Dječji psiholog u Zagrebu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar greenangel

    greenangel

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Majka sam djevojčice stare 1 godinu i 28 dana :) Unutar mj dana počela su se javljati vrištanja po noći :( uz to izjeda me osjećaj da je moja djevojčica stalno nesretna jer za sve što nije po njezinom - vrišti ili plače iz petnih žila,a čini nam se da joj ništa nije po volji :( i nama ju je žao tako gledati,osjećamo se jadno tužno bespomoćno i zapravo zbunjeno - zašto je takva :(  odlučili smo posjetiti psihologa,pa bi molili preporuku! A i vaši savjeti su nam dragocijeni drage mame. Hvala unaprijed. mama Kristina

    greenangel

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Nisam stručnjak, ali prema ovome što čitam, rekla bih da je s djetetom sve u redu. Moje dijete je staro 14mj i do nedavno se budio po noći uz vrištanje. Čitala sam da djeca u toj dobi imaju noćne more i da je to normalni dio razvoja djeteta. Ne kužim kako dijete od godinu dana može biti nesretno? To što ne može dobiti sve što poželi i nije po njegovom, ne znači da je nesretno. Dijete ne zna što je opasno pa isto tako može poželjeti da mu daš nož, ali zato su roditelji ti koji odlučuju što dijete može, a što ne. Znam točno kako je to jer smo neke stvari prošli, a neke još prolazimo i nisam pomislila da nešto nije u redu s njim ako plače i vrišti zato što mu ne dam da dira npr. moj nakit ili nešto drugo. Dijete na taj način izražava svoje nezadovoljstvo i to mi je sve normalno. Normalno je da istražuje, hoće sve vidjeti, ali mi smo postavili neke granice i ono što ne smije, ne smije, a kad počne vrištati, nekad ga ignoriramo i on prestane, nekad mu pokušavamo odvratiti pozornost nekim igračkama ili nečim što smije, snalazimo se na razne načine.
    Iskreno, nisam nikada čula da je dijete od godinu dana bilo kod psihologa i ne znam kako bi to izgledalo, jer je za mene to još uvijek beba, ali beba koja razumije i kojoj treba govoriti što smije, a što ne. Treba puno strpljenja dok ta faza prođe, ali onda opet dolazi neka druga i tako stalno.
    Eto, meni se čini da je s tvojim djetetom sve u redu, a ti odluči što ćeš dalje.

  • Avatar greenangel

    greenangel

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Hvala ti na ovom postu!! 

    greenangel

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.