Beba 21. veljače 2022.

Mamino upozorenje: "Nemojte ljubiti bebe! U roku nekoliko sati plikovi su se raširili po licu. Ovo je strašno...'

Foto: instagram / tinyheartseducation
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je podijelila uznemirujuću fotografiju kćeri kao oštar podsjetnik svim roditeljima. Usta njezine kćeri su cijela prekrivena herpesom nakon što ju je u usne poljubila odrasla osoba...

Leah Green, majka jednogodišnje djevojčice, na svom je Instagram profilu podijelila uznemirujuće fotografije svoje kćeri koju je u usne poljubila odrasla osoba i prenijela joj virus. Na fotografijama se vidi uplakana djevojčica s ranama na usnama, u usnoj šupljini i na jeziku.

Uznemirena majka svoje je iskustvo podijelila na društvenoj mreži te poručila: "Slušajte i učite iz mog primjera, iz prve ruke, zašto ne biste trebali ljubiti bebe, djecu, pogotovo ako nisu vaša!!! Kada je moja kćer imala otprilike 21 mjesec, odrasla osoba ju je poljubila u usne te joj je prenijela užasan virus herpesa. Na usni je dobila dvije male točke, a zatim je dobila visoku temperaturu 39. U roku od nekoliko sati mrlje su se raširile po licu, a u ustima su joj se stvorile bijele mrlje koje su se pretvorile u ovu grozotu koju možete vidjeti na slikama."

"Na najmanji dodir bi upaljena mjesta krvarila. Nije mogla jesti, ni piti, što je rezultiralo gubitkom težine i dehidracijom. Bila je u zaista teškom stanju i četiri dana se nije micala od mene! Otišli smo kod liječnika, dobili smo terapiju, ali trebalo je dugo vremena da se moja kćer u potpunosti izliječi."

Mama je objavu završila upozorenjem: "Molim vas, molim vas, nemojte se ljubiti i ne dopustite da itko ljubi vaše bebe. Nije važno tko su ili mislite li da će se uvrijediti. Zaboravite na njihove osjećaje i zaštitite svoju djecu! Gledati svoje dijete u tolikoj boli je bilo užasno. Bila su to jako, jako duga tri tjedna pa se nadam da ću svojom objavom pomoći ljudima u širenju svijesti o opasnosti herpesa.", dodala je.

Herpes simplex virus, koji uzrokuje i herpes i čireve na genitalijama kod odraslih je vrlo zarazan. Širi se bliskim kontaktom, kao što je ljubljenje, a može se prenijeti i korištenjem zajedničkih predmeta poput pribora za jelo. Stručnjaci su za The Sun rekli: "Kada dijete prvi put dobije herpes, mjehurići se mogu širiti kroz usta i desni. Mogu imati groznicu, grlobolju, razdražljivost i slinjenje. Herpes kao virus ostaje u tijelu do kraja života, uzrokujući ponavljajuće napade. Herpes može biti opasan, posebno za novorođenčad koja tek treba izgraditi imunološki sustav."

"Beba je najviše izložena riziku od infekcije herpesom u prva četiri tjedna nakon rođenja. Ne biste trebali ljubiti bebu ako imate herpes kako biste smanjili rizik od širenja infekcije", poručili su stručnjaci. Drugim riječima, prije trećeg mjeseca, imunološki sustav beba ne može se boriti s HSV-1 virusom i ako ga se beba zarazi, može biti iznimno opasan i potencijalno smrtonosan. 

Možda te zanima... Mislili su da je na bebinoj glavi ekcem, a radilo se o opasnom neonatalnom herpesu Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.