Drage trudnice, kako izgleda vaš trudnički jelovnik? Napišite nam kako vam se promijenila prehrana u trudnoći, podijelite s nama recepte za jela koja pripremate!
Tijekom trudnoće pazila sam da jedem zdravo i da svaki dan pojedem barem jedan kuhani obrok.
Za doručak sam jela žitarice i cijeli zimski period svako jutro uz to kivi i cijedila sam si grejp.. Međuobrok neko voće ili pecivo, a ručak nešto kuhano, varivo ili meso s nekim povrtnim prilogom. plus neki desertić, naravno. I prije večere još neki međuobrok :)
Cijelu trudnoću jedem šta mogu, ako mogu, zbog mučnina. Jedem sve normalno kao do sada, jedino prženu hranu i variva ne mogu. Ubacim pokoju voćku, što prije trudnoće nisam prakticirala.
Ja imam sreće pa od početka nisam imala nikakve mučnine. Jedem sve kao i prije, samo izbjegavam jesti nešto kiselo predvečer jer sam primjetila da mi smeta kiselina u želucu kad pokušavam zaspati. Jedem i nutellu i čokolade svakodnevno, ali ubacim i voćku, zobene pahuljice, ribu i ostalu zdravu hranu. I prije trudnuće sam izbjegavala hrenovke, paštete i konzerviranu hranu tako da mi to ne fali. Inače, 27 tt, dobila 7 kg do sad...
Hranim se po lchf principu, jedem samo ono što nije industrijsko i što je eko/organsko. Ne jedem ugljikohidrate, ništa rafinirano niti umjetno. Povrće, zdrave masnoće, meso i bobičasto voće + limun. Povremeno mliječno (Veronika). :)
Iva, ja da jedem ovo što ti jedeš bi vjerojatno sad ležala u bolnici... Toliko ugljikohidrata ne može i nikako nije dobro za probleme sa šećerom. Maksimalno 100g i to kroz voće i povrće. Žitarice se uopće ne bi smjele jesti. Imam inzulinsku rezistenciju a u prvoj T sam imala gestacijski. Druga stvar, "light" proizvodi su prepuni šećera a i masnoće apsolutno nemaju veze sa šećerom u krvi pa ne razumijem zašto bi se netko ovako hranio. Naravno, ako pričamo o margarinima i rafiniranim uljima razumljivo, ali maslinovo ulje, maslac?? Mene je prehrana bez UH spasila i dovela šećer na mjesto i nikad se više povisio nije a i izregulirali su mi se hormoni. Također, nestao je i pcos koji sam vukla godinama...
Ako ti to ne diže šećer super. Ja ako pojedem šnitu integralnog kruha, bez laži, drugi dan imam kilu više. Sva se napušem, zlo mi je, ubije me žgaravica. Ista stvar riža, krumpir. Sreća vaša.
Sortiraj odgovore
Najstariji