Beba 14. studenoga 2022.

Ovo zvučno ime za dječake jako je popularno u Hrvatskoj, a ima i krasno značenje

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrlo je neobično, kratko i zvučno pa je već godinama popularno ime za dječake i u Hrvatskoj!

"Nomen est omen" poznata je latinska izreka, a u prijevodu znači "ime je predznak". Brojna istraživanja psihologa otkrila su kako značenje i simbolika iza imena govori nešto o osobi koja ga nosi, do te mjere da čak i određuje neke naše karakterne osobine i postaje važan dio našeg identiteta i osobnosti.

U današnje vrijeme roditelji često odabiru imena koja su globalno prihvaćena, a univerzalan savjet s kojim ne možeš pogriješiti je da ime bude zvučno, lako pamtljivo te razumljivo prilikom izgovora. I u Hrvatskoj se roditelji najčešće odlučuju za zvučna i kratka imena, a ime Viktor posljednjih je godinama najpopularnije ime za dječake! Osim što je zanimljivo i zvučno, ime Viktor ime i snažno značenje. 

Viktor - neobično ime dubokog značenja

Viktor je muško imelatinskog porijekla. Nastalo je od latinske riječi victorius što znači pobjeda. Ime je sinonim za pobjednika, ratnika. Ženski oblik ovog imena je Viktoria

Neobično je za ime da ima samo jedno tumačenje, a ovo je upravo takvo ime. Bez obzira na njegovu starost, ime Viktor je odolilo raznim preinačicama, a Viktor je simbol hrabrog, snažnog, odvažnog ratnika koji uvijek pobjeđuje!

Prema statističkim podatcima Ministarstva pravosuđa i uprave, roditelji se u Hrvatskoj često odlučuju i za imena Luka, David, Jakov, Ivan, Roko, Petar, Mateo, Niko, Matej i Fran.

Možda te zanima... Ovo zvučno ime za djevojčice ima posebno značenje, a obožavaju ga i roditelji u Hrvatskoj Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.