Beba Zdravlje i njega bebe 08. svibnja 2016.

Zašto se bebama stavlja ogrlica od jantara?

ogrlica od jantara
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeci, ali i njihovim mamama, rast prvih zubića uvijek teško pada. Bake uvijek imaju brojne savjete kako da se postupi u ovoj situaciji, ali nošenje jantara možda je najlakši i najbezbolniji način

Fosilna smola, Sunčev kamen, jantar, dobiva se od nekoliko vrsta četinara. Najpoznatija nalazišta su u baltičkim zemljama, a čak 90 posto u ruskom gradu Kaliningradu. Jantar se smatra i dragim kamenom, iako nije mineral i nema kristalnu strukturu.

Simptomi nicanja prvih zubi

Sredstvo za iscjeljivanje 

Kroz povijest koristio se kao snažno sredstvo za iscjeljivanje jer podiže energiju, ubrzava rehabilitaciju i pomaže da rane brže zarastu. Osim toga kažu da budi optimizam, apsorbira bol i negativnu energiju.

Može li ogrlica od jantara olakšati rast zubića?

Od tjelesne temperature kiselina iz jantara prodire u organizam i djeluje protuupalno. Nošenje ogrlice od jantara ublažava bolove djetetu dok mu rastu prvi zubići, a može i poboljšati njihovu kvalitetu. Djeca su zato manje nervozna i mirnije spavaju. Stručnjaci preporučuju roditeljima da djetetu stave ogrlicu već u trećem mjesecu pa dok svi zubi ne izbiju.

Koliko je ogrlica oko bebina vrata sigurna?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.