenom, staviš na vagu neposredno prije podoja. Nakon podoja opet izvažeš bebu. Razlika u gramima je otprilike količina ml koje je beba popila. Kod moje djece dok su bili tako mali je jedan obrok bio oko 120g = 120ml. To je onaj obrok koji služi baš da se beba najede, kada doji po 30 minuta, a ne ono cicanje za smirivanje ili uspavljivanje. Sada mi ovaj mlađi bebač ima 13 mjeseci i jedna dojka mi u 24 sata proizvede otprilike 1-1,25 dl mlijeka. Cicanje nam sad služi samo za uspavljivanje i umirivanje. Izdajam se naaaaaaaaajlakše i najbrže kad malog stavim cicat na jednu dojku a na drugu pumpom izvlačim mlijeko. Kad je mali na cici onda se s lakoćom otpušta mlijeko pa ga lako i brzo skupim iz druge cice. Ja koristim Aventovu izdajalicu, staru preko 10 godina koju sam koristila još i sa starijim sinom. Normalno je ujutro namontiram i kod svakog dojenja se istovremeno izdojim, poklopim cijelu izdajalicu, vratim u frižider i još par puta u toku dana ponovim postupak. U tu istu pumpicu nastavim se izdajati. I navečer, kad se skupila količina mlijeka, podgrijem u toploj vodi (<40°C), i dam bebaču pit. Onda dobro operem izdajalicu, pustim da se posuši i ujutro opet sve ispočetka. Nema straha da će se mlijeko pokvarit. Bočicu i izdajalicu sam sterilizirala samo prva tri mjeseca, poslije toga mi je bilo dovoljno obično pranje u sudoperu.
Sortiraj odgovore
Najstariji