Jučer nam je fiziterapeutkinja na tečaju kratko objasnila baby handling. Dakle, da kad presvlačimo bebu da ju okrećemo na bok, a ne nogice u zrak da operemo guzu, da ju oblačimo isto na način da ju okrećemo s boka na bok i tako to. E sad... to na tečaju je bilo jako brzo i kratko, a mene zanima više o tome... jel vi koristite taj princip? Imate nekih savjeta? Di bi se mogli naći primjeri kako i što raditi, a da se radi ispravno :)
Jednom kad stekneš tu vještinu s baratanje bebe, to je odlična stvar! Nama su u bolnici u Klaićevoj detaljno pokazivali kako prematati, kako nositi, koje greške roditelji najčešće rade, kako treba bebu stavljati u položaj za sjedenje, kako ju presvlačiti, kako ju dizati i nositi. E sad nisu svi u mogućnosti da im se te stvari objašnjavaju, ovako kako kažeš ti je jako kratko i vrlo malo se upamti, ja sam nasreću ili na nesreću baš se zatekla u bolnici i dolazili su i fizijatri i ortopedi i pokazali nam. Mislim da je super ako se to nauči jer baš takav način prati djetetov razvoj kroz mjesece i bolje se može prilagoditi bebi. Na netu ima puno primjera i videa oko baby handlinga i bilo bi super pogledati ako već nemaš priliku da ti netko objasni. U konačnici, svakako preporučam!
I nama su vrlo kratko o tome govorili na tecaju, a i patronazna mi je u prvoj posjeti kratko natuknula to u vezi podizanja kod presvlacenja, mjenjanja pelene i sl. Rekla je da je bolje okretati na bok zbog kraljeznice, osobito kod velikih beba. To je sve sto znam i toga se vise manje pridrzavam:)
Ja sam se također oslonila na filmiće na youtubeu i potražila sam neke tekstove o tome... Također, kad mi je patronažna bila, zamolila sam ju da mi pokaže.
Krešimir 19.08.2014. <3
Jel vi stvarno cistite guzu tak ' sa boka'? Meni to ful neprakticno, imam feeling da ne vidim dobro i da necu dobro obrisati....rolam ga na bok kad ga oblacim, dizem isto tako sa boka i trudim se sto vise pratiti baby handling, al mi to bocno brisanje guze ne ide
Mi smo na baby handlingu od misec dana...i nisu nam pokazali guzu s boka cistit, nego nismo smili s jednom rukom uhvatit obe nozice vec jednu nozicu naslonit na podlakticu, a drugom rukom drzat nozicu oko kolina...i s 4 miseca su nam mjenjali princip drzanja i nosenja, a dizanje s boka je uvik isto ali triba minjat strane...
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
znate sto je meni smijesno/zanimljivo... nas roditelji sigurno nisu brisali ni dizali s boka pa smo svi ispali "normalni"
i btw. guzu nemrem obrisat kakspada s boka vec mu lagano podignem nozice ili ih on digne sam hahaha
sviđa mi se ovaj zadnji post od sovice :)
ja svom sinčiću nikad nisam znala guzu obrisati krpicama, lijepo sam ga "prebacila" preko podlaktice o oprala guzu pod tušem. zapravo, sve je stvar prakse i navike. :)
moram se složiti sa sovicom i dilib, jasno mi je za uzimanje bebe s boka i spuštanje, ali presvlačenje.. ne znam čini mi se teško i nepraktično, u biti neko mi nije prirodno da ne spominjem djecu koja su jako nemirna kod presvlačenja pa ih ni na leđima ne možeš zadržat a da ne spominjem na boku, možda se varam ali također mislim da se svi pregibi puno bolje mogu obrisat i očistit kad je beba na leđima nego na boku.
Sortiraj odgovore
Najstariji