Kako psihicki izgurati trudnocu nakon prve trudnoce koja je zavrsila smrti djeteta?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mare27
    28. Listopad 2014. 15:00

drage moje hrabre žene,već 9 mj pokušavam ostati trudna i mislim da su već godine prošle jer silno želimo našu srečicu i onda ajmo reć svako malo ili pročitam ili čujem ovakvo nešto strašno...u meni 1001 osječaj i misao..i samo ponovim u sebi ne dao Bog nikom više takvo što..mi žene jesmo hrabre i izdržimo neizdrživo al ipak mislim da je ova bol najstrašnije što nas može zadesit... praktički živimo da postanemo majke zato želim tebi draga moja i svim ostalim budućim majkama pa i samoj sebi svu sreću ovoga svijeta uz naše anđele

• nusha
    28. Listopad 2014. 21:44

Draga Chago...mogu ti samo reći:"Svaka čast! Kapa dolje!" Nije jednostavno tako puna nade i optimizma proživljavati drugu trudnoću nakon svega što si prošla i IZDRŽALA! A tebi je to uspjelo! Nemam riječi! Drago mi je zbog tebe i bebe! Vjerujem i držim palčeve da ti porod prođe što lakše i bezbolnije i naravno,da sve prođe u najboljem redu,da beba bude zdrava,sretna i živahna!

• nusha
    28. Listopad 2014. 22:03

Draga Mare27! Žao mi je što beba još nije na putu,ali bit će,moraš vjerovati u to! Nemoj samo razbijati glavu time i padati u očaj. Kažu da psiha jako utječe na takve probleme. To je živa istina. Poznajem jednu ženu koja je bila 15-ak god u braku bez djece. Nema šta nije prošla,pretrage,terapije...naplaćala se privatnih doktora. Svi joj rekli da ako želi dijete,mora na umjetnu oplodnju. Tako je i bilo..dobila curicu,živu i zdravu. Nekih 9 mj od poroda ostane trudna!!! I šta joj dr.kaže?? "Sve ove godine liječimo tvoju neplodnost,a trebali samo liječiti tvoju glavu!" Shvaćaš što želim reći?? Samo glavu gore,bez opterećenja i ružnih misli i doći će sve na svoje,želje će se ostvariti!

• romanaj
    16. Prosinac 2014. 22:45

Drage moje mame..neko vrijeme nisam bila prisutna jer sam jako zaokupirana svojom malenom smjehuljicom..Htjela bih se zahvaliti svakoj od vas sto ste izdvojile vrijeme i procitale moju pricu za koju se nadam da je barem nekome malo pomogla..Draga MARE 27 znam da je tesko to kroz sto ti prolazis jer slicno je prosla i moja teta i nije lako..moje molitve vjeruj mi bit ce i za tebe i sve buduce majke koje imaju slican problem..nadam se da ces nam se uskoro javiti s jako lijepim vijestima i da cemo moci cestitat uskoro na prinovi..Draga MIKI sto reci..dijelimo istu sudbinu..moja malena cura ima 3 mjeseca skoro i kako je obicaj da ljudi nam dolaze u babinje svi imaju pitanja kako nam je sad i svi dijele srecu s nama, ali samo je jedna osoba pitala ono cega sam se pribojavala i na sto su mi odmah potekle suze..pitala me da li sam preboljela svog andjela..cvrsto i odlucno i u sekundi sam odgovorila da nisam i da nikad necu..zatim sam pogledala svog andjela ovdje na zemlji i shvatila da sam najsretnija majka na svijetu jer imam dva andjela pa tko shvatio ok a tko nije ni ne ocekujem..tesko je..pogotovo sad kad se blize blagdani a ja umjesto da kupim njoj igracku ja svojoj prvoj kceri pravim bozicni ukras s kojim cu uljepsati njezino posljednje pocivaliste ovdje na zemlji..nije lako i nikad se necu naviknuti na to da svom djetetu pravim aranzman za grob ali snagu pronalazim u nasoj maloj smjehujici bez koje ne mogu zamisliti svoj zivot..kad ti je najteze pogledaj svoje najdraze oko sebe i bit ce i malo lakse a kad je jos teze od teze pomoli se kod nje jer to je nesto najintimnije sto imate..jednom mi je jedna zena rekla da pogledam u nebo i izaberem jednu zvijezdu koja ce sijati samo za mene i koja ce mi predstavljati mog andjela..jos to nisam napravila i ne znam hocu li ali evo mozda ti to pomogne i svaki dan kad pogledas u nebo i vidis svoju zvijezdu znas da je to tvoj mali andjeo koji cuva i pazi svoju dragu majku ovdje dolje na zemlji..

Deja7
    11. Siječanj 2015. 19:23

Voljela bih da se nikad ni jedna majka ne pridruži ovoj temi s vlastitim iskustvom.Ja sam izgubila bebu u 38.tjednu,njegovo srce je stalo.Trudnoća vođena kao uredna,kod 2 različita liječnika.Kad god bi posumnjala da nešto nije u redu govorili su da tražim probleme gdje ih nema,da umišljam.A moje srce je osjećalo da nešto ne štima.Sad će biti 2 godine kako nas je napustio,mislila sam da nikad više neću biti trudna,strašno teško sam to podnijela.No evo već 22 tjedna jedno srce kuca u meni,umirem od straha,živim dan po dan,svaku kontrolu sam u predinfarktnom stanju ali evo guram,nadam se najboljemu iako je jako teško.

Andrea

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.