Poštovane!
Imala sam potrebu ispricati svoju pricu za sve one majke koje se trenutacno bore sa svojim strahovima u trudnoci pogotovo ako su prije sadasnje imale slucaj u kojem im je djete umrlo nakon samo nekoliko mjeseci provedeno u majcinom trbuhu. Naime i sama sam to prosla i sad mogu s ponosom reci da smo izgurali drugu trudnocu u kojoj smo dobili prekrasnu curicu koja je nas ponos i najvece blago.Prije nje takodjer smo imali curicu ali ta curica je sad nas andjeo na nebu.Do 28 tjedna trudnoce s prvom curicom receno je da je sve u redu s bebom i da je pravo skolsko djete a ona sok i nevjerica na pregledu..Njezino srce vise ne kuca..Mislila sam da cu umrijeti i da je zivot stao.Ni dan danas nismo dobili odgovor zasto je nasem andjelu prestalo kucati srce i koji je razlog sto ona danas nije s nama. Tesko sam se nosila s tom boli. Muz mi je bio velika podrska ali i sam se borio s tugom tako da ponekad nismo znali ni koji je dan ni koji je sat. Nakon 6 mjeseci od njezine smrti malo sam nadosla. Na groblje sam prestala ici svaki dan ali sam isla nekoliko puta tjedno kad god bi osjetila potrebu otici i razgovarati.Uzasno je tesko gledati u grobic svog djeteta umjesto da ga drzis u rukama ali nekako sam smogla snage da kazem sama sebi da zelim drugu trudnocu i da ne zelim cekati vise. Suocila sam se s tim da ako treba biti nesto onda ce tako biti. Sve je u Bozjim rukama tako sam se tjesila i trazila snagu i nadu da ce ova trudnoca imati sretan kraj. Za Bozic me muz pitao sto zelim a ja sam kao iz topa rekla - djete.. Bio je skeptican jer nije znao kako cu reagirati ako opet nesto krene po zlu. Toliko smo zarko zeljeli dijete da se slozio samnom i vec na prvom pregledu u 1mj. doktor je utvrdio trudnocu. Od prve sam ostala trudna i nasoj sreci nije bilo kraja. A onda su krenule borbe.Svaki pregled nam je bio stresan. Dogurali smo do 15 tjedna s Dupfhastonom a onda je doktor rekao da ako izdrzimo jos koji tjedan bit ce super. Hm, koja utjeha kakve prognoze.. Na kraju smo dogurali do 30 tjedna a onda opet sok. Moram na carski jer imam puno previse plodne vode i beba mora van. nismo mogli doci sebi da nitko od doktora nije primjetio da se voda povecavala. U bolnici smo proveli 2 tjedna i nakon silnog vijecanja doktora odlucili su se nakljokati me tabletama pa vidjeti kako ce moje tijelo reagirati. I super plodna voda se smanjila. Pušteni smo kuci. Na kraju smo dogurali do samog termina i dosao je porod kojeg smo silno cekali. medjutim moja beba nije htjela van;jadnu su je gurali i vukli i tako se rodila nasa princeza. Prvi put kad sam je vidjela plakala sam prvo od srece sto je cujem kako place a zatim od tuge kad su je odveli od mene jer im prognoze nisu bile bas lijepe. Vase dijete je nahladjeno i ne moze disati-samo mi je to prolazilo kroz glavu.. Nisam sebi mogla doci samo sam jecala. Medjutim onda se malo poboljsalo stanje a zatim sok..Vase dijete mora na pedijatriju jer se njezino stanje ne mijenja na bolje.Gledala sam kako je odnose na odjel gdje su starno bolesna djeca i bila sam neutjesna. Tih nekoliko dana dok su trajale pretrage mislila sam da necu prezivjeti. Kad na kraju moje dijete je u redu i sve funkcionira kako treba. Nakon silne borbe s injekcijama koje sam davala u trudnoci, silnih bakterija koje smo prezivjele ona i ja napokon idemo kuci. Samo sam u sebi tiho rekla; hvala ti andjele moj na nebu sto cuvas seku i mene, sigurna sam da ce sve biti u redu jer ti pazis na nas. Sada smo nasa princeza i mi kod kuce i uzivamo u svakom trenutku koliko god se ponekad nesto cinilo tesko i koliko god da smo umorni ali uvijek imamo osmjeh na licu, jer ona to zasluzuje a i mi. Tesko je jos uvijek zbog prve trudnoce ali malo lakse jer smo pobijedili nas strah i dogurali ovu trudnocu do kraja. Nije bilo lako ali uspjeli smo. A to zelim svim buducim mamama i mamama andjela kao sto sam i ja jedna od njih. Nije lako smoci snage za drugu trudnocu samo treba imati vjere i nade da ce biti sve u redu jer zapamtite netko gore uvijek pazi na nas. Svi imamo malenog andjela koji ce uciniti sve da s nasim bebicama bude sve u redu. Hvala sto ste dopustile da ispraznim dusu jer sad je stvarno lakse a bit ce mi jos draze ako je nekome moja prica pomogla.
Romanaj nemam riječi, drago mi je što si ovo podijelila s nama, znam da ti nije bilo lako ovo napisati, stvarno svaka ti čast!
Bas svaka cast i divno da želis ovdje podijeliti to s ljudima.puno srece u buduće vam zelim i čestitam na hrabrosti
Svaka ti cast hrabra zeno!
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Romanaj svaka čast na svemu što si prošla Želim tebi, muzu i tvojoj princezi svu srecu ovoga svijeta!!! Bravo
" Ako ne možeš letjeti, onda trči. Ako ne možeš trčati, onda hodaj. Ako ne možeš hodati, onda puži. Ali, bez obzira na sve, moraš nastaviti dalje. "
Romanaj... svaka ti čast dokaz si da ne treba odustati koliko god teško bilo... svima vam želim puno sreće...ljubite se, mazite i pazite
HVala ti od što si ovu priču podijelila sa nama. Neka ti je sa srećom i vašoj curici i vama.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
sve dlake su mi se na tijelu digle citavsi ovaj tekst.. evo dokaza da majka moze sve..
draga zasluzila si da budes sretna.. uzivaj u novoj obitelji i malenoj hrabrici..
Laura 21.08.2014 :-*
Sortiraj odgovore
Najstariji