Pozdrav mame :-)
Nisam nasla temu kako zamrznuti voce,pa mozda koja ima dobar savjet??
Naime..imam puno domacih kruska (uskoro i jabuka) i zao mi je da propadnu,a kila kruska u ducanu je dosta skupa (zadnje vidla po 15kn).
Htjela bi to zamrznuti pa da imamo na neko vrijeme.
Kako bi zamrznula krusku? Dal ju prije treba skuhati ili daju samo ogulim i narezem na kockice i stavim u vrecice za zamrzavanje pa kad vadim van iz zamrzivaca onda skuham? isto me zanima za jabuku? I kolko dugo to zamrznuto moze stajat u zamrzivacu?
Pozdrav!
Mi cesto zamrzavamo voce pogotovo jabuke,kruske,jagode,sljive…
Znaci prvo dobro operes svo voce pod hladnom ili mlakom vodom,jabuke i kruske ti je dobro oguliti,a iz recimo sljiva izvadis kosticu,iscupas petiljke te narezes na manje komade
Potom stavis na pladanj voce ne jedno na drugo i stavi u zamrzivac na nekoliko sati,,potom kad se smrznu stavljas u vrecice i dobro istisnes zrak iz vrecica,u manjim kolicinama ti je najbolje stavljat u vrecice ;)) i eto stavis nazad u skrinju :D moze ti biti to u skrinji od 10-12 mjeseci ;)
Nadam se da sam ti pomogla :)
Pozdrav!
Mi cesto zamrzavamo voce pogotovo jabuke,kruske,jagode,sljive…
Znaci prvo dobro operes svo voce pod hladnom ili mlakom vodom,jabuke i kruske ti je dobro oguliti,a iz recimo sljiva izvadis kosticu,iscupas petiljke te narezes na manje komade
Potom stavis na pladanj voce ne jedno na drugo i stavi u zamrzivac na nekoliko sati,,potom kad se smrznu stavljas u vrecice i dobro istisnes zrak iz vrecica,u manjim kolicinama ti je najbolje stavljat u vrecice ;)) i eto stavis nazad u skrinju :D moze ti biti to u skrinji od 10-12 mjeseci ;)
Nadam se da sam ti pomogla :)
Hvala puno :-)
Reci mi samo,zasto treba stavit u zamrzivac zasebno,prije nego stavim sve u vrecicu?
Kako nisam znala,prvu turu sam ogulila,izrezala na kockice i spakirala u vrecice i tako zamrzla. Oce li to bit uredu ili da ne koristim to?
U principu ti je to "zamrzavanje" prije zbog bobicastog voca jagoda i slicno da se ne "zdrobe" tokom stavljanja u vrecice zbog istiskivanja zraka :)
I da bilo bi dobro da ubrano/kupljeno voce 48 h ne stavljas u skrinju jer izgube sva svoja svojstva tipa bas jabuke i kruske :)
Kuzim,hvala puno :-)
Reci mi jos..kad izvadis voce dal ga pustis da se na sobnoj temp otopi ili ga skuhas u vrucoj vodi?
Kristza-draga moja :D :D
Za zamrzavanje nisam stručnjak :P Ali ja sam baš ovih dana u procesu rađenja kompota.
Radim od breskve i od kruške i jedino šta stavljam u kompote je šećer i voda bez ikakvih konzervansa itd. Kada mi dozrele šljive njima ću samo izvaditi koštice i kao ova mama gore mislim ih posložiti na tacu, u škrinju i kad se zamrznu u vrećicu kako mi se nebi slijepile. To znam da provjereno može jer je moja mama tako cijeli život zamrzavala šljive za knedle u zimi :)
Također sam već zamrzavala mahune, papriku i zamrznut ću cherry rajčice te kukuruz. Jedino su se mahune morale onako kuhati, a sve ostalo direkt u škrinju stvaljam :)
Kristza-draga moja :D :D
Za zamrzavanje nisam stručnjak :P Ali ja sam baš ovih dana u procesu rađenja kompota.
Radim od breskve i od kruške i jedino šta stavljam u kompote je šećer i voda bez ikakvih konzervansa itd. Kada mi dozrele šljive njima ću samo izvaditi koštice i kao ova mama gore mislim ih posložiti na tacu, u škrinju i kad se zamrznu u vrećicu kako mi se nebi slijepile. To znam da provjereno može jer je moja mama tako cijeli život zamrzavala šljive za knedle u zimi :)
Također sam već zamrzavala mahune, papriku i zamrznut ću cherry rajčice te kukuruz. Jedino su se mahune morale onako kuhati, a sve ostalo direkt u škrinju stvaljam :)
Hvala mamice …očito si ti ta dobra duša :)
Pa znaš da sam rekla da ću ih skuhati pa zamrznuti u posudici za led,ali baš neki dan sam čitala da se mrkva,blitva,špinat se ne smije skuhat pa zamrznuti.Negdje sam na forumu čitala,tako da razlog ne znam. Vidim da si ti bila vrijedna,ja očito kasnim :(
Ahaha, dobro možda sam malo pretjerala kad sam rekla da sam ja sama sve to napravila :P Moram ti priznati više manje glavni dio je odradila svekrva, znaš kakvu bebu imam, kad bi sve to stigla
Za mrkvu stvarno ne znam, ali moja mama je blitvu onako poparila malo i narezala ko persun i spremala u vrećice za pitu zimi. A možda sam zabrijala, moram ju baš to pitati.
Sortiraj odgovore
Najstariji