Beba Mama poslije poroda 16. ožujka 2016.

Potrebno je četiri mjeseca da se žene naviknu na ulogu majke

majka beba majčinstvo
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Oko 57 posto novopečenih majki priznalo je da su im prvi mjeseci bebina života prošli u magli, a dvije trećine njih su od stalne brige i iscrpljenosti imale napadaje plača, otkrilo je britansko istraživanje

Najčešći izvori stresa su besane noći, problemi s dojenjem i često mijenjanje pelena. Ipak, nakon otprilike četiri mjeseca i dvadesetak dana žene se 'uhodaju' u rutinu novih zadataka i napokon mogu malo odahnuti.

Žene nitko ne priprema za burne promjene nakon poroda

Iako je iskustvo majčinstva jedno od najljepših koje žena može doživjeti, ​​ono je ujedno i zastrašujuće, tvrde stručnjaci, i dodaju da je najvažnije preživjeti prvih nekoliko mjeseci jer će sve nakon toga ponovno doći na svoje mjesto.

Kako se ženski mozak mijenja nakon rođenja djeteta?

Žene su svjesne izazova majčinstva već tijekom trudnoće, pa se tako polovica njih pribojava da li će se uspjeti snaći u novoj ulozi. Oko 47 posto njih začudilo se koliko im je vremena bilo potrebno da prepoznaju djetetove potrebe i nauče se odnositi prema njemu, a trećina njih bila je toliko zabrinuta da su priznale članovima svoje obitelji da smatraju da nisu dobri roditelji.

Ponekad sumnjate da ste dobra mama? Na pravom ste putu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.