Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boa35
    06. Rujan 2020. 22:34

skoljka

Hvala 😘
    Ja sam zamrzavala samo sto sam imala u vrtu, jer je potpuno nespricano, i gnojeno domacim gnojem i koprivom, znaci baaas eco. Ostalo ce iz ducana 🤷🏻‍♀️
    Karla sta smiju vec meso, meni ped naglasila sa 7mj uvesti meso 🤔pa ja cekam, ili da mozda uvedem
    .
    Neverland ne znam sto bi ti rekla pametno, i A je radio hrpu tih nekih cudnih pokreta i odjedanput prestao da nisam ni primjetila kad, napinjao se kao da radi trbusnjake, znala sam da to nevlja, ali onda se poceo okretat na bokove, mozda je to bila priprema. Izvijao se u luk prema nazad i odjedanput prestao, nikad se nije kocio niti imao stianute dlanove, o tome neznam nista.
    .
    Mi smo presli na Nan2 i sve me nesto muci da mozda od njega ne spava dobro, evo sinoc se probudio u pol 2, zadnji put se tad probudio sa 2 mjeseca 🙈, na jedinici je spavao do 4 ili 5 najjcesce. I onda 4 puta do 7h, svaki put sisati.
    A muci me i ova dohrana, kad pojede kasicu ne trazi dojiti, ali da mu sama ponudim prihvatio bi, bas je sisoljubac cim je osjeti odmah uzbudjenje.
    Pa se mislim mozda mu fali to dojenje ipak, mozda ne dobije onda dovoljno mlijeka na dan izbacivanjem tog dojenja, ne znam, bas mi treba savjet oko toga sta mi je pravilno ciniti.

Prema novim smjernicama može odmah
    U prvih dva mj kako se krene idu voće, povrće, meso, riba, jaja i edmu. 
    Evo priložim sliku pošto nemaš fejs. 
    https://ibb.co/30hW0KJ
    https://ibb.co/zsfTbGJ
    Nadam se da će se vidjet čitat. 

Boa35
    06. Rujan 2020. 22:37

skoljka

Hvala 😘
    Ja sam zamrzavala samo sto sam imala u vrtu, jer je potpuno nespricano, i gnojeno domacim gnojem i koprivom, znaci baaas eco. Ostalo ce iz ducana 🤷🏻‍♀️
    Karla sta smiju vec meso, meni ped naglasila sa 7mj uvesti meso 🤔pa ja cekam, ili da mozda uvedem
    .
    Neverland ne znam sto bi ti rekla pametno, i A je radio hrpu tih nekih cudnih pokreta i odjedanput prestao da nisam ni primjetila kad, napinjao se kao da radi trbusnjake, znala sam da to nevlja, ali onda se poceo okretat na bokove, mozda je to bila priprema. Izvijao se u luk prema nazad i odjedanput prestao, nikad se nije kocio niti imao stianute dlanove, o tome neznam nista.
    .
    Mi smo presli na Nan2 i sve me nesto muci da mozda od njega ne spava dobro, evo sinoc se probudio u pol 2, zadnji put se tad probudio sa 2 mjeseca 🙈, na jedinici je spavao do 4 ili 5 najjcesce. I onda 4 puta do 7h, svaki put sisati.
    A muci me i ova dohrana, kad pojede kasicu ne trazi dojiti, ali da mu sama ponudim prihvatio bi, bas je sisoljubac cim je osjeti odmah uzbudjenje.
    Pa se mislim mozda mu fali to dojenje ipak, mozda ne dobije onda dovoljno mlijeka na dan izbacivanjem tog dojenja, ne znam, bas mi treba savjet oko toga sta mi je pravilno ciniti.

Htjela sam pitat zašto se prešli na Nan2? 
    Preporuka pedijatra ili? 
    Inače ako dijete dobro napreduje na jedinici uopće nema potrebe na dvojku prelaziti .. barem sam tako pročitala kod savjetnica .. možda mu stvarno to sve poremetilo. Neka djeca niti ne prihvate dvojku. 

Boa35
    06. Rujan 2020. 22:41

Libica

Vecer!
    Skojka preslatko! Kakva kosica!! A nije ni njegova losa 😄 zezam se, nama raste puzevim tempom ima nesto paperja malo, ali na fotkama i dalje izgleda ko celavac 🤭
    Ja sam bas jucer kupila mladh mahuna pa mislila blansirat i zamrznut i bas sam se pitala kako bi mogla breskve i smokve za kad krenemo paqat..kako vi to? Da cijele smokve? Za breskve citam da se moraju kuhat prije, a to mi malo zao 😔

Libica, sve se kuha osim banane i avokada.. zbog toga jer je lakše probavljivo bebi.. 
    Ali breskvu samo na pari 5min, ne kuha se to pola sata.. tak smo mi i smokvu.. 
    Mickey moja M isto gmiže 🙈 svi mi govore da je prerano, al kaj da joj ja radim.. točno tak ide naprijed kao tvoja, a u rikverc je brža i to u položaju za puzanje, samo što je krivi smjer 🤦 zadnja dva dana vrišti i ljuti se što ne može prema naprijed nego se samo njiše 😆😆

skoljka
    06. Rujan 2020. 22:49

Karla89

skoljka

Hvala 😘
    .
    .

Htjela sam pitat zašto se prešli na Nan2?
    Preporuka pedijatra ili?
    Inače ako dijete dobro napreduje na jedinici uopće nema potrebe na dvojku prelaziti .. barem sam tako pročitala kod savjetnica .. možda mu stvarno to sve poremetilo. Neka djeca niti ne prihvate dvojku.

Imam te tablice, ali eto nekako sam se drzala savjeta ped.. Ma uvest cu i ja njemu, mislila sam prvo kroz juhu pa onda konkretno meso.
    Dvojka, pa mislila sam kao presli smo punih 6 pa da predjemo na 2, nema nikakvog drugog razloga. Ali mi se cini da mu je najjbolje odgovarao Nan sensitiv, ali on je vise za bebe kojima smeta obicna hrana, njemu ne smeta, pa kao necu mu vise njega davati. Vidjet cu jos ovaj tjedan kako ce biti, pa cu mjenjat sve postepeno dok ne nadodjem gdje gori. 

skoljka
    06. Rujan 2020. 22:55

Joj A je bas smjesan, baca se na ledja i to radi fore radi. Preleti krevet za cas kotrljajuci se i bacajuci na cedja. Veceras je prvi zamah koljenom napravio, ostala sam u cudu. Bas se dobro odgurnuo, vjerujem da je to bilo slucajno. Vidim da i patuljka pokusava napraviti, ali mialim da nece jos, jos mi je neatabilan, ili ako ga napravi srusit ce se ko svijeca 😂Kad hoce do mene ili muza gleda nas i ako se pravimo da ga ne gledamo onda se baca ledjima na nas i smijulji se. Presladak mi je u ovoj fazi. 

My baby
    07. Rujan 2020. 00:02

Skoljka imas divnu kosu🥰preslatki ste.ja sam i sljive i sve narucila iz opg i bas su mi super sad cu od njih stalno uzimati

Corinne
    07. Rujan 2020. 03:41

Kome treba kava?  ☕☕☕ 😟 Ne mogu ni citati prosle stranice, duplaju mu se redovi texta. 

skoljka
    07. Rujan 2020. 07:29

Jutro, od 6 budan, nisam znala vise sta bi i upalila mu crtic 🙈🥴 ali ni to nece. 

07. Rujan 2020. 08:57

Jutro, aj 4 buđenja ma evo ok sam poslije nesa 😂
    Skoljka predivna mi je ona slika za uokviriti 😍 ma da mozda mu bas dvojka smeta, kao sto ti je Karla rekla ako je on sit i zadovoljan nema potrebe prelaziti na dvojku jer ona je jaca i mozda mu teze pada.
    Mickey ma nije rano pa tako je i moja negdi bas rano pocela gmizati preko citavog kauca, a evo sad i par pravih puzajcica naprijed napravi, jos nije sigurna, a unatrag hoce. I isto mi kao da oce sjesti iz tog polozaja puzanja, ali ne cini mi se jos stabilna za to.
    Ja sam sve domace zamrzavala naravno cemu da trpam u skrinju nesto sto mogu u trgovini kupiti. Jedino bi vam bilo dobro ako nemate domace pa naci provjeren opg kao mybaby pa naruciti kosaricu svaga pa to zamrznete.
    Inace cak voce netreba kuhati, ali bolje na pocetku da nepada tesko bebi na zeludac. Ali treba postepeno i svjeze, ja sam npr joj dala maline, 2 jagode koje sam jos uspila naci 😀 jako zrelu krusku i nije joj smetalo tako da se vec vjerojatno naviknuo trbuscic. Breskvu da imam domacu bih joj svjezu dala ali posto nemam kupovnu cu prokuhati par min samo.
    Neverland a da li idete gdje na vjezbe ili cisto da vidite na cemu ste. Neke su ti bebe jednostavno lijene i sve kasnije rade pa da se nebrines bzvz.

Libica
    07. Rujan 2020. 09:13

Karla89

Libica

Vecer!
    Skojka preslatko! Kakva kosica!! A nije ni njegova losa 😄 zezam se, nama raste puzevim tempom ima nesto paperja malo, ali na fotkama i dalje izgleda ko celavac 🤭
    Ja sam bas jucer kupila mladh mahuna pa mislila blansirat i zamrznut i bas sam se pitala kako bi mogla breskve i smokve za kad krenemo paqat..kako vi to? Da cijele smokve? Za breskve citam da se moraju kuhat prije, a to mi malo zao 😔

Libica, sve se kuha osim banane i avokada.. zbog toga jer je lakše probavljivo bebi..
    Ali breskvu samo na pari 5min, ne kuha se to pola sata.. tak smo mi i smokvu..
    Mickey moja M isto gmiže 🙈 svi mi govore da je prerano, al kaj da joj ja radim.. točno tak ide naprijed kao tvoja, a u rikverc je brža i to u položaju za puzanje, samo što je krivi smjer 🤦 zadnja dva dana vrišti i ljuti se što ne može prema naprijed nego se samo njiše 😆😆

Mi cemo pokusati baby led weaning metodu pa bi po tom kao mogla sirovo, vjerojatno ce vise cuclat i brljavit, ali da ovako cu morat malo naparit pa mu dat komadice.. bolje nego nikako!

Beba V. ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.