Beba Zdravlje i njega bebe 02. prosinca 2016.

Nove Pampers pelene ostavljaju roditelje u čudu: 'Pa gdje je sve nestalo?'

Pampers
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na predstavljanju novih Pampers Active Baby-Dry pelena Marijana Batinić objasnila kako ona, baš kao i svi drugi roditelji malih beba, veliku brigu vodi o tome da njezina beba spava mirno i neprekinuto. Tome uvelike pomaže priča za laku noć, poljubac prije spavanja, meka i udobna pidžama i naravno, čista pelena koja će im omogućiti suh i ugodan san

Pampers je povodom svog 55. rođendana predstavio svoju najveću inovaciju: nove Active Baby-Dry pelene koje imaju 3 upijajuća kanalića i posebno su dizajnirane kako bi bebama osigurale i do 12 sati suhoće. Bebe se od sada mogu ujutro buditi jednako suhe kao i kada su navečer zaspale.

Neven Kružljak iz Pampersa kaže: "Nove Active Baby-Dry pelene s 3 upijajuća kanalića dizajnirane su da ravnomjerno raspoređuju vlažnost preko cijele pelene i zadržavaju je unutar pelene osiguravajući do 12 sati suhoće. Pampersova Active Baby-Dry pelena ravnomjerno raspoređuje apsorbiranu tekućinu pritom zadržavajući svoju strukturu, što u konačnici znači da pelena ne mijenja svoj oblik pa ujutro bebu ne nalazimo u mokroj peleni koja visi između njezinih nogica. Bebe se sada bude jednako suhe kao i kada su navečer zaspale".

Pampers | Author: Promo Foto: Promo

Mokra pelena ima velik utjecaj na kvalitetu dječjeg sna

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr.med. specijalist pedijatar, gošća predstavljanja novih Pampers Active Baby-Dry pelena, objasnila je kako mokra pelena ima velik utjecaj na kvalitetu dječjeg sna: bebe pola svoga dana provode spavajući, a noć za njih zna biti prilično aktivno vrijeme. Bebe često znaju nositi istu pelenu i do 12 sati preko noći, a ta bi pelena trebala upiti tekućinu u omjeru od 2 -3 bočice mlijeka. Kako bi se osigurao neprekinut bebin san, važno je odabrati dobru pelenu koja može tijekom čitave noći upijati i zadržavati tekućinu kako bi bebina koža ostala suha. Neprekinut i kvalitetan san neophodan je za zdrav razvoj beba.

Pampers | Author: Promo Foto: Promo

Na predstavljanju novih Active Baby-Dry pelena Marijana Batinić ukratko je objasnila kako ona, baš kao i svi drugi roditelji malih beba, veliku brigu vodi o tome da njezina beba spava mirno i neprekinuto. Tome uvelike pomaže priča za laku noć, poljubac prije spavanja, meka i udobna pidžama i naravno, čista pelena koja će im omogućiti suh i ugodan san. Marijana posebnu pažnju poklanja odabiru pelene jer kako kaže: ako se beba ujutro probudi u mokroj peleni, sav je trud bio uzaludan.

Neven Kružljak na predstavljanju novih Active Baby-Dry pelena izveo je eksperiment i pred gostima pokazao čudesnu moć upijanja koje Active Baby-Dry pelene imaju. Pampers je tako za svoj 55. rođendan odlučio razveseliti sve mame i bebe poklanjajući im neprekinuti san kroz čitavu noć. Za ostatak čarobne rođendanske atmosfere pobrinuo se mađioničar koji je svojim trikovima zabavljao sve velike i male goste još dugo nakon što je službeno predstavljanje završilo.

Pampers | Author: Promo Foto: Promo

O novim Pampers Active Baby-Dry pelenama

Nove, poboljšane Pampers Active Baby-Dry pelene pomažu bebama da se bude jednako suhe, kao kada su navečer zaspale i to zahvaljujući idućim svojstvima:

 • 3 upijajuća kanalića: pomažu ravnomjerno apsorbirati tekućinu što znači udobniju i tanju pelenu
 • Fleksibilne strane: osiguravaju odlično prianjanje i sprječavanje curenja
 • Upijajuća mikro zrnca: unutarnji sloj pelena s mikrozrncima koji upija i zadržava vlažnost i do 12 sati
 • Suhi sloj: Upija vlažnost i zadržava je dalje od bebine kože
 • Mekane poput pamuka*: gornji sloj pelene, prvi do bebine kože, mekan je i suh tijekom čitave noći
 • Prozračnost: zrak cirkulira oko bebine kože

* Proizvod ne sadrži pamuk

Pampers | Author: Promo Foto: Promo

Zašto je suhoća preko noći važna

 • Noću bebe znaju biti prilično aktivne pa je suhoća pelene važnija nego inače.
 • Bebe gotovo pola svoga vremena provode spavajući.1
 • Iako se tijekom dana pelene mijenjaju u prosjeku svaka 4 sata, noću se od pelena očekuje da može izdržati i do 12 sati bez mijenjanja. 2
 • Tokom dana u pelenama se nalazi oko 150 ml mokraće kod svakog mijenjanja. Tijekom noći, bebe u prosjeku mokre 3-4 puta.
 • Oko 240 ml mokraće, prosječna je količina koju noćna pelena mora upiti.
 • Za vrijeme sna, bebina koža i dalje je osjetljiva na dodir, bol i temperaturu pa stručnjaci vjeruju da promjene poput vlažnog okruženja mogu utjecati na kvalitetu bebina sna. 

Zdrav san za zdrave bebe

Stručnjaci se slažu da količina sna utječe na djetetov razvoj na mnogim razinama. Čvrst i kvalitetan san povezuju se s pozitivnim razvojem posebno na razinama:

 • fizičkog i kognitivnog razvoja
 • dnevnog raspoloženja
 • društvenosti/ socijaliziranosti djeteta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.