Infekcija urinarnog trakta ili normalna pojava u trudboći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana777
    02. Kolovoz 2022. 11:14

Pozdrav, 
    molim vas za pomoć ako se netko susreo s ovim. Trudna sam skoro 14 tj. i već od početka trudnoće idem češće na wc, budim se i po noći par puta ,  no danas ujutro sam primijetila da odmah nakon sto obavim wc, doslovce cim se ustanem imam osjećaj kao da opet moram mokriti i osjećam neku težinu u donjem dijelu trbuha, ostalih simptoma nemam kao npr. peckanje tijekom mokrenja, krv u urinu i tako dalje.  Naručena sam kod ginekologa tek za 3 tjedna pa me sada zanima da li trebam otići ranije ili se to može izliječiti kod kuće (ako se radi o infekciji mokraćnog sustava), nisam nikada imala takvu infekciju pa nisam sigurna da li je u tome riječ ili je to normalan dio trudnoće.

puna_pitanja
    02. Kolovoz 2022. 12:03

Ja sam imala sličnu situaciju, išla sam mokriti svako malo i imala dojam kao da nikad ne uspijem popiškiti do kraja. Ja sam nazvala ginekologa i pitala za savjet pa su mi dali uputnicu za urinokulturu. U mom slucaju je bila sterilna, samo je bio period češćeg piškenja, eto, ali nitko ne može znati dok ne odradiš pretragu. Ja sam enivej pila čaj od brusnice jer ako piješ šalicu dnevno ne može škoditi. 

30g, OTP 10.11.

• Ana777
    02. Kolovoz 2022. 12:17

Hvala na odgovoru, 
    Otišla sam po uputnicu za urinokulturu i još su mi dali i za neke druge pretrage urina, rekla mi je da uzimam brusnicu i puno tekućine u međuvremenu. Nadam se da nije ništa ozbiljno. 

• Doryna29
    02. Kolovoz 2022. 12:19

Ja sam 16tj, ulazim u 17 tj i identicna mi je situacija. Nemam klasicne simptome upale, ali konstantno osjecam pritisak, pogotovo kad sjedim. Imam dojam da vise vremena provodim na WCu nego bilo sto drugo. Popiskim se, vratim u ured i mogu opet na WC. Dolje mi je bas neugodan osjecaj pritiska. 
    Ja sam privatno otisla provjeriti urin jer mi se nije dalo cekati i ok je nalaz. Kasnije sam zvala dr i rekla je da je vjerojatno zbog rasta djeteta to. 

• Ana777
    02. Kolovoz 2022. 13:03

Jao baš iritantno, strah me udaljiti se od wc-a. Nadam se da i kod mene neće biti ništa ozbiljno, strah me nekako koristiti antibiotike u trudnoći ali što se mora mora se, samo neka nam bebice budu zdrave 🙂

• Doryna29
    02. Kolovoz 2022. 14:47

Da, bas je. Svakako preventivno piji sto vise vode. Nakon pretrage ces biti mirna, ali nekako mi se cini da se sve susretnemo s tim problemom u manjoj ili vecoj mjeri

BlairWaldorf
    02. Kolovoz 2022. 14:58

I meni je urinokultura bila sterilna ali sam isto u tom razdoblju trudnoće stalno piškila. Sada sam 20tt i piškim manje. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Angeleyes
    02. Kolovoz 2022. 15:03

Mislim da sve imamo ovaj problem prije ili kasnije. Ja ti nakon cca 18.tjedna ne mogu uopce izac vani da ne obidjem bar 2-3 wc-a. Bila sam i na urinokulturi, sve je u redu, ali cijelo vrijeme mi je pritisak dole. I beba mi voli dosta lupat bas dole. Uz to sam se jos i prehladila pa sam kupanje u moru pauzirala, ako bude jos problema onda opet idem na urinokult. Od te prehlade mi je i iscjedak nekako zuci, bar mi se cini. Nezgodno ali treba drzat pod kontrolom 🤷🏼‍♀️

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

• Ana777
    02. Kolovoz 2022. 16:23

Hvala svima na odgovorima, malo mi je sad lakše kad vidim da nisam jedina 😅 sad mi je i malo manji pritisak nego jutros, sutra ću predati urin pa da budem sigurna.  

I meni nekada djeluje malo žuči, ali mislim da je to normalno. 

• Doryna29
    02. Kolovoz 2022. 20:48

Meni je isjedak isto zuckasti.... Nema nikakav miris niti ista takvo. Samo imam taj pritisak kao i sve vi. Sad nemam pojma jel to okej, iduci tjedan imam pregled pa cu pitati dr. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI