Nisam znala kako staviti naslov ali ovo je prava riječ...dakle moja beba od samog početka voli samo kad ju ja nosim,kod bake ,tate,dede,tete se vrpolji čak ih doslovno tuče i urla,vrišti da ju spuste ili daju meni,kad postigne cilj i ja ju uzmem odmah je mirna i smješi se..Dojimo od samog početka sada ima 6 i pol mjeseci pa su mi svi govorili da je to tako kod dojenih beba,ali i dr.prijateljice doje pa im bebe vole da ih se nosi i društvo drugih ljudi.ova moja je postala prava mala gnjavatorica jer sada jedva uspijem otići pod tuš dok je suprug s njom i to je nakon par minuta kaos ona se baca,vrišti,lupa glavicom od njega i obavezno ju mora donesti do kupatila da ona vidi da sam ja tu i odmah šuti i smješka se,za nepovjerovati znam...malo me to počelo frustrirati jer imam i starije dijete koje traži da mu se posvetim a i sama bi otišla bar ponekad nekuda ali nemogu jer ona neće s nikim ostati niti išta drugo..imate li kakva iskustva ili savjet..hvala!
Znam to.... I moja manja je direkt takva s tim da nisam s njom ni mogla ić van iz kuće jer bi dobivala slom živaca čak i u dvorištu. Neznam dal smo 5 puta u prvoj godini išle u šetnju bez dernjave. S tim da se nije ni voljela vozit nigdje ni u autu ni u kolicima :D Starija za sve drugo su svi bili dobri :D A sad je kontra, veća je sramežljiva i drži se mene ili tate, a manja se opustila i super je sad :D
U glavnom, moraš se malo opustit,ostavi ju kod tate, bake, ali nemoj onda da te vidi. Ona će malo bit u početku nervozna i plačljiva, al nek ju oni probaju s nečim animirat, nek joj kažu vani nešto kroz prozor ili neku igračku, i tak polako, jednom minutu, pa drugi put dvije i bude se i ona oslobodila. To je dug i užasno naporan proces, ali bude. Bitno da ona ne osjeti tvoju zabrinutost i frustraciju.
Majčika, kao da si opisala moju kćer, ne mogu te baš nešto pretjerano utješiti jer evo moja ima pet godina i još uvijek je jako vezana za mene, može proči da me par sati nema ali već ispituje kamo idem, kad ću doći, ostane muž s njome i igraju se i sve super ali naravno ona u tih par sati i po 10 puta pita kad ću se vratiti i kad dođem grli me kao da me nije vidjela par dana. Od njezina rođenja jako smo povezane, dugo je isto dojena, bila je i bolesna pa se i tu još više stvorila ta povezanost, a da ne pričam da nigdje još nije ostala prespavati, par puta ju je baka pričuvala i to par sati preko dana i tu je već bio kaos, tako da nemam baš previše riječi utjehe, a opet s druge strane lijepa mi je ta povezanost i drago mi je što me tako voli.
moj stariji sin ima 2,8 godine i jako smo povezani, međutim nikad nije bilo drame kada sam ga davala nekome na ruke dok je bio beba, znala sam ga ostavit baki i dedi i otići sa mužem u shoping, on je uživao, stvarno nije bilo drame jer je takav tip od rođenja radoznali, ali ipak mislim da je bitno kako se postaviš.. meni je u početku jako teško bilo pa i na pola sata ga ostavit i kada sam pomislila da moram od njega na tih samo pola sata srce mi je pucalo i takvi rastanci su bili krvavi.. onda sam skužila da stvarno sve kuži i osjeti, i počela ga ostavljat opuštene, pobogu znam da mu ništa neće biti, da će se itekako dobro njime baviti tko god ga čuva ( jer takve i biram za čuvanje, neću ga ostavit sa bilo kime) i stvari su se promijenile brzo.. vjerojatno ima i nešto u tome da si u grču kada ju nekome daješ pa je ona isto tako u grču kod te osobe.. možda
url=https://lilypie.com]
pa neznam nije da se bojim ju ostaviti s bakom inače ju vidi svaki dan i nebojim se da će joj se nešto dogoditi stvarno ne kužim zašto je takva,evo danas situacije baka je došla i ja sam otišla u kupatilo oprati kosu ,baka ju uzima ona naravno plače i traži po sobi gdje sam ja,onda baka priča,pjeva pokušava na sve načine ju zabavljati no ona ne ferma,urla,onda baka ju donosi sva zajapurena jer nemože više slušati kako mala vrišti i čim mala ugleda mene ništa smirila se,i smješka se..strava...
ni moja mala ne zeli da ju bilo tko drugi cuva osim mene... nadam se da je to faza koja ce brzo proci... da se bar mogu u miru otisirati..
Laura 21.08.2014 :-*
I ja sam svome mališanu najdraža, ali je on jos jako mali - ima tek 3,5 mjeseca pa je to i logično za ovu dob. Zna on tko mu daje papati, tko ga kupa i presvlaci... Hihihihi... Ostavila sam ga par puta sa jednom i sa drugom bakom, nije bio bas najzadovoljniji, ali mozda jer je osjetio i moju nervozu zbog rastanka... Vidjet cemo kako ce biti dalje.
Krešimir 19.08.2014. <3
Tina-i meni je tuširanje postalo luksuz... moj Mihael voli da ga samo moja mama i ja umirujemo i nosimo, jako je nemiran s tatom i drugom bakom, jer su stalno urlali i lupali u stanu, a i dragi i njegova mama su mi vječno stvarali stres pa sam se puno naplakala i izgubila mlijeko... zato kada mi mama dođe (ostaje prespavati od sutra par dana, hura!!!), pa ću joj morati reći za mlijeko, a i biti će mi od velike pomoći, jer ću moći skoknuti na kavu s prijateljem koji je došao iz Londona!!!
Tina, ja ti maloga stavim u kolica i odvedem sa sobom u kupaonicu, on spava k'o zaklan, ne smeta mu zvuk vode, ni ničega...
Sortiraj odgovore
Najstariji