Kako obilježavate Noć vještica?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Halloween ili Noć vještica jedan je od omiljenih praznika u mnogim zemljama, a posljednjih godina sve više je prihvaćen i kod nas. Maskiranje u strašne maske, slatkiši, uređivanje kuće, dvorišta i vrta i nezaobilazno rezbarenje bundeva glavne su značajke Noći vještica. 

    Pogledajte video vodič za rezbarenje bundeve: http://www.24sata.hr/lifestyle/izrezbari-sam-strasnu-bundevu-za-halloween-uz-video-tutorial-287042 [24sata.hr]

    A kako vi obilježavate ovaj dan, rezbarite li bundeve s vašom djecom, maskirate li se u vještice i zombije?

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Mi obavezno stavimo bundeve u dvorište ispred kuće i na prozore. Ove godine ćemo svi zajedno rezati bundeve od papira, a moje djevojčice jako vole crtati pa crtaju i bundeve, a narančasta im je omiljena boja. Mužu je Halloween bezvezan običaj, ali cure vole smišljati grimase na tikvama pa ih onda mora izrezbariti za njih 

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mislim da je rezbarenje bundeva zabavan način provođenja vremena s klincima… sa sestrinim klincima već par godina radimo i ukrase od stiropora, pa paučine i šišmiše koji vise u jednom dijelu stana… ima jedan recept za vještičje prste - prigodne keksiće - preporučam 

  • Vito123

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    To nije Dan mrtvih! Postoji Dan Svih Svetih i Dušni dan. Niti jedno od toga dvoje nije ni u kakvoj tradiciji, ni hrvatskoj, ni katoličkoj ni inoj nama teritorijalno bliskoj “Dan mrtvih”. Ne znam za druge svjetske religije, vjere, filozofije možda istočnoazijske, ali “Dan mrtvih” jednostavno - ne postoji, barem ne na području klokanice.hr - čija je loše informirana i time površna novinarka napisala text. Možda nije pogriješila “u biti”. Na području kršćanskih religija protestantskog anglosaksonskog /keltskog/ kulturnog kruga dan uoči Svih Svetih nazivaju prev. “Dan vještica”. Ali čak ni TO nije “Dan mrtvih”. Žao mi je, ali to je jednostavno - NETOČNO.

  • Crvenkapica

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    inače, veliki domoljube, text je tekst na području klokanice.hr. a i na području ostalih .hr ……tako da…. žao mi je - NETOČNO  :p (ovo sam napisala čisto kao “ne volim ljude koje pljuju a ne metu ispred svog praga” )

  • Crvenkapica

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    btw nije ni djed božičnjak bio kad je moja baba bila mala a sad je npr nezamislivo da djeci ne stavi nekaj pod bor, i ?! mi se pozapadnjujemo desetljećima, tako da se toj temi ne treba čuditi kao pura nečemu… :)

  • Avatar antea11

    antea11

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    karla.kuzle


    To nije Dan mrtvih! Postoji Dan Svih Svetih i Dušni dan. Niti jedno od toga dvoje nije ni u kakvoj tradiciji, ni hrvatskoj, ni katoličkoj ni inoj nama teritorijalno bliskoj "Dan mrtvih". Ne znam za druge svjetske religije, vjere, filozofije možda istočnoazijske, ali "Dan mrtvih" jednostavno - ne postoji, barem ne na području klokanice.hr - čija je loše informirana i time površna novinarka napisala text. Možda nije pogriješila "u biti". Na području kršćanskih religija protestantskog anglosaksonskog /keltskog/ kulturnog kruga dan uoči Svih Svetih nazivaju prev. "Dan vještica". Ali čak ni TO nije "Dan mrtvih". Žao mi je, ali to je jednostavno - NETOČNO.

    A gdje piše Dan mrtvih? ja vidim samo Noć vještica/Halloween

  • Vito123

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    U texu koji govori kako treba s djecom razgovarati o smrti. Text je inače OK, dapače, ali činjenica da “Dan mrtvih” igdje postoji - nije. Postoji Dan/Noć vještica i ovi katolički blagdani, i to nema veze s ikakvim domoljubljem, niti s tikvicama/bundevicama, bilo ukrasnim bilo jestivim, jer zaista ih ima predivnih i vrlo neobičnih, i lijepe su, i ukusne. Ali “Dan mrtvih” ne postoji. Ovo nije “napad” na Halloween niti komentiram niti me smeta činjenica da smo ga “prisvojili”, kao i npr. Valentinovo. Ali to nije “Dan mrtvih”, to je “Noć vještica”, obilježava ga se kalendarski na dan 31.10.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.