Bazalna temperatura

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Evo vidim da ovu temu nemamo, a mogla bi biti korisna.
    Dakle raspisite se:
    Mjerite li bazalnu?
    Kako i kada?
    Gdje ju biljezite (aplikacije na mobu i sl.)?

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • mama@

    Broj poruka: 1365

    Prijavi adminu

    Čula sam za bazalnu temp. Ali nije da se razumijem baš. Znam da ima programa na kompu koji prate temperaturu, iscjetke, odnose…te na taj način određuju plodne dane, ovulacije… Izgleda pametna stvar 

    [lilypie.com]

  • Avatar engy

    engy

    Broj poruka: 140

    Prijavi adminu

    Ja sam od ovog mjeseca pocela mjerit bazalnu temperaturu.Mjerim je svako jutro,tocno u sedam sati,pola sata gore ,dole ne igra veliku ulogu,ali ipak ako je moguce bolje svaki dan u isto vrijeme.Imam digitalni toplomjer,ali onaj koji iza tocke ima dvije decimale.Moze se mjerit i sa zivinim toplomjerom samo je bitno da ga navecer protresete jer ujutro prije mjerenja trebate bit potpuno mirne,ne se okretat,niti radit ikakve nagle pokrete(to sve djeluje na temperaturu);znaci cim otvorite oci ,odma mjerit.Moze se mjerit oralno(kao ja) ili rektalno.Biljezim  sve na stranici Fertilityfriend.com ,tu se besplatno registrirate i napravite svoj grafikon.Mozda izgleda i zvuci komplicirano ali kad se ufurate u to,onda je cak i zanimljivo.Ko ciljano radi na bebi ova metoda je velika pomoc.

  • Avatar Diva2

    Diva2

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Bok cure… imam jedno pitanje, naime mjerim si bazalnu otkad sam posumnjala da bi mogla biti trudna cca. nekih tjedan dana,,,, između ostalih simptoma moja temp. prvi dan mjerenje je bila 37.5… jutros 36.5… svi ostali simptomi su i dalje prisutni, zabrinjava me malo pad temparature jer sam čitala da bi to moglo biti opasno za opstanak eventualne trudnoće… Sva sam zbunjena, nemogu još test napraviti, a čekanje je groznooooo :/ Jel ima koja kakvih iskustava što se toga tiče?

    “Prvo te ignoriraju,onda te ismijavaju,pa se bore protiv tebe,a onda ih pobjedis”

  • Avatar engy

    engy

    Broj poruka: 140

    Prijavi adminu

    Draga Diva,tesko je ovako ista reci jer se bazalna mjeri od prvog dana ciklusa a ti si pocela kasnije.Ali inace se temperatura povecava nakon ovulacije ,te ostaje povecana sve do sljedece menstruacije kad naglo pada.Ako je  doslo do oplodnje onda treba ostat povisena. To ti je ovako od mene laicki receno.

  • Nina0209

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Pozdrav curkice , baš sa sretna što sam ovdje , ovaj ciklus sam počela mjeriti temperatiru svaki dan kad ustanem ispod jezika digitalnim toplomjerom , podatke upisujem u aplikaciju na mobitelu moj kalendar mala roza njigica sa bijelim cvijetićem. Mjerila sam malo nešto i pred kraj prošlog ciklusa da vidim kak ide i temperatura mi je bila 36,5 i kad sam dobila menstruaciju pala je na 35,8. E sad me zanima sljedeće danas je predzadnji dan menstruacije a ovulacija može početi i 9. dan ciklusa. Negdje sam čitala sad me zanima da li nje to točno da temp. prije ovulacije dva dana padne malo i kad je plodni dan poresta za 0,5, ako je točno onda tad kad padne treba se suzdržavati od spolnih odnosa i koliko je to onda prije plodnog dana dan dva uglavnom ako sam dobro shvatila spolni odnos treba imati taj dan kad temperatura skoči npr. sko imam normalno 36,3 ona će skočit na 36,5 ili 36,8 i to je plodni dan , što sa odnosima prije toga i kasnije nova sam u tome pa mi treba pomoć. Radimo na bebici 4. mjeseca i ništa ali nisam pratila poldne dane tako da sam se sad odlučila na mjerenje bazelne. Hvala pusa

  • ninica87

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    bazalnu temperaturu mjerila sam samo jedan mjesec digitalnim toplomjerom, a isti mjesec mi je rađena folikulometrija, tako da vam mogu iz prve ruke reći odnos temperature sa realnim stanjem jajnika, ovulacije i slično. 
    skok od pola stupnja je nastupio,ali tek 2-3 dana nakon ovulacije. nisam imala onaj inicijalni mali pad prije skoka temperature, samo mi je skočila temperature sa 36.1 na 36.7 i to otprilike dva dana nakon ovulacije, koja je bila utvrđena ultrazvukom. 
    inače sam liječnica. mogu reći da je ta metoda korisna da se vidi da li ovulacija postoji, tj da li imate onaj uzorak pravilni kao što kažu knjige; na početku niska, a drugi dio ciklusa povišena temperatura do eventualne menge. meni je na dan menge pala opet na 36.1.
    malo proučavajući po američkim forumima puno žena se žalilo da nema klasični skok temperature ili on nastupi dosta iza ovulacije, što onda uopće dovodi u pitanje koristnost i vjerodostojnost te metode, znači pokazuje kad je ovulacija već nastupila. 
    ja sam ostala trudna nakon što mi je štapić za praćenje ovulacije pokazao lh pik, a ponekad kad sam radila prijašnjih mjeseci te testove nikad mi se nije pokazao lh pik, tako da ne znam što reći…
    a ovo s bazalnom temperaturom mislim da nije baš od pomoći.

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    ninica87, hvala ti na ovom postu.   Ja mjerim bazalnu i imam pravilne skokove temperature otprilike 16.dan ciklusa, prije toga blagi pad, sve školski.
    Zanimljivo mi je pročitati da to ne mora značiti da je ovulacija nastupila upravo taj dan.

    [lilypie.com]

  • ninica87

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    isto tako je bitno naglasiti da je najidealnije imati ciljani odnos dan prije ovulacije tako da se spermiji nađu  kad doputuju do jajne stanice u najpovoljnijem trenutku. zato oni štapići koji detektiraju LH pik ne detektiraju ovulaciju nego upravo porast horona LH i tek nakon 12-24 h dolazi do ovulacije. zato je bolje imati odnos dan prije ovulacije nego na dan ovulacije. ja sam imala ciljani odnos dan prije nego mi je nastupila ovulacija ( na dan LH pika) i tako ostala trudna.
    hoću reći, metoda mjerenja bazalne temperature u najviše slučajeva pokazuje da se ovulacija već dogodila, odnosno da je prošlo idealno vrijeme za ciljani odnos.

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    To znam, ja sam metodu do sada koristila tako da kroz par mjeseci vidim kad mi je otprilike ovulacija. Sad se 2 mjeseca trudimo pa još ništa, znam da nije dugo ali svejedno razmišljam da pređem na neku drugu metodu, kupim te trakice ili nešto slično, morat ću malo proguglati.

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.