Hematomi u ranoj trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Hrabrica

    Hrabrica

    Broj poruka: 1350

    Prijavi adminu

    Pozdrav svim curama. Molim vas ako koja ima iskustva sa hematomima u ranoj trudnoći da mi da koji savjet ili info..Tamo oko 7tt sam počela kao malo povremeno smeđariti i doc je rekla da imam manji hematom (nisu rekli koliko veliki). Par dana nakon toga oooobilno krvarenje i pravac hitna. Tamo kažu hematom je iznad bebe, velik 9 mm ali beba je ok i velika 12mm te da pravilno raste. Uputa strogo mirovanje i kontrola za deset dana. Odem ja na kontrolu i tamo prvo veselje a onda šok. Onaj hematom iznad bebe nestao, bebać velik 21mm ali sad se sa strane, niže prema izlazu stvorio hematom veliki 25mm kojeg prije nije bilo (znači nastao unutar 10 dana uz mirovanje). Do tad sam uzimala utriće 4x2, folnu i aspirin. Nakon tog su izbacili aspirin i ubacili normabel i opet ograničeno kretane - do kreveta i nazad. E da i to je IVF i prva trudnoća (ne znam jel to igra kakvu ulogu) Kaže doc, super je što je sa strane ali nije dobro da je tako velik. Znači ja sad već cca 2,5 tjedna svaki dan malo zasmeđarim (tamno smeđe) onako tu i tamo koja kap, najčešće kad se sagnem, ako se malo previše opustim pa hodam par min po stanu i malo više bude tokom wc-a(stolice) i nakon toga opet stane na kratko. Kakvih vi iskustva imate s hematomima? Koliko mu treba da se povuče? Čitala sam da uglavnom to bude ok i da je ok kad curka lagano na van al me malo frka jer sam i prije ovog velikog mirovala, pa se ipak stvorio..Stvarno se nadam i molim da je uzrok cijelo vrijeme bio aspirin jer se on navodno ne smije uzimati ako postoje hematomi…Ima li koja takvih ili sličnih iskustva? I hvala svima na odgovorima <3

    JA: 33 g, endometrioza
    MM: 33 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica) – prekrasna zdrava curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Sada dalje dan po dan ❤️Bože hvala Ti. ❤️
    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.