Kako se najradije igrate sa svojim djetetom?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tia00000
    14. Ožujak 2015. 13:00

Mi smo još maleni, imamo tek 18 dana ali itekako nam trebaju i igra i zabava. Moj maleni obožava kad mu pustim neku laganu glazbu. Čak i ako nije raspoložen i na rubu je plača zbog nečeg što ga muči u tom trenu, kad ga uzmem u naručje, kad slušamo glazbu, pjevušim mu i lagano ga njišem u ritmu, vidim mu na licu koliko uživa u tome. Također voli kad ga nosim i vidim mu u očima kako promatra predmete pokraj kojih prolazimo, zaustavimo se pa mu ja pričam a on me sa zanimanjem promatra kao da me razumije, širom otvori okice i usta, kao da se čudi. To su doista neprocjenjivi zajednički trenuci zabave i igre, ako to možemo tako nazvati.

lenchy2403
    15. Ožujak 2015. 10:36

Mi smo još maleni, imamo tek 4,5 mjeseca, ali svejedno se volimo igrati :) curica i ja se igramo "Gdje je mama - tu je mama", igru gdje joj se sakrijem iza ruku ili jastuka i onda ponovo pojavim ispred nje (to ju uvijek nasmijava), a tata i ona se igraju aviona i škakljanja, to isto obožava :) tata ima malo grublji pristup od mame, ali njoj to odgovara jer obožava biti kod njega u rukama, pa mi je on čak i proslijedio ovaj članak da pročitam koliko je to uistinu bitno imati takav vid igre :)

**she fills a place in my heart that I never knew was empty**

• angellah
    15. Ožujak 2015. 19:10

Naš dečko od 9 mjeseci obožava kad ga tata baca u vis. I kad ga nosi po dvorištu i objašnjava što je što. A mama se s njim igra na podu, pokazuje mu platnene slikovnice, izmišlja priče o likovima u njima, pjeva mu pjesmice dok dečko plješće. Gotovo svaki dan uhvatim ga u dobrom raspoloženju kada ga jednostavno uhvatim škakljati i okretati na bračnom krevetu i tada vrišti od sreće. Mislim da su djeci njihovi roditelji najbolje igračke :-D

• Su1
    16. Ožujak 2015. 08:09

imamo dječaka, neumornog dječačića od 22mj, koji nikad ne sjedi.Najdraze mu je sa mamom plesati, ili da ga tata baca u zrak.obozava skakati sunožno po cijelom stanu, pomagati mami u kuhinji..

halo

• enchy86
    16. Ožujak 2015. 09:38

Moja ljepotica ce uskoro 11 mjeseci i na prvi pogled se preko usiju zaljubila u veeeliku kartonsku kutiju. Dali smo si truda i od kutije napravili tunel, ukrasili ga, i na njemu izbusili prozorcice sa svih strana, cak i krovne. Najdraza igra nam je kad se mala puzavica zavuce u svoj tunelcic i "trazi" se s mamom ili tatom kroz prozorcice. Veselje kad se pronadjemo je neopisivo 

rhaea
    17. Ožujak 2015. 16:15

Trenutno je malac opsjednut i oduševljen bagerima pa je obavezna bar 1 šetnja dnevno po susjednoj raskopanoj ulici gdje pratimo svaki pokret bagerima i popratnim vozilima, opčinjenost ni doma ne jenjeva pa radimo bagere od raznih ambalaža i kartona, slijedi crtanje i bojenje nacrtanih bagera. Slijedeća draga igra je kuhanje, uzmemo razne zdjele i suhe namirnice pa miješamo, solimo, probavamo i na kraju posložimo plišance i "nahranimo" ih. Slijedi puhanje balončića koje onda hvatamo i bušimo i prije spavanja nezaobilazno "apa apa" što bi značilo skakanje po krevetu dok se ne onesvijestimo, mama i sin u duetu ;)

senkakisicek
    17. Ožujak 2015. 21:04

Mi smo stari tek tri tjedna pa se i ne možemo baš puno igrati još, ali reagiramo na škakljanje i najljepše nam je na maminim rukama :D

Klokanica
    20. Ožujak 2015. 12:36

Dragi roditelji, hvala na sudjelovanju u nagradnom natječaju.
    Imena dobitnika objavljena su u članku: https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/razvoj-u-2-i-3-godini/zasto-je-gruba-igra-s-tatom-vazna-za-razvoj-djeteta-2592

Pozivamo vas da nam i dalje pišete kako se najradije igrate sa svojim djetetom, a vaše odgovore objavit ćemo u našoj temi s foruma!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.