Pozdrav svim dragim trudnicama!
Otvaram ovu novu temu, vidim da na staroj nema nikoga već 2 godine, pa me zanima da li imate kakvih friških iskustava s kolestazom u trudnoći?
Eto meni je ovo treća trudnoća, danas 36+1, i na zadnjem pregledu 29.6.doktorici sam prijavila lagani svrbež po tijelu, drugi dan vadila jetrene enzime, i potvrdili mi kolestazu, i od onda sam u bolnici.
Doktori mi se čine skroz nezainteresirani za ovaj moj slučaj, CTG 3x dnevno i Ursofalk 2x dnevno, a od jučer su nalazi gori, neznam ni sama o kojim vrijednostima pričamo, jer se nitko od dr.ne trudi baš objasniti, jel...🤷
Dokle god je CTG uredan, i beba dobro, meni ovo predstavlja stres zbog odvojenosti od moje dvoje klinaca...
Imate li iskustva? Kaj me čeka?
Hvala svima, i javite mi se, da malo skratimo ove tjedne do termina... 🥲🤱☀️
Hej,
ja bas lezim u bolnici zbog kolestaze, al u Njemackoj. Imala sam u prve dvije trudnoce- isto pred kraj a sad sam dobila koronu i nakon tjedan dana koestazu u 20.tjednu trudnoce.
Uglavnom, pokusavaju mi Urosalcom regulirati zucnu kiselinu.
Sve su mi pregledali da ne upucuje na neku drugu bolest zuci/jetre. Za par tjedana cu isto ultrazvuk zuci napravit.
Kod mene je cini se problem odavno sa zuci i doktor mi je savjetovao nakon trudnoce vadjenje zucne kese - oduvijek imam problema sa masnom hranom. U trudnoci se to mora kontrolirati posebno ako se pojavi kolestaza… prva dva puta ni meni nisu pravili previse nalaza ni frku jer je isto bilo pred sami kraj…a sad cu ovo morati nadgledati do kraja trudnoce i nadat se najboljem. Zelim ti srecu i ne brini se previse..
Sortiraj odgovore
Najstariji