Beba Zdravlje i njega bebe 28. svibnja 2020.

Vratimo Palčiće u Petrovu: BBB donijeli 11 inkubatora u Petrovu bolnicu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U manje od dva mjeseca, u okviru akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', nakon potresa u Zagrebu i štete koju je pretrpio odjel, prikupljeno je 5,392.460 kuna. Petrova je dobila 11 inkubatora

Navijači Dinama Bad Blue Boysi donijeli su 11 inkubatora za Palčiće u Petrovu bolnicu na odjel odjel neonatologije u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb. Još tri inkubatora stići će u narednih mjesec-mjesec i pol dana.

U manje od dva mjeseca, u okviru akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', nakon potresa u Zagrebu i štete koju je pretrpio odjel, prikupljeno je 5,392.460 kuna.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Daleko više od sredstava potrebnih za nabavu novih uređaja za odjel neonatologije u Petrovoj bolnici, koji su u startu akcije procijenjeni na oko 4,5 milijuna kuna. U akcijama prikupljanja pomoći veliku su ulogu odigrali i navijači Dinama.

Upravo su oni pod vodstvom udruge “Dinamo, to smo mi” u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići pokrenuli akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu” i organizirali velike aukcije dresova i sportskih rekvizita na Facebooku. Prihod aukcija doniran je za opremu.

Akcija je pokrenuta pred kraj ožujka, nakon potresa koji je u nedjelju 22. ožujka rano ujutro pogodio Zagreb. U tom je potresu oštećen i dio zagrebačkih bolnica.

Posebnu su pažnju i empatiju izazvale su fotografije majki s bebama u naručju, koje su odmah nakon potresa, mnoge samo u spavaćicama i bez čarapa na nogama, evakuirane ispred zgrade.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U samo nekoliko sati, djeca su pod budnom paskom liječnika preseljena u KB Dubrava, dok se u Petrovoj ne pronađe i ne osposobi odgovarajući prostor.

Preseljenju su se odmah priključili i brojni navijači Dinama koji su prenosili inkubatore i ostalu opremu. Već iduće nedjelje djeca su vraćena u Petrovu koja je sada dobila i 11 novih inkubatora.

Možda te zanima... Bad Blue Boysi pomogli preseliti inkubatore i trudnice iz Petrove, rodile su se i dvije djevojčice Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.