Beba Zdravlje i njega bebe 12. rujna 2022.

Mama objavila stroga pravila prilikom posjeta: Pretjeruje li?

Foto: TikTok / Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Buduća mama je otkrila svoj strogi popis pravila za goste koji žele posjetiti njezinu bebu. Nema ljubljenja, morate vratiti bebu ako je uplakana i svi koji se niste javljali tijekom trudnoće - nemojte ni sad!

Maisie Crompton (20), poduzetnica iz Velike Britanije, trenutno čeka svoje prvo dijete. TikTokerica je nakon objave svojih rigozorznih pravila za potencijalne goste izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama.  Neka pravila su bila mnogo racionalnija od drugih. Primjerice, sasvim je normalno da u posjet novorođenoj bebi neće doći netko tko se loše osjeća ili kašlje ili ima bilo kakav simptom bolesti. Međutim, neka pravila su potaknula interes gledatelja videa jer nije im bilo sasvim jasno kako će ih provesti.

Buduća mama je popis započela moleći posjetitelje da ne ljube bebu. "To je vrlo očito, nemojte nigdje ljubiti bebu, molim vas", rekla je u videu."Nema nenajavljenih posjetitelja, jer stvarno mislim da neću biti raspoložena za druženje nakon što je beba doslovno izašla iz mene", nastavlja. Buduća mama također ne želi da prijatelji ili obitelj ne obavještavaju poznanike i prijatelje da je rodila, posebno ne na društvenim mrežama, to će kako kaže učiniti sama. 

Možda te zanima... Gosti i novorođenče: 6 pravila iskusne mame i doule Beba

Maisie također želi da se posjetitelji suzdrže od fotografiranja bebe i objavljivanja njezine fotografije na društvenim mrežama dok to ne učine ona i njezin partner. Ona traži od svih posjetitelja da operu ruke prije nego što dođu u blizinu bebe objašnjavajući da bebin 'imunitet neće biti najbolji' a da ljudi koji će doći u posjet su vrlo vjerojatno svašta dirali. 

"Ne pitajte za bebu ako me tijekom trudnoće niste vidjeli ili bar provjerili kako sam, jednostavno nemojte", kaže u videu. I na kraju, Maisie je zatražila da, ako njezino dijete plače dok ga vi držite, vratite bebu njoj ili Charlieju jer ne želi gledati iz daljine kako njezino dijete plače, prenosi Motherly.

@maisie_crompton Seen so many of these videos… here’s my “rules for when I have a baby” ✍🏻👶🏻#pregnancyjourney #rulesformybaby #trending #mumsunder21 ♬ original sound - Maisie

Mnogi gledatelji složili su se s Maisienim pravilima za goste koji posjećuju nju i bebu, a jedan je napisao: 'Ogromno DA za sva pravila!'. "Ne vidim ništa nerazumno u ovim pravilima", komentirala je jedna žena. 

S druge strane, bilo je i onih koji su smatrali da su neka pravila pomalo ekstremna. Jedna osoba je upitala buduću mamu: 'Djed i baka da ne mogu poljubiti bebu? Nije li to malo previše da tražiš od njih?' "Najbolje bi bilo da bebu zamotate u dekicu i nemate uopće goste", glasio je drugi komentar.

Jesu li ovakva pravila previše rigorozna? Napiši nam svoje mišljenje u komentarima!

Možda te zanima... Mama objavila stroga pravila prilikom posjeta: Negativan test, nema pušenja niti ljubljenja bebe Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.