Roditelji Sretna mama 30. rujna 2014.

Svatko ima svoju priču o prvim danima s bebom. Koja je vaša?

prijateljice
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odlučili smo na Klokanici pokrenuti akciju dijeljenja priča. Pozivat ćemo vas svaki mjesec na dijeljenje vlastitih iskustava na određenu temu, a tema za listopad je prvih mjesec dana s bebom. Kako je vama bilo u tim prvim danima i tjednima? Kako se vaš svijet promijenio? Napišite nam svoju priču!

Koliko dijeljenje priča može biti korisno i za onoga tko piše o svom iskustvu i za onoga tko čita već su se uvjerile mnoge mame na Klokanici, na našem forumu i društvenoj mreži. To je ono što obično radimo s prijateljicama na kavi, no ponekad prijateljice s kojima bismo mogli tako otvoreno razgovarati nisu dovoljno blizu, ili nemaju iskustva slična našima, a budući da je Klokanica velika zajednica mama, nešto manje tata, te mnogih koji tek žele postati roditelji, tu je uvijek netko tko nas može razumijeti. 

Terapeutsko djelovanje priča

Danska književnica Karen Blixen rekla je da sve boli postaju lakše kada ih pretočimo u priču ili ispričamo priču o njima. I suvremeni psihoanalitičar Stephen Grozs, u raspravi o smislu života u posebnom izdanju The Economista, Intelligent life, piše: "Upravo kroz pričanje i slušanje možemo pronaći smisao života, i sebe same. Rođeni smo u svijet osjećaja i riječi i postajemo ono što jesmo dijeleći naše priče.Treba nam pomoć drugih da bismo sami sebi imali smisla. Od naših prvih pa do posljednjih riječi, mi smo pripovjedači priča, ali to ne možemo biti sami, potreban nam je netko tko će nas slušati."

Zato smo na Klokanici odlučili pokrenuti akciju 'Podijelite priču'. Pozivat ćemo vas svaki mjesec na dijeljenje vlastitih iskustava na određenu temu, a tema za listopad je prvih mjesec dana s bebom. To je u svakom slučaju intenzivno razdoblje, puno velikih promjena, koje mogu obilježiti i teška i prekrasna iskustva. Kako je vama bilo u tim prvim danima i tjednima? Kako se vaš svijet tada promijenio? Što vas je u tom razdoblju najviše dirnulo ili uzdrmalo? Napišite nam svoju priču!

Kako poslati priču?

Ako još niste, registrirajte se i sprijateljite se s profilom Klokanica na našoj društvenoj mreži te nam kroz Poruke pošaljite svoju priču. Najbolje priče ćemo objaviti, s vašim imenom i fotografijom, ili anonimno, ovisno o vašoj želji.

Akciju dijeljenja priča podržava Bebivita i autori objavljenih priča dobit će Bebivita poklon pakete.

bebivita | Author: Promo Foto: Promo

Igrajte se s Bebivitom

Uz osnovnu brigu koja uključuje hranjenje, mijenjanje pelena i uspavljivanje, uključite se i u onaj najljepši dio roditeljstva, a to je igra. Mazite se i pričajte svojem djetetu, učite prepoznavati znakove koje vam ono šalje. Puno zajedničkih igara poboljšat će mnoge njegove sposobnosti. Posjetite Bebivita web stranicu i uz mnoge korisne savjete o prehrani, pronađite ideje kako se zabavljati sa svojim mališanom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.