Dvogodisnjak i prinova u tandemskom dojenju i spavanje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Minne

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, molim vas da podijelite svoja iskustva samnom, dajte savjete,primjere prijedloge, svaki komentar je dobrodošao. 

    Majka sam 1 i pol godišnje curice koju još uvijek dojim. Planirala sam dojiti do 2 ipol,3god… Kada bi se  “sporazumno” dogovorile za prestanak, osim naravno ako bi ona spontano prestala ranije.

    Sada sam trudna i nastavila sam dojiti. Cura je pravi cicljator i ne želim joj to oduzeti, a zaista i ja uživam u našem maženju. Uspavljujemo se cicanjem i noću cica par puta, što mi uopće ne smeta.

    Ono što me zanima je kako to izgleda kad se rodi druga beba?? Svaka beba se budi u svoje neko doba? Ili se spontano usklade? Hoće nova beba buditi stariju?
    Starija će imati 2god kad se bebica rodi… Malo sam zbunjena što se tiče tog spavanja i uspavljivanja,pa bi molila neki savjet ili primjer kako bi vi to izveli.

    Također,osim usklađivanja spavanja i dojenja me zanima i SVE ostalo! Što očekivati od dvogodisnjaka, kako je pripremiti na prinovu? Nažalost dvogodisnjake vidimo samo usput u šetnji i pojma nemam što me očekuje.

  • Avatar mamika3

    mamika3

    Broj poruka: 3071

    Prijavi adminu

    Ja ti mogu odgovorit samo na ovo vezano uz dvogodisnjake jer nisam dojila!Izmedju mojih je razlika dvije godine i iz svojeg iskustva mogu reci da jesam sinu pricala o seki i vidio je moj veliku trbuh ,ali nista nije shvacao jer je bio premali!Biti ce ljubomore jer ces ti prvo ,kao sve mi,biti u bolnici tri dana te doci doma sa malim smotuljkom kojem ces morati posvetiti jako puno vremena!S vremenom je moj sin poceo udarati malu-tu i tamo,iz cista mira,bila je oko godinu dana stara mislim pa sam se obratila vrtickom psihologu,da to rjesim u pocetku!Mogu ti prenijeti ono sto je ona meni rekla,nama je pomoglo!Nemojte joj govoriti da je ona velika seka jer nije-ona je jos uvijek dijete koje takodjer treba paznju i brigu oko sebe!Ak si sa bebom,a starija te nesto trazi reci joj da priceka ,kad nahranis bebu da ces joj doci-ali dodji obavezno jer na taj nacin ona zna da si tu i za nju!Ako neces doci iznevjerit ces ju!Ne znam s kim zivis,ali bebu malo prebaci i na ukucane i odvoji vrijeme za sebe i starije dijete!Ali samo za vas!Setnja do parka,ducana,igre za vas dvoje….Bilo sta samo da ono osjeti da je si tu i za njega!Me sjecam se vise sta mi je govorila!Nije lako ovako balansirati izmedju dvoje malih,ali probaj!Ali kasnije kad ce biti stariji vidjet ces da je ta razlika bas ok!A s druge strane,djeca su razlicita i mozda ce biti sve super od pocetka!

    Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

  • Avatar nina0607

    nina0607

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    Kod nas je bila razlika nepune dve godine. Moj slučaj je da nije bilo ljubome nimalo. Bitno je da se prvo napapa nova beba, i povuče ono kvalitetno,“zadnje” mlijeko. A onda stariji. S vremenom su se znali prištekat oboje. No to je trajalo svega tri mjeseca, a s malom svega 6 mj dojenja. Bila sam pre-tužna. Treće ću nadam se dojit duže!

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.