Da li je tko cuo za ovu tehniku?
Evo ja danas naletila i upravo citam malo o tome.. Zvuci zanimljivo...Citiram "Radi se o silikonskom balonu koji ima rucnu pumpu (nalik na tlakomjer), koristi se negdje oko 3 tjedna prije poroda. Balon se ubaci u rodnicu i onda pumpa, vjezbanjem se uspijeva svaki dan sve vise i vise napuhati, nakon cega se balon "poradja". Nakon poroda se balon usporedjuje sa tablicom i znate koja bi velicina bebine glavice mogla proci kroz vas kanal."http://www.epi-no.com.au/products/epi-no-childbirth-trainer/epi-no-delphine-plus/
...vidjela sam filmic o tome kad sam trazila filmice za masazu medjice na youtube-u... To mi izgleda kao neka americka " fora", sta ja znam...kod nas tako nesto nisam jos vidjela..mozda je dobro, nemam pojma, al nisam bas odusevljena....ionak mi je dole sve osjetljivo, i jos da si metnem balon i istiskujem ga....a-a, ne!
Puno je tu stvari problematično:koliko žena dođe na pregled a ni ne zna da su se već pomalo počele otvarati? I koja je reakcija doktora? Sigurno nije "e, super, ajd sad malo još stišći", nego odmah, odmaraj, leži, idemo pokušati da bebica što dulje ostane u tebi (ako nema drugih komplikacija). Sve to ima svoj razlog.
Kaj ako se s tim balonom prijevremeno počneš otvarati? Drugo,kaj ako se zaglavi?
Baš mi se nejde ginekologu: "e, sorry,imam balon daj mi ga izvadi". Mislim da bi se odvalil od smijeha, a onda me poslal u bolnicu na promatranje (ali glave). Žene ionak kažu da i samo masiranje međice peče, onda ne znam kakv bi ovo osjećaj bio... Možda sam ja staromodna, ali ja tam dolje guram samo stvari koje se nemru zaglaviti...kad smo već kod toga-di mi je muž?
Sortiraj odgovore
Najstariji