Imam pitanje. Sin ima 5mj. Sad je već drugi put prehlađen u mjesec dana. Nema temperaturu, nikakvih upala - samo pun nosić koji jest prohodan, ali se "čuje" da je zapušen - olakšavamo mu spavanje tako da spava u poluležećem položaju. Zabrinuta sam da ga možda preslabo obučem (obzirom da je zima) i bih li možda trebala smanjiti/pojačati odjeću na njemu? Naime, ja i suprug smo u kratkim majicama u stanu (imamo grijanje na plin i drva - palimo kako kad koje), a njemu obučem npr.bodi dugi rukav, majica kratkih rukava preko (ili kratkih rukava bodi, a preko majica dugog rukava), štramplice, čarape, trenerkica. Je li to dovoljno ili imam viška? preko noći u pidžami kombinezonu, bodi kratkog rukava, čarapice. Stalno mislim da mu je možda hladno i da se zato prehladi. A kad preko dana zaspi, pokrijem ga dekicom, a preko noći dodam jorgan.
To ti je dovoljno, nema potrebe za silnim oblačenje jer ni to nije dobro. Najgori ti je mijenjanje temperature u prostoriji u kojoj boravi, na to su ti osjetljivi, znači bilo bi najbolje kad bi konstantno bila jedna te ista temperatura( cca 20), znači niti prehladno niti pretoplo. Ako se vas dvoje u kratkim rukavima onda je prevruće u toj prostoriji. Znači gledaj da je i vama ugodno po pitanju toga onda će biti i njemu, a ako je prevruće njemu se isušuje nosić i tu ti se otežava dizanje i to odlazi unutra i tek kad napravi prve simptome taj sekret koji se nakuplja onda skužiš da je prehlađen. A i viroze su ti grozne u ovo doba godine i vrlo lako ti nešto pokupe.
oscilacija u temperaturi ima...naime, kad ložimo temp se diže samo tako, bude oko tridesetak stupnjeva, a kad je plin temperatura je manja. Moguće da mu je čak vruće. Raskomotim ja njega, ali svejedno...:-( kažem, 2x prehlađen u mjesec dana. :-( morat ćemo pripaziti malo više.
To ti je stvarno prevruće, 30 stupnjeva je ludnica za njih, od te temperature ne da su nervozni nego su ludi, pa si pripazi, a da ne pričam koja je suhoća zraka na toj temperaturi i od tuda ti i to isušivanje u nosu i sekret ti ide dalje i stvara respiratorne probleme. Svakako ili spustite temperaturu( dosta ti je 20-22) ili stavi vode na radijatore, ili posudu vode na peć a njemu fiziološke svaki dan po malo u nosić da se to čisti.
na peći nam stoji ogromna zdjela s vodom u koju obvezno svaki dan nakapam ulje čajevca. Na dva radijatora u stanu (ogromni su) stoje posude s vodom. Stan nam je otvoren (nema zidova, potkrovlje) pa je dalje od peći ipak malo hladnije. Odlučili smo ne ložiti dok ne zapadne snijeg, plin će biti dovoljan (lakše reguliramo temp.). I sama sam mislila da su te oscilacije u temp uzrok. I odsad onda svaki dan bar jednom dobije fiziološke u nosić.Imam fiziološku u kojoj je igla - opet sam negdje pročitala da ni to nije ok, da se i tako mogu namnožiti bakterije. Koliko dugo držite jednu fiziološku ?
I ja imam fiziološku u kojoj je igla i šprica na njoj, ne možeš baš izolirati sve bakterije. Moja boca traje i do čitavu zimu tako da ti je to ok.
e sad drugo pitanje...naime, ja sam stavila iglu, a špricu stavljam kad trebam izvući fiziološku i onda ustvari sa špricom nakapam u nosić. Dakle, samo mi igla stoji u boci...da ostavim i špricu?
Stavi i špricu, da tako ti je i igla zaštićena i ništa ne pada prašine i bakterija u nju. Da, tako ja imam, držim ju u ormaru na tamnom mjestu i sve pet, uvijek je ista. Ako ju držiš na tim temp. ili negdje vani onda se hoću napraviti onako ko neki mjehurići unutra, tako da pokušaj ovako, kažem ti još je ona meni alergičar i non stop je na inhalatoru i fiziološkoj i nikad nema problema što se toga tiče.
a ja Mujo stavljala na špricu kad mi je trebala, ostatak vremena provodila pored boce.......:-D Ok, sad sam je nabila na iglu i uzimam je samo kad mi treba. ;-) Hvala!
Sortiraj odgovore
Najstariji