'Kako sam svog sina izvukla iz autizma'

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PiA2
    29. Travanj 2015. 23:47

Postovana Ines, kao prvo zahvaljujem sto ste odvojili vrijeme i odgovorili mi na jedan dio onoga sta sam pitala.
    Nije mi bila namjera prozivati Vas za promptnost, samo sam ostala zacudjena kako ne odgovarate, jer da sam ja sa nasom pricom izasla u javnost i ponudila se kao savjetnik roditeljima djece iz spektra autizma, ne vjerujem da bi dopustila da prodju 3 dana prije nego pogledam ima li sto novo..pa taman i ponoc kad mi djeca spavaju.. ali ja sam ja, a Vi ste Vi, i priznajem, nisam trebala imati ocekivanja da i Vi tako razmisljate, pa cu Vam se ispricati ako je to zvucalo kao prozivka.
    Sto se tice dijagnoze, istinski sam zacudjena, kao da zivimo u dva paralelna svijeta, a zivimo u istom gradu, u isto vrijeme, djeca su nam priblizne dobi, bile smo u istim ustanovama i moje dijete je uoci drugog rodjendana dobilo dijagnozu, bez ikakvih in obs. Sa dvije godine i 3 mjeseca ista je potvrdjena bez gledanja prethodne dokumentacije. Tako da oprostite ako meni nesto in obs ne nosi dovoljnu tezinu, pogotovo ako se previse puta spomene kao porazavajuca, cvrsta dijagnoza. Ja tu nikako ne dijelim Vase razmisljanje, i nikada ne bi imala hrabrost javno progovoriti o nekoj cvrstoj dijagnozi i tvrditi da mi dijete ima autizam, jer sam na svom putu upoznala jako puno roditelja i djece koja su bila pod sumnjom, pa nikada nisu dobila dijagnozu zbog predobrog napretka i kasnije se utvrdilo da djeca ipak nikada nisu niti bila u spektru, nego su imala disharmonican razvoj. A kod mog djeteta, koje takodjer uz intenzivan rad jako lijepo napreduje, a po rijecima strucnjaka nosi cvrstu dijagnozu, mogu samo reci da vidim jedno prekrasno, malo pametno bice, koje se jako trudi i uz moju pomoc napreduje svaki danom, tako da se niti s nasom dijagnozom ne zamaram previse..Ali nisam strucnjak, samo sam majka, kao i Vi, i ja sebe ne smatram se kompententom savjetovati druge roditelje. (ne tvrdim time da vi to mozda niste)
    Jedini savjet koji mogu dati svakome tko sumnja je da u roku odmah potrazi pomoc strucnjaka, jer svako dijete u spektru je prica za sebe.
    Niti u jednom u trenu nisam posumnjala u vas predani rad, ja sama najbolje znam kako to ide, cak sam napisala da Vam svaka cast na tome kao i da me veseli napredak Vaseg djeteta, i zaista mi nije jasno zasto Vam je zao zbog mene i mog razmisljanja. Istina, ne slazem sa dobrim dijelog Vaseg razmisljanja ali nije mi zao zbog toga, i to ne umanjuje moju radost zbog vaseg uspjeha.
    Ali zaista mislim da biste trebali malo zastati i razmisliti prije nego sto u medijima progovorite o cvrstoj dijagnozi, uz spektakularne naslove jer i ako vam je receno da je dijete preniske dobi za cvrstu dijagnozu, vjerovatno postoji tome razlog, a to ne vjerujem da je moguci napredak nego upitnost iste, jer da je tocno ovo prvo ne bi je nitko dobio.
    Jednako tako biste trebali razmisliti prije nego kazete da je lijecnica potvrdila vase sumnje u vezi cjepiva, a koliko sam shvatila u vasem odgovoru gospodinu x rated, donjeli ste zakljucak na temelju njenog izlaska iz prostorije, ili sam mozda pogresno shvatila..ako jesam, unaprijed se ispricavam.
    Dapace..slazem se sa slobodom razmisljanja i demokracijom, zato i iznosim svoje, i nadam se mi necete zamjeriti..
    A sada Vas lijepo pozdravljam i zelim Vama i Vasem djetetu svako dobro

• FicoPico
    02. Rujan 2015. 13:33

Pozdrav svima. Oprostite za moj hrvatski, nije dobar, ali dugo zivim u makedonii i eto, vrime cini svoje. Ne znam gde da ovo pisem, oprostite zbog toga sto ne znam koja je odgovarajuca tema, ali molim vas htjela bi znati kako sada tamo kod nas u hrvatskoj je regulisano pravo za uspis u vrticu za dece koje imaju atizam? Ovde u Makedonii moje djete nema pravo na pretskolskom obrazovanju jer je autististicno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.