Alergija na kralvje mlijeko

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • azzie

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav,

    naša curica (5 mj) je do unazad nekog vremena bila isključivo dojena beba. S početkom svojeg 3 mjeseca počela je imati česte i zelene stolice. Tada je zbog sumnje na alergiju na kravlje mlijeko supruga stavljena u režim prehrane bez mlijeka. Međutim niti nakon cca 4 tjedna situacija se nije bitnije promijenila. Odnosno stolice su i dalje bile zelene. Napravili smo test na koži na mlijeko, te je on bio negativan, dok je krvni test pokazao najmanju, klasu I alergije. Tada nam je propisan Novalac Allernova kao dopuna prehrani jer je beba malo manje dobila na težini u odnosu na očekivano.

    Svi koji su probali znaju da je Allernova „odvratna“. Koliko sam uspio iščitati s neta postoje još Nestleove formule Alfamino, Althera i Alfare. Za početak nije mi jasno koja je razlika između navedenih formula? Da li su navedene formule boljeg okusa, jer naša cura ne prihvaća baš Allernovu? Da li postoje još neke dostupne hidrolizrane formule?

  • sunce7

    Broj poruka: 592

    Prijavi adminu

    Hej
    Kod nas je ista situacija, iskljucivo na majcinom m i onda otp sa nesto vise od 4 mjeseca sve isto krenulo. Ja nisam
    Mogla drzati dijetu tako da je beba sada na Neocatu. Mislim da su sve te posebne formule iznimno posebnog mirisa. Nasa prilagodba trajala oko 4tjedna, jako jako puno strpljenja, mijenjanja svih polozaja, odvlacenjem paznje pjevanjem, davanjem igracaka i evo sad mogu reci da je prihvatila, jednostavno treba im vremena da prihvate taj grozan okus. Mi smo probali i sa cistom vanilijom ali nije nikako islo, sad pije bez ikakvog dodatka. 
    Nadam se da ce se beba sto prije naviknuti.

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.