Higijena poslije poroda

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sancist

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Pozdrav svim mamicama i buducim mamicama!Prva mi je beba i mlađa sam trudnica pa ako mi mozete pomoci vasim savjetima i iskustvima.Nakon samog poroda,koliko vremena treba proci za prvo tusiranje u rodilistu(smije li se prati kosa) koje preparate preporucujete za tusiranje,oko kojih podrucja se treba paziti,itd. Uglavnom ono sve sto ste vi prosle i koristile,podijelite samnom :D Hvala vam unaprijed!Pozdrav

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Tusirati se mozes onda kada si u stanju odnosno ako nisi u stanju kada ti sestre pomognu.
    To sve ovisi i o tome kakav je bio porod, ako je bio carski, nekoliko dana imas tufer na savu i to ne smijes smociti, pa svakako na to trebas paziti. Cura koja je lezala sa mnom je rodila na carski i ona se recimo tusirala samo do struka, a gornji dio tijela je prala tako sto je stajala izvan kade. Ako rodis prirodno i nisi rezana, nemas nikakav sav na koji moras paziti pa ce ti biti lakse. Ako ces imati epiziotomiju onda ces naravno morati pripaziti na sav, ali to ces znati i sama. Ja sam rodila prirodno imala sam epi, tusirala sam se odmah prvi dan. Kosu u rodilistu nisam prala, nije mi bilo do toga.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • leptirica1

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Ja sam se tuširala isti dan kad sam rodila. Rodila sam prirodnim putem i imala sam samo dva šava koja nisam ni osjetila. Vidjet ćeš  kako će ti biti poslije poroda… Ako se ne opereš odmah prvi dan neće ti ništa biti. Kosu sam oprala šamponom doma tek nakon 10ak dana. Do tada sam koristila šampon za suho pranje kose. A za tuširanje sam na početku koristila dječji šampon.

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Rodila sam navečer, a tuširala sam se sutra ujutro. Normalno sam se tuširala gelom za tuširanje, a ranu od epiziotomije sam tuširala samo mlakom vodom više puta dnevno. Bili smo u bolnici 10 dana tako da sam tamo i kosu prala, ali ne sjećam se točno koji je to dan bio.

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    A koliko dana u prosjeku žena nakon poroda krvari? Jel cijelo vriejme mora koristiti uloške tipa VIR80, tj. te prirodnije ili smije nakon nekog vremena Libresse il tak nešt? Sad ja ispitujem gluposti, al šta ću, da znam kolko uložaka ću kupit 

    Kukukaka, čisto me strah te brodske bolnice, malo malo čujem da je netko ostao na pedijatriji, ili do mene dopiru samo takve vijesti 

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Pa ja sam koristila vir 80 neka 2 tjedna, a onda ove obične koje inače koristim. Krvarenje nije isto kod svakoga, npr. moja kolegica je ponijela 4 paketa vir 80 i u tri dana koliko je bila u bolnici nije joj bilo dosta. Ja sam za tri dana potrošila 3 paketa, ali su mi donijeli još jer smo ostali duže. Bili su mi udobni jer je bilo jako vruće i znojila sam se pa su istovremeno upijali i znoj. Ne mogu se točno sjetiti kad je potpuno prestalo krvaranje, ali bilo je sigurno mjesec dana s time da je već par dana poslije poroda bilo dosta slabije.

    Nažalost, i ja čujem samo loše priče. Imam loše iskustvo i valjda mi onda i drugi pričaju loše stvari. Ima sigurno i dobrih, ali loše uvijek prevladaju. Nadam se da ćeš ti i beba dobro proći!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja inače imam mengu 7 do 9 dana tak da sam i nešto duže krvarila, ak se to tak može reć. Prva 2 tjedna sam koristila uloške tipa vir a poslje one mekane od kamilice do kraja jer je to bilo samo točkasto i jako malo krvarenje još 6 tjedana. I to sve usljed ljeta, jupi za mene :) I tak 2 puta.
    U rodilištu nisam stigla prat kosu a i nikad nije bilo tople vode, tak da ono. Koristila sam običan gel za tušranje i malo moraš popazit da se dobro ispereš po dojkama radi dojenja :)

  • sancist

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Oki super hvala,uglavnom ovisi o nama zenama i nasem stanju,ma da pranje kose mi i nije naravno odma neophodno al ono mislim da bi se preporodila nakon tusiranja,pogotovo posto ce biti ljeto,a kazu da splitsko rodiliste griju abnormalno tokom cijele godine,tj drze onu standardnu temperaturu,al da ljeti bas bude pakleno

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    ja sam jedno 2 tjedna koristila debele vataste lola uloške (kao vir80) al onda mi je dojadilo jer mi se rana od rezanja nikak nije zarastala jer je bila mokra od uloška i ona mrežica mi se ljepila za ranu (nije baš jako ugodno :( ) pa sam prešla na libresse ili always nočne duže koji su puno tanji od ovih pa se rana stigla ‘luftati’ i za par dana je do kraja zarasla :) dobro je recimo na početku staviti na gače te noćne i onda preko toga jedan ili 2 vir80 jer i oni znaju procuriti, ovako bar možeš imati gaće jedan dan cijeli :P
    a što se tiće tuširanja tuširala sam se samo s vodom prvih par tjedana jer bebe ne vole te umjetne mirise i mislim odmah prvi dan nakon poroda…kosu nisam prala dok nisam doma došla

  • Avatar majchi_k

    majchi_k

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    mene su tusirali odmah poslije poroda… dalje sam se sama cistom vodom ujutro i navecer ako je bilo potrebe i triput. najbolje vam je kupiti  bivavcyn sprej za ranu od rezanja stvarno zacas prođe a ne pece kad se nasprica, i to poslje svakog tusiranja. ja sam isto kosu prala kad sam dosla doma jer me je tamo i namanja sapunica koja bi dosla do sivane rane jako pekla pa je cista  voda najbolja za pocetak.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.