Kako zamrznuti voce

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • te_ni1001
    07. Kolovoz 2014. 12:53

    Pozdrav mame :-)
    Nisam nasla temu kako zamrznuti voce,pa mozda koja ima dobar savjet??
    Naime..imam puno domacih kruska (uskoro i jabuka) i zao mi je da propadnu,a kila kruska u ducanu je dosta skupa (zadnje vidla po 15kn).
    Htjela bi to zamrznuti pa da imamo na neko vrijeme.
    Kako bi zamrznula krusku? Dal ju prije treba skuhati ili daju samo ogulim i narezem na kockice i stavim u vrecice za zamrzavanje pa kad vadim van iz zamrzivaca onda skuham? isto me zanima za jabuku? I kolko dugo to zamrznuto moze stajat u zamrzivacu?

  • Avatar Tejuska♡
    Tejuska♡
    07. Kolovoz 2014. 13:58

    Pozdrav!
    Mi cesto zamrzavamo voce pogotovo jabuke,kruske,jagode,sljive...
    Znaci prvo dobro operes svo voce pod hladnom ili mlakom vodom,jabuke i kruske ti je dobro oguliti,a iz recimo sljiva izvadis kosticu,iscupas petiljke te narezes na manje komade
    Potom stavis na pladanj voce ne jedno na drugo i stavi u zamrzivac na nekoliko sati,,potom kad se smrznu stavljas u vrecice i dobro istisnes zrak iz vrecica,u manjim kolicinama ti je najbolje stavljat u vrecice ;)) i eto stavis nazad u skrinju :D moze ti biti to u skrinji od 10-12 mjeseci ;)

    Nadam se da sam ti pomogla :)

    🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

  • Avatar Tejuska♡
    Tejuska♡
    07. Kolovoz 2014. 23:12

    U principu ti je to "zamrzavanje" prije zbog bobicastog voca jagoda i slicno da se ne "zdrobe" tokom stavljanja u vrecice zbog istiskivanja zraka :)
    I da bilo bi dobro da ubrano/kupljeno voce 48 h ne stavljas u skrinju jer izgube sva svoja svojstva tipa bas jabuke i kruske :)

    🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

  • Avatar Tejuska♡
    Tejuska♡
    10. Kolovoz 2014. 16:22

    Ja ti ga osobno na sobnoj temperaturi ostavim treba nekih 2-4 h..

    🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

  • Kriszta
    12. Kolovoz 2016. 13:25

    Pozdrav,

    zamrzla bih hranu za svoju bebu,ali totalno sam zbunjena. Neko voće se ne smije,neko se mora skuhati,neko ne. Ako imate koji savjet,dobro će mi doći.
    Tema je stara,ali nadam se da će je pročitati koja dobra duša :)

  • Avatar Ninachh12
    Ninachh12
    14. Kolovoz 2016. 11:19

    Kristza-draga moja :D :D

    Za zamrzavanje nisam stručnjak :P Ali ja sam baš ovih dana u procesu rađenja kompota. 
    Radim od breskve i od kruške i jedino šta stavljam u kompote je šećer i voda bez ikakvih konzervansa itd. Kada mi dozrele šljive njima ću samo izvaditi koštice i kao ova mama gore mislim ih posložiti na tacu, u škrinju i kad se zamrznu u vrećicu kako mi se nebi slijepile. To znam da provjereno može jer je moja mama tako cijeli život zamrzavala šljive za knedle u zimi :) 
    Također sam već zamrzavala mahune, papriku i zamrznut ću cherry rajčice te kukuruz. Jedino su se mahune morale onako kuhati, a sve ostalo direkt u škrinju stvaljam :)

  • Avatar Ninachh12
    Ninachh12
    16. Kolovoz 2016. 13:36

    Ahaha, dobro možda sam malo pretjerala kad sam rekla da sam ja sama sve to napravila :P Moram ti priznati više manje glavni dio je odradila svekrva, znaš kakvu bebu imam, kad bi sve to stigla 
    Za mrkvu stvarno ne znam, ali moja mama je blitvu onako poparila malo i narezala ko persun i spremala u vrećice za pitu zimi. A možda sam zabrijala, moram ju baš to pitati.

  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

    Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.