Beba 29. kolovoza 2022.

Ovo zvučno ime za dječake ima predivno značenje, a godinama je najpopularnije i u Hrvatskoj!

Foto: Shutterstock ; Imena za dječake
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema statističkim podacima Ministarstva pravosuđa i uprave, Luka je već godinama ime koje roditelji u Hrvatskoj najčešće daju svojim dječacima!

"Nomen est omen" poznata je latinska izreka, a u prijevodu znači "ime je predznak". Brojna istraživanja psihologa otkrila su kako značenje i simbolika iza imena govori nešto o osobi koja ga nosi, do te mjere da čak i određuje neke naše karakterne osobine i postaje važan dio našeg identiteta i osobnosti.

U današnje vrijeme roditelji često odabiru imena koja su globalno prihvaćena, a univerzalan savjet s kojim ne možeš pogriješiti je da ime bude zvučno, lako pamtljivo te razumljivo prilikom izgovora. I u Hrvatskoj se roditelji najčešće odlučuju za zvučna i kratka imena, a ime Luka već godinama je najpopularnije ime za dječake! Osim što je kratko i zvučno, ime Luka ime i predivno značenje. 

Naime, Luka znači "svjetlost". I zaista se može reći da je Luka osvijetlio mnoge generacije dječaka rođenih poslije 2010. godine, ne samo na našem podneblju nego i internacionalno. Već godinama, Luka zauzima prvo mjesto na ljestvicama popularnih imena diljem svijeta. U prenesenom značenju je ime Luka povezano sa nadom i optimizmom, označavajući onog tko „osvjetljava“.  

Prema statističkim podatcima Ministarstva pravosuđa i uprave, roditelji se u Hrvatskoj često odlučuju i za imena David, Jakov, Ivan, Roko, Petar, Mateo, Niko, Matej i Fran.

Imena inspirirana cvijećem Možda te zanima... Kratko i zvučno ime za djevojčice godinama je najpopularnije i u Hrvatskoj Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.