07. listopada 2014.

Besplatna predstava nizozemskog teatra u Trešnji

Flying cow
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Povodom tjedna djeteta u Gradskom kazalištu Trešnja gostovat će nizozemski plesni teatar za djecu De Stilte s predstavom 'Flying Cow' koja istražuje kako se kroz igru razvijaju međusobni dječji odnosi. Od četiri izvedbe dvije su besplatne - jedna u kazalištu Trešnja u Zagrebu i jedna u Sisku u Kazalištu 21

Povodom tjedna djeteta, koji se ove godine obilježava od 6. do 12. listopada, u Zagrebu će u Gradskom kazalištu Trešnja 9. i 10. listopada gostovati nizozemski plesni teatar za djecu De Stilte s predstavom "Flying Cow", koja istražuje kako se kroz igru razvijaju međusobni dječji odnosi. 

Riječ je o kazališnoj poslastici za sve uzraste teatra poznatog po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju.

plakat Flying Cow | Author: Promo Foto: Promo

Predstava "Flying Cow" tematizira dječju igru i vrijeme provedeno u igranju, koje je istodobno i zabavno i ozbiljno i u kojemu je sve moguće.

Socijalno osviješteno djelovanje

Poznat po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju De Stilte je u 10 godina postojanja posjetio gotovo sve kontinente (preko 70 gradova), a u njihovim predstavama uživalo je preko 450 000 ljudi. Na poziv Gradskog kazališta Trešnja ovoga će listopada posjetiti Hrvatsku po prvi put i to s predstavom "Flying cow". Osim u Hrvatskoj, u 2014. De Stilte će gostovati u Argentini, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj,  Irskoj, Luksemburgu, Austriji, Bugarskoj i Poljskoj. 

Od četiri izvedbe ove predstave dvije su besplatne za socijalno ugroženu djecu u Zagrebu (u kazalištu Trešnja)  i Sisku (Kazalište 21). Izvedba u sisačkom kazalištu će se odigrati u nedjelju, 12. listopada u 17 sati. Ulaz je besplatan za sve i način preuzimanja ulaznica mogu potražiti na stranicama Kristalne kocke vedrine.

Na besplatnu izvedbu u Trešnji pozvane su brojne humanitarne udruge i dječji domovi. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.