Beba Mama poslije poroda 19. siječnja 2017.

Mama otvoreno i iskreno o 'tamnim stranama' trudnoće i majčinstva

mama strije
Foto: Instagram/angelcandices
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Znam da mnogi od vas vjerojatno misle "zašto je objavila ovu fotografiju", ali trebalo mi je 18 mjeseci da dođem na ovo mjesto, 18 mjeseci da ne zaplačem kada se pogledam u ogledalo, 18 mjeseci da se konačno osjećam lijepom u svojoj koži. Nitko vas ne upozorava na tamne strane majčinstva i trudnoće... nitko vas ne upozorava koliko ćete se fizički i mentalno promijeniti nakon što postanete mama', napisala je Alexandra, mama dvoje djece

Alexandra, mama dvoje djece od 18 mjeseci i 5 godina, opisala je u iskrenom statusu na Instagramu kako je nakon poroda naučila ponovno voljeti svoje tijelo, a trebalo joj je 18 mjeseci kako bi se "konačno osjećala lijepom" u vlastitoj koži.

Primijetila je da žene nitko ne priprema na mentalne, fizičke i emocionalne promjene koje dožive nakon što postanu majke. Ovim statusom podsjetila je žene koje se osjećaju isto kao i ona da nisu same.

Glumica o postporođajnoj depresiji: 'To nisu samo hormoni'

'Trebalo mi je 18 mjeseci da se konačno osjetim lijepom u svojoj koži'

"Znam da mnogi od vas vjerojatno misle "zašto je objavila ovu fotografiju", ali trebalo mi je 18 mjeseci da dođem na ovo mjesto, 18 mjeseci da ne zaplačem kada se pogledam u ogledalo, 18 mjeseci da se konačno osjećam lijepom u svojoj koži. Nitko vas ne upozorava na tamne strane majčinstva i trudnoće... nitko vas ne upozorava koliko ćete se fizički i mentalno promijeniti nakon što postanete mama. Bila je to duga i teška postporođajna vožnja za mene...18 mjeseci nakon rođenja mog prvog sina i 5 mjeseci nakon drugog porođaja osjećala sam da konačno vidim svjetlo. To je istinski divan osjećaj. Živjele mame koje se bore s postporođajnom depresijom i ipak se dižu svaku jutro iz kreveta za svoju djecu! Živjele mame koje još uvijek plaču zbog strija od trudnoća u kojima su dobile svoje savršene bebe! Živjelo majčinstvo, sve će to proći! I sve će biti bolje", napisala je mama uz fotografiju sebe i svoje savršene bebe. Ljepota majke: Ovo su tijela stvarnih žena nakon poroda

'Osjećala sam krivnju'

Alexandra opisuje osjećaj krivnje koji joj se pojavio nakon rođenja djece. "Kada sam dobila djecu osjećala sam krivnju jer osjećam i nešto drugo osim ljubavi. Voljela bih da sam znala da su svi ti osjećaji vrijedni i da je to bilo u redu", rekla je za The Huffington Post. "Želim da i druge mame znaju da se postporođajna depresija i druge fizičke promjene mogu dogoditi svakoj ženi. Želim da druge mame znaju da sam sad sve to prošla, ali to nije bilo tako na početku. Ne gubite nadu", dodala je.

Mrzila sam trudnoću i nisam se zaljubila na prvi pogled u dijete. Kakva sam ja to majka?

Priznaje da se ponekad pogleda u ogledalo i zaplače, onda se podsjeća da je "donijela dva čuda na ovaj svijet". Alexandra je ponosna na svoje strije na trbuhu i misli da bi i druge mame trebale biti.

12 neugodnosti nakon poroda na koje vas nitko nije upozorio

Well, I know a lot of you guys are probably thinking 'why would she post this picture', but, it took me 18 months to get here, 18 months to not cry when I look in the mirror, 18 months to finally feel beautiful in my own skin again! No one warns you about the dark sides of motherhood and pregnancy.. no one gives you a heads up on how much you change physically and mentally after you become a mother. It's been a long and hard postpartum ride for me.. 18 months after my first son and 5 months after my second son I feel like I can finally see the light ✨ and it genuinely feels amazing💖 cheers to you mamas who are battling postpartum depression and still getting up everyday for your children! Cheers to you mamas who still cry about the marks on your skin from birthing your perfect babies! Cheer to motherhood, cheers to knowing that this too shall pass! And things will get better💗 #motherhood #breastmilk #breastfeeding #normalizebreastfeeding #mommyandme #tigerstripes #postpartum #postpartumdepression #babies #mombod #proud #inlove

A photo posted by Alexandra Kilmurray (@alexandrabrea_) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.