Beba Razvoj u 1. godini 24. lipnja 2015.

Koliko mora jesti beba hranjena adaptiranim mlijekom?

tata, beba, bočica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nutricionistica Tena Niseteo savjetuje tatu oko hranjenja adaptiranom mlijekom bebe rođene tri tjedna ranije

Imam kći staru mjesec i 22 dana. Mama je izgubila mlijeko pa bebu hranimo adaptiranim mlijekom već 20 dana. Na početku hranjenja, jela je svaka tri sata, a u zadnjih tjedan dana jede svaka dva-tri sata po 70 ml. Znači, prije tjedan je jela veće obroke i spavala više. Beba je rođena tri tjedna ranije. Zanima me je li ta količina hrane za bebu dovoljna ili treba prijeći na neku drugu adaptiranu?

Možete prijeći na hranu za dojenčad s brojem 1, odnosno normalnu početnu dojenačku formulu. Nadalje hranite dijete na zahtjev i neka jede koliko želi. Nemojte se držati napisanih preporuka na ambalaži jer je svako dijete drugačije i svako će dijete pojesti onoliko koliko mu treba!

tata, beba, bočica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najbolji pokazatelj da dijete jede koliko mu treba jest njegovo napredovanje, ako uredno dobiva na tjelesnoj masi i zadovoljno je nema potrebe za brigom. 

Pedijatar je tu da prati tjelesnu masu i napredovanje djeteta i da vas upozori ako nešto nije u okvirima normalnog. Ukoliko dijete pojede sve mlijeko iz boce svaki sljedeći obrok mu napravite za 30 ml veći volumen tako da samo postupno može podizati količinu pojedene hrane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.