Dilatirana crijeva bebe u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sofy
    19. Lipanj 2018. 13:44

Zadnjih par tjedana hodam cesce na preglede u bolnicu, prvo je bilo da mi je plodna voda na granici da je ima previse, zatim mi je na ogtt secer bio mslo povisen, da bi me nakon guk profila vodili s dijagnozom gestacijskog dijabetesa, trebam drzat dijetu i cesce hodat na preglede.
    Na predzadnjem ultrazvuku mi je doktor na ultrazvucnu knjizicu stavio napomenu dilatirana crijeva, objasnjenje je bilo da su crijeva napuhnuta, na danasnjem pregledu opet isto s tim da je sad isprintao i sliku crijeva.
    Sad sam 37+2, zanima me jel imao tko takvu dijagnozu, sto je to tocno i kako utjece na bebu? Kako to utjece na nju sad i kasnije nakon poroda????
    Hvala na odg.

Miranda
    19. Lipanj 2018. 20:04

Znas li kolika je dilatacija i koji dio crijeva? 
    Dilatacija (prosirenje) odredenih dijelova crijeva je normalna pojava (cini mi se do 10mm). Ako je veca, moze znaciti da postoji opstrukcija negdje u crijevima a i ne mora je biti. Sa sigurnoscu ce se stanje vidjeti nakon poroda. Ako beba nakon poroda nema problema s probavom i peristaltikom crijeva ta dilatacija u trudnoci ne znaci puno. 
    Da je nesto hitno vjerujem da te ne bi samo tako pustili jer ozbiljnije dilatacije mogu biti indikacija za indukciju poroda. 

• Sofy
    19. Lipanj 2018. 21:55

Ne znam kolika je ni koji dio crijeva, znat cu vise u cetvrtak onda idem s tim nalazom i slikom na pregled. 

malamarelica
    15. Prosinac 2020. 20:41

Sto je bilo na kraju?

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• ivayo
    01. Srpanj 2022. 15:28

Sofy

Ne znam kolika je ni koji dio crijeva, znat cu vise u cetvrtak onda idem s tim nalazom i slikom na pregled.

Sofy proslo je dosta vremena,mozes li podeliti svoje iskustvo....moze i u privatnoj poruci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.