Kako obilježavate Noć vještica?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klokanica
    31. Listopad 2013. 11:44

Halloween ili Noć vještica jedan je od omiljenih praznika u mnogim zemljama, a posljednjih godina sve više je prihvaćen i kod nas. Maskiranje u strašne maske, slatkiši, uređivanje kuće, dvorišta i vrta i nezaobilazno rezbarenje bundeva glavne su značajke Noći vještica. 

Pogledajte video vodič za rezbarenje bundeve: http://www.24sata.hr/lifestyle/izrezbari-sam-strasnu-bundevu-za-halloween-uz-video-tutorial-287042

A kako vi obilježavate ovaj dan, rezbarite li bundeve s vašom djecom, maskirate li se u vještice i zombije?

mama2girls
    31. Listopad 2013. 15:03

Mi obavezno stavimo bundeve u dvorište ispred kuće i na prozore. Ove godine ćemo svi zajedno rezati bundeve od papira, a moje djevojčice jako vole crtati pa crtaju i bundeve, a narančasta im je omiljena boja. Mužu je Halloween bezvezan običaj, ali cure vole smišljati grimase na tikvama pa ih onda mora izrezbariti za njih 

31. Listopad 2013. 15:14

Mislim da je rezbarenje bundeva zabavan način provođenja vremena s klincima... sa sestrinim klincima već par godina radimo i ukrase od stiropora, pa paučine i šišmiše koji vise u jednom dijelu stana... ima jedan recept za vještičje prste - prigodne keksiće - preporučam 

• Vito123
    07. Studeni 2013. 00:51

To nije Dan mrtvih! Postoji Dan Svih Svetih i Dušni dan. Niti jedno od toga dvoje nije ni u kakvoj tradiciji, ni hrvatskoj, ni katoličkoj ni inoj nama teritorijalno bliskoj "Dan mrtvih". Ne znam za druge svjetske religije, vjere, filozofije možda istočnoazijske, ali "Dan mrtvih" jednostavno - ne postoji, barem ne na području klokanice.hr - čija je loše informirana i time površna novinarka napisala text. Možda nije pogriješila "u biti". Na području kršćanskih religija protestantskog anglosaksonskog /keltskog/ kulturnog kruga dan uoči Svih Svetih nazivaju prev. "Dan vještica". Ali čak ni TO nije "Dan mrtvih". Žao mi je, ali to je jednostavno - NETOČNO.

• Crvenkapica
    07. Studeni 2013. 09:21

inače, veliki domoljube, text je tekst na području klokanice.hr. a i na području ostalih .hr ......tako da.... žao mi je - NETOČNO  :p (ovo sam napisala čisto kao "ne volim ljude koje pljuju a ne metu ispred svog praga" )

• Crvenkapica
    07. Studeni 2013. 09:27

btw nije ni djed božičnjak bio kad je moja baba bila mala a sad je npr nezamislivo da djeci ne stavi nekaj pod bor, i ?! mi se pozapadnjujemo desetljećima, tako da se toj temi ne treba čuditi kao pura nečemu... :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.