Atopijski dermatitis

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar leon

    leon

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav drage mame! Otvaram ovu temu jer postajem očajna  Imam sina od 6 mjeseci…a već se 4 i pol mjeseca borimo sa atopijskim dermatitisom…pokušali smo već više vrsta krema,zadnja koju smo uzeli je A-derma exomega i malo mu je pomogla,ali mu još uvijek moram mazat sa kortikosteroidnom kremom…svaki put kad ga namažem ubija me pomisao na to da mu sa tom kremom samo štetim,ali nemam drugog izbora jer se inače izgrebe do krvi…molila bi mame koje su se suočile sa tom situacijom i bila bi im zahvalana ako imaju kakav savjet oko nekih krema koje pomažu a da u njima nema tih kortikosteroida…hvala

  • franko04

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Vjerujem da si tuzna, ali sve ce to proci.I mi smo prosli grozne faze atopijskog,od 9.tjedna imamo Ad. Sada moj Franko ima 18 mjeseci i puuuuuno mu je bolje. Iako je sve individualno s kremama (probaj sve pa ces vidjeti).Savjetujem ti da koristite probiotic omni biotic Panda i svrab ce prestati.

  • franko04

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Vezano za kreme,mi smo isprobali sve. Od emolijentnih krema najbolje su nam odgovarale Eucerin i Bioderma Atoderm,ali ako je bebi ostecena koza od svraba onda ih ove kremice peku i treba koristiti kreme tipa a-derma dermalibour ili od avene-a cicalfate. Euten nam nista nije pomogao kao ni krema Naftalan iz Ivanica,ali to ti je fakat sve indvidualno.

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Draga leon,

    U rubrici Jaslička dob već je otvorena tema Liječenje atopijskog dermatitisa u kojoj mame raspravljaju o tom problemu pa možete u njoj potražiti savjet
    https://klokanica.24sata.hr/forum/jaslicka-dob/jaslicka-dob-40/lijecenje-atopijskog-dermatitisa-13 [klokanica.24sata.hr]

    Vaša Klokanica

  • Avatar yasmin

    yasmin

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    pozdrav! i mi smo se borili s dermatitisom, no uspjeli smo ga se riješiti. malome se javio sa 7 mjeseci, a počelo je u pelenskoj zoni - crvenilo na testisima koje ga je užasno svrbilo, budio se po noći, grebao…nismo ni shvaćali zbog čega se budi dok se nije osipao. lice, vrat, prsa, pregibi rukica, ispod koljena, suho, te kao opečeno, prištiči. pedijatar je dao kortikosteroidnu kremu, no nisam ju htjela koristiti. probala sam balmadol ulje za kupanje, i trixeru, no nije mu odgovaralo i dalje se grebao. zatim smo uzeli adermu exomega kremu i gel za kupanje. u početku sam ga mazala sam ga kad god bi ga svrbilo, a s vremenom sve manje.kupanje smo smanjili na dva puta tjedno. aderma mu je pomogla- 5 mjeseci borbe i koža je čista. koristili smo i shea maslac, pandaprobiotic prah, ulje kantariona, i dalje se mažemo adermom i kupamo aderminim gelom.

  • barabica

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Mi takoder imamo ad..bili privatno na pregledu..kod nas je blazi oblik u pitanju,al svejedno se nikako rijesiti..jedino smi primijetili poboljsanje od kada ne palimo grijanje..a i doktor nam je rekao da ce se stanje poboljsati dolaskom toplijeg vremena..

    Probali smo razne kreme:aderma,la roche posay,avene i nekako mi se cini da je aderma  najbolja..takoder smo kupanja sveli na jedom tjedno..

    Po preporuci dermatologa koristimo homeopatsku kremu halicar dvaput dnevno..

  • Pikonja

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav ! 
    I ja im kćer staru 4,5 g sa dermatitisom (ekcem) već se borimo godinu dana.kreme sa kostikoroidima su neizbjezne u ovakvom ljecenju, naravno i pitanje od koliko posto vam liječnik prepise, mi koristimo 1% kortizona. Ja bih kupanje preporucila svakodnevno ali kratko tusiranje sa posebnim kupkama bez koje kakvih mirisa, parabena i sl. Jer se na taj način uklanjaju bakterije u ranama nastale cesanjem, naravno poslije kupanja obavezno mazanje hidratantnim kremama, preporucila bih dva to tri puta na dan . Idemo na testiranje krvi da vidimo dali je na nešto alericna ( npr hrana), preko zime nam preporucuju kratki solarij zbog nedostatka sunca, u nasem slucaju sunce nam pomaže jako puno.

  • Pikonja

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Dobila sam preporuku od jedne zene da je dobro ricinusovo ulje, mi smo isprobali crvenilo se ublazi ali isto bi bilo dobro mazati par puta dnevno, ubija bakterije nastale cesanjem.A kod doktora nam preporučili kupke u natrijpermaganatu isto ubija bakterije ali i isusuje kožu pa u kupku obavezno dodati bebi ulje.
    Za sve zabrinute mame neka pogledaju na faceu dr.Aron Ekcem group, uspijesno pomaže djeci i odraslima oboljelih od ekcema

  • veror7

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Drage mame,da li ste ikad pokušali sa korištenjem kupki od koloidne zobi??

  • seke1986MM1993

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drage mame eto i mog iskustava sa atopijskim dermatitisom pa mozda nekom i pomognem.. moj sin je prije pet godina rodendan sa izrazito suhom kozom, mogu cak rec i perutavom.. doktorica kaze sklon je atopiji i daje raznorazne skupe kreme od kojih niti jedna ne pomaze.. koristili smo a dermu, eucerin i jos samo Bog zna kakve krme, ulja  mlijeka od kojih nikake koristi ali svaki mj u ljekarni ostane 500-600 kn.. sve uzalud.. stjepan i dalje suh, perutav.. u prvom mj ove god slucajno naletim na stranicu Biovitalisa i citam imaju emulziju za njegu vrlo suhe koze sklone atopiji i fluid za pranje vrlo suhe koze sklone atopiji.. idem citat sve pozitvni komentari.. rekoh muzu da narucim pa da se uvjerimo.. nije skupo.. kaze moze.. i vjerujte drage mame nisam pozalila.. nakon dva dana sto smo mazali i kupali se aa proizvodima Biovitalisa mom Stjepanu je bilo bolje.. eto i sada nakon par mj koristimo samo to dvoje od Biovitalisa i ne da smo zadovoljni nego smo preporodeni.. Stjepan nema vise suhu kozu, ne peruta mu se, ne svrbi ga.. sve je u tim proizvodima prirodno, psenica, aloevera, zob, pamuk..mi smo zadovoljni, nadam se da ce jos koja mama isprobati i uvjeriti se u prirodne sastojke ovog proizvoda i da ce pomoci jos kojem djetetu kao sto je nama.. mama Marija 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.