Herpes na usnici u 4mj trudnoce...Pomoc

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LinoLada
    28. Rujan 2018. 17:56

Pozdrav,
    Jutros mi je izbio herpes na usnici. Nije velik, 2 mjehurica i inace mi se pojavljuje bar 1-2 puta godisnje, vec godinama. Zanima me dali se jos tko borio sa njim i sto ste mazali? Na onim Herplex kremama pise da se nesmije. Ja sam namazala sa Sudocremom jer jedino to imam trenutno kod kuce, nezz dali ce to biti okej. Hvala svima unaprijed

Grizli
    28. Rujan 2018. 18:02

Linolada ja sam godinama se borila sa herpesima uzas jedan po usnama svakih 2-3 mjeseca. Nis nije pomoglo mi kao cesnjak. Nije ugodno i da smordis taj dan al rijesis ga se za jaaako dugo vremena. Ja ga nisam dobila vec 5 godina. Ocistis rezanj cesnjaka i narezes na kruzice i stavis direktno na hrepes 1 kruzic i drzis barem 1 minutu nakon toga maknes isperes sa mlakom vodom i pricekas 5 minuta. Tako ponovis 5 puta za redom. Peckat ce, svrbit, osjetit ces ko grickanje. Al koliko znam cesnjak nije zabranjen u trudnoci, a stvarno pomaze. Ako je vako velik ponovis slijedeci dan opet. Meni je nestalo u 2 dana i nikad vise se nije pojavio. Da pokucam u drvo 

LinoLada
    28. Rujan 2018. 18:27

Grizli

Linolada ja sam godinama se borila sa herpesima uzas jedan po usnama svakih 2-3 mjeseca. Nis nije pomoglo mi kao cesnjak. Nije ugodno i da smordis taj dan al rijesis ga se za jaaako dugo vremena. Ja ga nisam dobila vec 5 godina. Ocistis rezanj cesnjaka i narezes na kruzice i stavis direktno na hrepes 1 kruzic i drzis barem 1 minutu nakon toga maknes isperes sa mlakom vodom i pricekas 5 minuta. Tako ponovis 5 puta za redom. Peckat ce, svrbit, osjetit ces ko grickanje. Al koliko znam cesnjak nije zabranjen u trudnoci, a stvarno pomaze. Ako je vako velik ponovis slijedeci dan opet. Meni je nestalo u 2 dana i nikad vise se nije pojavio. Da pokucam u drvo

E daa, cula sam za to. Dali mogu drzati i vise od minute? Meni ne smeta ako pecka samo da prode cim prije 😣 Prvo me ulovila jaka alergija nekoliko dana, imunitet mi je tu dodatno oslabio i evo mi herpesa... Bilo me malo strah jer je to ipak virus, ali sam procitala da ako se vec imamo i nije prvi out ne prestavlja opasnost za bebu. Nadam se da je tako... Hvala

Grizli
    28. Rujan 2018. 20:16

Iskreno ne znam za duze vrijeme jer ja sam se pridrzavala tog recepta sto mi je dala jedna bakica stara. I zaista djeluje. Mislim da nema potrebe vise jer sve skupa drzis 5 minuta sa pauzama od 5 minuta tako da cijela terapija traje 30 minuta recimo. Ja sam isto cula da ako nije prvi put nije opasno za bebu. Sretno ti i da se rijesis toga sto prije i uzivas u trudnoci. 

LinoLada
    28. Rujan 2018. 20:26

Grizli

Iskreno ne znam za duze vrijeme jer ja sam se pridrzavala tog recepta sto mi je dala jedna bakica stara. I zaista djeluje. Mislim da nema potrebe vise jer sve skupa drzis 5 minuta sa pauzama od 5 minuta tako da cijela terapija traje 30 minuta recimo. Ja sam isto cula da ako nije prvi put nije opasno za bebu. Sretno ti i da se rijesis toga sto prije i uzivas u trudnoci.

Hvala puno na svemu 😘

28. Rujan 2018. 20:58

Ja sam ga imala u obje trudnoce, inace me redovito izmaltretira kad mi imunitet padne, nisam ga u trudnoci nicim mazala i prodje jednako brzo kao i kad sam ga trackala virolexom i herplexom. 
    Pitala sam i ginekologa i pedijatra jel opasan za bebu i odgovor je bio da nije u trudnoci jer virus nosis u sebi tako i onako, samo je u fazi mirovanja dok ne bukne i ne izbije u odredjenim okolnostima. Opasan je jedino dok je beba rodjena i tada treba biti oprezan ako ti se pojavi. 

LinoLada
    28. Rujan 2018. 22:41

Gumbek

Ja sam ga imala u obje trudnoce, inace me redovito izmaltretira kad mi imunitet padne, nisam ga u trudnoci nicim mazala i prodje jednako brzo kao i kad sam ga trackala virolexom i herplexom.
    Pitala sam i ginekologa i pedijatra jel opasan za bebu i odgovor je bio da nije u trudnoci jer virus nosis u sebi tako i onako, samo je u fazi mirovanja dok ne bukne i ne izbije u odredjenim okolnostima. Opasan je jedino dok je beba rodjena i tada treba biti oprezan ako ti se pojavi.

Odlicno. Ovo me stvarno smirilo i definitivno cu cekati da prode sam od sebe. Hvala puno 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.