Dijete ne želi spavati po noći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nina23

    Nina23

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Drage mame…vjerujem da nisam jedina koja ima ovaj problem. Moj sinčić koji ima 2 godine već se neko vrijeme budi po noći i ostaje budan najmanje 2h. Šta god pokušam učiniti neće spavati. Pričam mu priču,nosim ga,dajem mu flašicu,promjenim pelenu…ništa ne pali…samo cendra i neće spavati dok se sam ne umori…ne možemo više ovako,ne znam šta još mogu pokušati da bi napokon počeo spavati….molim pomoć 

  • Avatar mbutorac

    mbutorac

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Draga Nina, i moj sin, koji će uskoro napuniti tri godine, noću se budi, a ta su buđenja do prije nekoliko mjeseci bila dosta česta. 
    U toj su dobi česti noćni strahovi pa se djeca noću bude i meni se čini da je u mom slučaju to bilo to.Buđenja zbog noćnih strahova često su popraćena plakanjem i vrištanjem i meni je mog sina bilo dosta teško umiriti u takvim situacijama. U to vrijeme počeo je spominjati “baku vješticu” pa sam mu prije spavanja često ponavljala kako ona ne postoji u stvarnosti, već samo u bajkama.
    Jeste li možda  primijetili da se Vaš sin boji nečega ili je nedavno doživio neku stresnu situaciju? Možete pročitati naše članke o strahovima u toj dobi, možda Vam pomogne!
    https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/razvoj-u-2-i-3-godini/pomozite-djetetu-da-izgradi-samopouzdanje-273 [klokanica.24sata.hr]

    https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/razvoj-u-2-i-3-godini/naucite-dijete-cetiri-carobne-rijeci-280 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar Nina23

    Nina23

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Nisam primijetila da se boji nečega…jer ga i ne plašimo s ničime i uvijek kada pričamo priču govorimo mu da baka vještica ne postoji. Već i on sam zna reći da nema bake vještice i da je to izmišljeno,ali vjerovatno je neki drugi strah u pitanju…a ništa budemo se još mazili i čekali da sve to prođe   Puno hvala !

  • Avatar Tea25

    Tea25

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Uh, i ja imam problem sa spavanjem. Imamo 25mj a moj sin se obavezno budi svakih pola sata do sat vremena… Obično traži sok na flašicu ( kad podmetnem vodu, baci dudicu i počne plakati, ustrajala sam ali nema šanse…) Popije soka i ponovno zaspi, ponekad se budi u jakom plaču, vrisku, ponekad plače jer se sječa da je netko nešto dirao (trenutno je u fazi kada ga uhvati da plače i to jako ako mu netko nešto dira, doduše to traje 2 mj, ja i baka još koliko toliko smijemo dirati ali tata nipošto…) Uglavnom, svi mi govore da če sve to proći ali nakon 25 mj više ni ne vjerujem u to…

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.