Beba Razvoj u 1. godini 31. svibnja 2022.

Novopečeni roditelji traže savjete na Googleu u prosjeku 6 puta dnevno

Foto: shutterstock ;Novopečeni roditelji traže savjete na Google-u u prosjeku 6 puta dnevno
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanje koje je proveo OnePoll pokazalo je da su se novi roditelji samo u toj prvoj godini obraćali Googleu oko 2000 puta.

Postati majka ili otac po prvi put može biti poprilično zastrašujuće. Sasvim je normalno osjećati se nervozno i opterećeno, posebno uzmemo li u obzir toliko neizvjesnosti u svijetu. Nove roditelje zanima brzbroj pitanja, a srećom, u današnje je vrijeme je do savjeta i informacija vrlo lako doći. Ako se vratimo samo tri desetljeća unatrag, primijetit ćemo da je roditeljstvo u tom smislu bilo znatno zahtjevnije. Današnji roditelji u nekoliko sekundi i klikova mogu doći do svih informacija. 

Osjećate li se kao da je Google treći roditelj u vašoj obitelji, niste sami! Istraživanje provedeno na 2000 roditelja s djecom mlađom od dvije godine pokazalo je da novopečeni roditelji u prosjeku Googleu postavljaju pitanja o bebama šest puta dnevno. Jednostavnom računicom dolazimo do oko 2000 pitanja u prvoj godini života djeteta.

Pitanja koja roditelji najčešće postavljaju Googlu  su koje proizvode za bebe preporučuju stručnjaci i kako se brinuti o kožnim stanjima poput pelenskog osipa (43 posto). Roditelji također pretražuju informacije o prehrani za bebu (40 posto), razloge plača bebe (38 posto) i zašto njihova beba ne spava (37 posto), piše Romper

Možda te zanima... Novopečene mame vs. mame veteranke: Šaljiv video koji će te nasmijati do suza Roditelji

Novi roditelji obraćaju se Googleu tisućama puta u toj prvoj godini roditeljstva. 38 posto ispitanih roditelja priznalo je da ih je iznenadilo kad su shvatili koliko su zapravo malo znali o brizi za bebu u prvoj godini. Neizvjesnost i strah od pogreške za vrijeme prve godine djetetovog života su zbilja veliki, a 71 posto roditelja koji su sudjelovali u anketi priznalo je da su se uvelike oslanjali na stručnjake za roditeljstvo na tom putu.

Pored upotrebe Googlea, tijekom prve godine roditelji su zvali svoje roditelje oko 56 puta, a medicinske stručnjake 67 puta. Također su proveli u prosjeku 1600 sati držeći svoju bebu i borili se kroz 77 neprospavanih noći pa nije ni čudo što su morali posezati za pomoći.

Iako prva godina roditeljstva može biti teška, dvije trećine ispitanih smatra da je roditeljstvo njihovo najveće životno postignuće. Roditelji su posebno uživali u nekim umirujućim ritualima sa svojim bebama, poput nanošenja krema (42 posto), držanja (39 posto) i zajedničkog fotografiranja (38 posto).

Možda te zanima... Ovih 5 stvari želi svaka nova mama. Ali nikad ih neće tražiti Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.