A meni je mužev ocuh rekao da se mi svi sad mazimo, kak su žene prije kopale, orale, sadile, sve radile, kao da ni nisu bile trudne. I da su bile najsretnije jer nista nisu znale... reko hvala na utjesi
po mome aan vec tad mogla na carski i molila san ih ono al oni su otezali to stalno ka da vide oce se sta prominit stanje dok napokon u 9 navecer nisu skuzili da ocito nece jer se ne spuata i onda me poslali na hitni carski..i Ema je posli toga bila na kisiku tako mi je muz reka jer je bila vec malo plava..i malo nizi joj je apgar bia zbog toga svega al na kraju je bila ok…mislin da se carski nazalost ocito ne moze zahtjevat..mislin mozes zahtjevat al sumnjan da iko od njih zeli obavit carski zato sta mi to zelimo. Oni to rade tek ono ako nemaju drugog izbora znaci ako tokom prirodnog ne ide kako triba ili eto ako je beba veca. Meni je reka da cu na carski obavezno ako ova bude ko i Ema s tezinom na porodu..jer je meni eto prvi zavrsia porod s hitnim carskim a ovo mi je druga trudnoca koja je jako blizi prvoj u biti a ja san tribala pricekat bar jos pola godine po njihovom da zatrudnim nakon toga a zatrudnila sam vec nakon 11 miseci..i ugl sad zato mjeri jer kako on kaze postoji neka granica u kilazi do koje se moze obavit prirodni porod i nakon carskog i da se to ne smi pric jer bi moglo.doc do rupture maternice i svasta nesto..
Shvaćam.. Hvala ti na objašnjenju
Moj porod je bio sličan.. Ja sam se sa svojim trudovima otvorila na 8cm i od tada sam bila na dripu ohoho jer se mali isto nije spuštao zbog velike težine.. Pa sam isto već i zaspala.. Skakali mi na trbuh svu me izrezali i eto izašao je živ i zdrav.. Ali koma.. Koma ziva
Sad mi je rečeno da ćemo pratiti težinu pa dogovoriti, za dalje.. Neznam šta mu još to znači vjerojatno će mi reći idući puta.
Ako bude više od 4,5 kg mislim da me neće forsirati ponovo.. Nadam se..
Butterfly kako si ti? Ima li kod tebe novosti?
Sanja prekrasna si 😍😍😍😍😍
Robica 🥰🥰🥰🥰
Ja sam stavila i stramplice, i carapice, kapicu, rukavice, bodi, trenerku i vesticu pa ako bude toplo nece mu se sve obuci i dobro…
.
Demetria koliko sam ja shvatila taj članak, to se odnosi na robicu koje dijete nosi u bolnici, ne na robicu za izlazak, nju muz/decko donosi kad dolazi po vas. A u većini rodilišta beba bude u njihovoj robici, tako da po meni nema nekog straha…
.
Ja sam se uhvatila spremanja nase spavaće sobe i tocno ne znam kud cu sa svim stvarima, tako da razmisljam odustati i pustit muza da se on muci sa svime…
.
Malo sam iznervirana, sinoc sam si napunila u kadu doslovno 5 cm mlake vode i malo legla u to da se opustim i spricala se, po trbuhu, znaci nije mi vagina uopce bila pod vodom, i kazem to mami i ona naravno napadne na mene jel ja to izazivam trudove, jesam ja normalna 34 tjedna, jel mi treba da se sad porodim ovo ono… znaci ostala sam paf reko umjesto da me umiris ti meni tu paniku pravis.
Ima, AFI ispod 1, dakle nema više uopće vode. Nalazi dobri, nema infekcija, CTG ok, pišulja se javlja mami, zasad stoji sve. Doktor danas na pregledu bio jako detaljan i susretljiv (Dr. Finderle) i ponudio mi je razgovor sa psihijatrom što sam rado prihvatila jer sam na korak do depresije. Javila sam se svojoj ginekologici koja je pak za porod jer se boji infekcije, no ja sam se s mužem dogovorila da odbijamo porod zbog nečijeg komoditeta ako možemo zaraditi još koji dan ili tjedan za pišulju.
Da budem i aktualna, oko imena smo se dogovorili kad sam završila u bolnici, i to će bit mužev prijedlog budući da i on proživljava ovaj stres i strah. Tako da đi očekujemo malu Erin ♥️
Što se robice tiče nemamo ništa jer ne znamo kad će se roditi ni kolika će biti.
😘
Dr. Finderle je za svaku pohvalu.
Ime vam je prelijepo💜💜
po mome aan vec tad mogla na carski i molila san ih ono al oni su otezali to stalno ka da vide oce se sta prominit stanje dok napokon u 9 navecer nisu skuzili da ocito nece jer se ne spuata i onda me poslali na hitni carski..i Ema je posli toga bila na kisiku tako mi je muz reka jer je bila vec malo plava..i malo nizi joj je apgar bia zbog toga svega al na kraju je bila ok…mislin da se carski nazalost ocito ne moze zahtjevat..mislin mozes zahtjevat al sumnjan da iko od njih zeli obavit carski zato sta mi to zelimo. Oni to rade tek ono ako nemaju drugog izbora znaci ako tokom prirodnog ne ide kako triba ili eto ako je beba veca. Meni je reka da cu na carski obavezno ako ova bude ko i Ema s tezinom na porodu..jer je meni eto prvi zavrsia porod s hitnim carskim a ovo mi je druga trudnoca koja je jako blizi prvoj u biti a ja san tribala pricekat bar jos pola godine po njihovom da zatrudnim nakon toga a zatrudnila sam vec nakon 11 miseci..i ugl sad zato mjeri jer kako on kaze postoji neka granica u kilazi do koje se moze obavit prirodni porod i nakon carskog i da se to ne smi pric jer bi moglo.doc do rupture maternice i svasta nesto..
Shvaćam.. Hvala ti na objašnjenju
Moj porod je bio sličan.. Ja sam se sa svojim trudovima otvorila na 8cm i od tada sam bila na dripu ohoho jer se mali isto nije spuštao zbog velike težine.. Pa sam isto već i zaspala.. Skakali mi na trbuh svu me izrezali i eto izašao je živ i zdrav.. Ali koma.. Koma ziva
Sad mi je rečeno da ćemo pratiti težinu pa dogovoriti, za dalje.. Neznam šta mu još to znači vjerojatno će mi reći idući puta.
Ako bude više od 4,5 kg mislim da me neće forsirati ponovo.. Nadam se..
A evo ja san ti sad u 37.tjednu i moj je meni reka s obzirom da ona sad ima 3450g da nema potrebe zasad za carskim al zato cemo kao radit pojacanu kontrolu do kraja tako da me narucia opet iduci ponediljak tako da do kraja ko zna sta moze bit 😪 vjerojatno ce ti rec uskoro onda i nadam se da ce ti bit kako zazelis 😊 jer i ti si ocito prosla uzase 😭
U DE ako je procjena bebine kilaze veća od 4 kg, ide se na carski jer ne žele mučiti ženu, jedino ako porod sam od sebe krene, i beba je doslovno na putu, onda će ga završiti prirodno. I svida mi se što mogu svoj plan poroda imati. Znaci ako hocu na carski, ja moram ic na carski, to je moje pravo, samo naravno moras proci razgovore zasto ovo ono...
Divno ime Erin
Samomarina moj porod je slican bio, isto sam se jako polako otvarala, meni je puknuo vodenjak al kad sam se do kraja otvorila drugi dan ujutro on nikak da siđe. Imala sam trudove al su bili prekratki i nisu ga potisnuli van. Nakon Dripa, skakanja po trbuhu i pucanja stigao je nas decko ziv i zdrav al isto plavkast i kad bi trud bio na vrhuncu njemu su otkucaji opadali, spominjali su carski u svoj toj gunguli al hvala Bogu uspjeli smo ovako
Divno ime ErinSamomarina moj porod je slican bio, isto sam se jako polako otvarala, meni je puknuo vodenjak al kad sam se do kraja otvorila drugi dan ujutro on nikak da siđe. Imala sam trudove al su bili prekratki i nisu ga potisnuli van. Nakon Dripa, skakanja po trbuhu i pucanja stigao je nas decko ziv i zdrav al isto plavkast i kad bi trud bio na vrhuncu njemu su otkucaji opadali, spominjali su carski u svoj toj gunguli al hvala Bogu uspjeli smo ovako
Blago vam se. Ja san dosla u bolnicu s namjerom bas da rodim prirodno i tila san al eto tako je ispalo 😊 nadam se samo da ce ovaj drugi put bit pozitivnije iskustvo..a strah me najvise tog rezanja i pucanja kakav je to osjecaj 🙈😪 ne bi bas tila da me rezu
Sanja, bas sam ti se nasmijala 🤣 plan za porod ti je odlican i nadam se da ce ti proci 🤣👍
i moj je slican, ali se bojim da ce ma stvarnost osamariti prvim trudom jer sam ja to nekako sve prelako shvacam. Ne znam ni sama. Pocela me je ipak panika loviti, makar imam jos 20ak dana pred sobom.
Nazalost, jaaako lose spavam, zbog toga sam nervozna, jadna i bojim se da snagu i energiju prosipam na nespavanje.
Haljinica mi je kao Martina, iz h&m-a , samo sam ja male stramplice jos pripremila.
A ovo za mame i prigovaranje, moja isto prigovara da imam prenagle pokrete, da se prebrzo ustajem i previse drocam dok sjedam 🤣 pa sam odlucila to malo usporiti.
Svima ugodan dan, cestitke na urednim pregledima 🥰
🤭🤭 sretno i tebi!
Ninche jesi smila stalno setat ili su te prikacili na ctg i legli?
Cure evo da javim da su dns sjele komplikacije - banka RBA, pa eto ko nije znao da si pogleda!😘😘
🌈💙👣🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji