ja to nikad nisam radila okretala djecu na bok da im obrisem guzu neznam ni kako je to izvedivo.,.,digla bi im nogice obrisala i presvukla
.,.,.a i nisam puno sa njima ni vjezbala koliko sad to namecu prvi sin ima 11 god znaci onda nisu o tome nista govorili a bio je beba koja je jela i spavala izmedu toga bi ga samo presvukla.,.,.nikakvih vjezbi ni sa boka na bok i evo ga decko i pol trenira nogomet.,.,.,
.,.,drugi sin ima cetri godine i isto sam radila kao sa prvim nisam ga gnjavila nisacim sam se poceo okretat igrat i sve
.,.,e sad za malu uf htjeli bi sa tri mj da vec hoda Boze pomozi.,.,.,svako djete je drukcije neka su jako aktivna neka malo manje a neka nikako
-.-.Treba pustit djecu i oni ce sve sami svladati tako sam ja svoju pustila.,.,,evo malena se okrece kao vrtuljak na podu.,.,
nisam nikad ni cula za to da se bebi brise guza s boka,neznam kako bi to funkcioniralo hahaha,bilo bi kakice svugdje.ali kao sto ste vec navele sve je stvar prakse.ja svom podizem nogice jednom rukom drugom ga dobro obrisem,jos mi je najdraze poslije ga onako cistog malo pljesnit po guzi a njemu to smijesno
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Mi uvijek koristimo taj princip s boka na bok kad je presvlačimo. Općenit se držimo svega što nam je rečeno. Brisanje guze dok je bila manja je također bilo preporučeno s boka na bok, a od treceg mjeseca s nogicama u zraku, ali se ne hvata dijete za obe noge kako se prije radilo i odize vec se uhvati za natkoljenicu. Full jednstavno. Sve je to stvar navike. Meni je u pocetku to sve nekako izgledalo nezgodno, ali sam čitala puno o baby handlingu i koliko je važan i trudimo se da radimo sve pravilno. Ona je nedonošće, rođena ranije 7 tjedan i evo po nicem ne zaostaje za vrsnjacima rodenim u terminu.
Cure,jel mi može netko zalijepiti neke linkove koji su vam se pokazali najboljima u praksi
www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_baby_handling_round_finale.pdf
Evo preporučam ovu skriptu/brošuru. Mi smo je na faksu koristili, ja sam to morala položiti kao dio ispita. Smiješno ja sam za K koristila samo onu foru s nosanjem..
ok sada sam se zbedirala.. baby hendling? za danas mi je valjda dosta i slažem se sa antonio , sada još i to moram proučavati i jedino kaj si mislim je wtf? kada sam ostala trudna trebali su me poslati na tečaj produljeni da dobijem dozvolu roditi , dozvola za baby hendling
Hvala Bori
Jojo,a čuj ne znam ni ja sama...Jako hvale moju pedijatricu,a ona na tome inzistira,fakat sve gleda,ti misliš da pričaš s njom o vremenu,a ona skenira dijete kak reagira,kak ju držiš...Svaki puta kad dođem mi na finjaka očita bukvicu jer ju "normalno" dižem,okrećem dok ju presvlačim,više nosim da je okrenuta prema meni...U ordinaciji se uvijek kao slučajno stvori iza nas dok malu skidam,ona je u posebnoj sobi,a bebači se presvlače u prostoru kod sestre,tak da kad tamo idem sva se preznojim zbog nje
sve to stoji ali pola toga i više ne mogu na bebaču primjeniti zbog remenčića , kada ih nije imao spuštala i podizala sam ga bočno, stavljala na bok a sada to ne mogu i ne smijem. kaj je sa takvim slučajevima?
ponekad mi ovakve situacije zadaju samo stresove ono ja sam loša mama ako ne znam hendlat s bebom po knjizi.
Sortiraj odgovore
Najstariji