Zadnjih par tjedana hodam cesce na preglede u bolnicu, prvo je bilo da mi je plodna voda na granici da je ima previse, zatim mi je na ogtt secer bio mslo povisen, da bi me nakon guk profila vodili s dijagnozom gestacijskog dijabetesa, trebam drzat dijetu i cesce hodat na preglede.
Na predzadnjem ultrazvuku mi je doktor na ultrazvucnu knjizicu stavio napomenu dilatirana crijeva, objasnjenje je bilo da su crijeva napuhnuta, na danasnjem pregledu opet isto s tim da je sad isprintao i sliku crijeva.
Sad sam 37+2, zanima me jel imao tko takvu dijagnozu, sto je to tocno i kako utjece na bebu? Kako to utjece na nju sad i kasnije nakon poroda????
Hvala na odg.
Znas li kolika je dilatacija i koji dio crijeva?
Dilatacija (prosirenje) odredenih dijelova crijeva je normalna pojava (cini mi se do 10mm). Ako je veca, moze znaciti da postoji opstrukcija negdje u crijevima a i ne mora je biti. Sa sigurnoscu ce se stanje vidjeti nakon poroda. Ako beba nakon poroda nema problema s probavom i peristaltikom crijeva ta dilatacija u trudnoci ne znaci puno.
Da je nesto hitno vjerujem da te ne bi samo tako pustili jer ozbiljnije dilatacije mogu biti indikacija za indukciju poroda.
Ne znam kolika je ni koji dio crijeva, znat cu vise u cetvrtak onda idem s tim nalazom i slikom na pregled.
Ne znam kolika je ni koji dio crijeva, znat cu vise u cetvrtak onda idem s tim nalazom i slikom na pregled.
Sofy proslo je dosta vremena,mozes li podeliti svoje iskustvo....moze i u privatnoj poruci.
Sortiraj odgovore
Najstariji