Fimoza/prevlačenje kožice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Blondie

    Blondie

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Imam sina od godinu i pol i malo me zbunjuje savjet moje pedijatrice da sinu ne trebam čistiti pišu i prevlačiti kožicu. Ja to radim pomalo  iako mi je ona rekla da ne treba jer su dvije moje prijateljice imala velikih problema jer to nisu radile…Dečki su im dobili infekcije uz visoku temperaturu zbog kojih su završili na Rebru i tamo su poludili kad su čuli da djeci nisu prevlačili kožicu.
    Ima li netko sa sličnim problemom????

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Ne slusaj tu doktoricu i malom slobodno navlaci kozicu i cisti moj maleni je radi takvog stava zaradio eserihiju kad je imao 9 mj jer mu nisam cistila jer je i meni dok rekla da to ne radim a poslje su me u bolnici popljuvali da kakva sam ja to majka,ja mu sad cistim svako kupanje sa acidi borici tri postotni i sterilnim gazama djeci je najbolji doktor njihova mama.

  • senka.s

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Ja svom djetetu normalno održavam higijenu… držim se ovih savjeta, ima dvije godine i sve je ok…

    http://mudrepredaje.com/?page_id=847 [mudrepredaje.com]

  • Avatar Blondie

    Blondie

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Hvala, cure! Mislim jasno mi je da je potpuno normalno da se djetetu od godinu i pol ne može potpuno kožica prevući preko glavića i sigurno to neću raditi na silu, ali ne kužim zašto pedijatri mamama ne objasne da higijenu treba održavati. Ovo nije prvi puta da čujem da pedijatri govore da pišu ne treba uopće dirati pa čak i nakon kojekakvih infekcija..

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Evo ja se javljam iako imam bebu od 7mj, a govori se o starijoj djeci. Mi smo počeli kožicu prevlačiti od 2-3mj prema uputi pedijatra. Znam da neki pedijatri kažu ne, neki da pa čovjek više ne zna što bi napravio. Naš pedijatar nam je tako rekao i mi smo poslušali. Svaki dan mu prevučem kožicu i očistim toplom vodom i vaticom. U početku baš nije išlo jer sam se bojala da ga ne ozlijedim pa nas je pedijatar malo uplašio i rekao da bi mogao kasnije imati problema i završiti na kirurgiji, tako da je sa 6,5mj kožica prevučena skroz koliko može.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Joj meni je to povlacenje kozice takva muka! Meni su isto u bolnici rekli ni slucajno povlaciti. Ali pedijatar je rekao obavezno povlaciti, tako da mi povlacimo, koliko ide i redovito cistimo. Jedino kaj ja i dalje ne vidim neki znacajniji napredak. Ali valjda je to normalno, nemam pojma.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Ni meni tu nije previše jasno što i kako. Ja malo povlačim, prebrišem al da se može prevuč, ne može. Navodno da ne može do druge treće godine a sad opet kad ovo čitam isto sam sva zbunjena. Pedijatrica rekla samo malo povuć i pobrisat bijelu nakupinu ako ima i to je to. Sad ti budi pametna.

  • zekokeko

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    ja to ne mogu raditi,jednostavno se bojim da ga ne povrijedim..to muž radi umjesto mene,ali ne radimo svaki dan,2 3 puta mjesečno i da pokucam dobro je bilo za sada.i to jedva navučemo jer on to neda,a obrišem skoro nikak. ima 2 i pol godine i nismo nikakvih infekcija imali,mene je više  strah da mu se zaraste pa da mu ne režu to..a zanimljivo da mi to nitko od doktora i sestara nije reko nego sam negdje pročitala.

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Ni meni moja pedijatrica nije ništa rekla o prevlačenju, ali sam negdje s godinu dana to počela pomalo raditi i čistiti bademovim uljem.. Povlačila sam stvarno minimalno, dokle ide i malac sada ima tri i pol godine i mogu spustiti kožicu skoro do kraja.
    I ja sam čula od par frendica, čiji su klinci imali neku bakteriju, da su na Rebru vikali zašto to nisu djeci čistile, dok su drugoj u Klaićevoj rekli da to nikako ne radi. Nije mi jasno kako se oko toga ne mogu usuglasiti…

  • Avatar Sally2007

    Sally2007

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Ja sam malenom pocela cistiti pisu sa prvim kupanjem u kadici sto znaci cim nam je pupak otpao. Posto smo imali svako vecer ritualno kupanje jednostavno nakon kupanja bih mu u vodi malo po malo povlacila. Tako da smo do 9mj mogli prevuci preko glavica. Sada sa godinu i pol ide do kraja. Iskreno nikad problema nismo imali. E da naglasim nikad od pedijatrice niti rijeci o tome nazalost. Vec nam je rekla patronazna da bih trebali. Misljenja doktora su definitivno razlicita. Bezveze!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.